In principiu atunci cand primesti mailul respectiv de la google (si te trezesti pe pag5, sau dispari din
SERP's), poti renunta la domeniu pentru ca el nu mai poate fi salvat. Exceptia de la regula este sa il faci in asa fel incat fie optimizat cum trebuie:
-continut absolut unic, iar ca si volum trebuie sa fie mare (peste 300 de cuvinte), facut pentru user si nu pt boti;
-structura de link building facuta ca la carte (ceea ce nu cred ca e posibil);
-structura site-ului la fel, facuta ca la carte
+ multe altele.
Ah , si eventual sa nu fie pe afiliere daca se poate

. Deci in alta ordine de idei si avand in vedere ca asta nu cred ca este posibil, trebuie renuntat la proiectul respectiv si inceput altul, asta daca mai ai taria sa incepi altul
Atunci cand primesti mailul respectiv si daca eventual te hotarasti sa trimiti o cerere de reconsiderare, o sa ti-l revizuiasca manual si o sa iti i-a fiecare chichita in parte la puricat. Din ce am gasit pana acum, nu a existat cineva care sa primeasca un mail pozitiv de la google in privinta asta.
Eventual se poate sterge tot de pe site si lasat asa un an-doi, schimbat IP, poate in felul asta dispare penalizarea. Asta daca tii mult la domeniu si nu vrei sa il pierzi.
PS: Din ce am spus mai sus, e doar parere personala si nu vreau sa descurajeze pe nimeni.