30th May 2012, 23:57
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
tymbark
Cred totusi ca fiind vb doar de cateva zile, statisticile pot fi influentate si de alte chestii, de genul: sunt keyword-uri mai cautate in weekend, altele au in weekend traficul la jumate, etc. Interesant era de urmarit daca aceste vizite au venit de pe urma cresterii/scaderii in ranking-uri. Oricum, imi vine greu sa cred ca link-urile puse azi au afectat ranking-urile in cateva zile. Nici pe .com unde se schimba des, n-am vazut sa afecteze mai rapid de 1-2 zile, in sensul ca daca pun link-uri azi, mai devreme de 24 de ore nu am vazut modificari, pt ca totusi ii ia ceva lui google sa indexeze link-urile, doar nu obtii link-uri de pe pagini cu
PR imens, re-crawler-ite f des. De aceea cred ca un experiment cum ai facut tu era mai relevant pe o perioada mai mare si de asemenea, daca ar fi fost completat cu modificarea ranking-urilor keyword-urilor care au adus/n-au adus trafic in zilele respective.
Teste de linkuri am tot facut si am observat ca le indexeaza foarte repede. Schimbarile le vad daca o mare parte din site-ul catre care pui linkurile e indexat, adica nu merge la site-uri noi de 1-2 zile, dar e ok la cele mai vechi de 1-2 saptamani.
Am urmarit si rankurile si cred ca trebuia sa specific. Urmaresc 30 de keyworduri. La prima crestere de trafic erau toate pe pagina 1 sau 2. Dupa al 2lea set de linkuri nu am reusit sa mai gasesc 28 dintre ele in primele 10 pagini, iar celelalte doua erau pe paginile 3 si 4. Acum 8 sunt inca de negasit, iar 20 au urcat mai sus decat erau inainte.
1st June 2012, 09:04
3 out of 3 members found this post helpful.
Aparuse o stire pe aici ca directoarele web au fost banate pe .com si zilele trecute pe SEOmoz a aparut articolul asta: Web Directory Submission Danger: Analysis of Directories Shows 20% Penalized/Banned by Google | SEOmoz.
Am analizat 100 din cele 539 de directoare listate aici si va pot spune ca nu exista nici un director romanesc banat sau penalizat. Au pagini indexate in Gooogle, nu pot confirma daca au pagini indexate in scadere dar avand in vedere ca algoritmii nu se propaga imediat... pot specula ca nu sint penalizate.
Cat despre valoarea lor, aici trebuie facuta o alta analiza. Nu neg ca e posibil in viitor ca directoarele romanesti sa fie afectate.
Stiu ca multi nu le recomanda, dar avand in vedere ca in .ro sursele de linking sint putine .. directoarele web sint inca bune ptr nise medii si mici sau startup-uri.
Just to let you know.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
1st June 2012, 10:16
1 out of 1 members found this post helpful.
@krumel am cateva site-uri mici promovate exclusiv prin directoare web si pot spune ca au crescut un pic de la Pinguin, poate datorita faptului ca alte site-uri din fata au fost penalizate, dar cert este ca link-urile din directoare ca nu au afectat.
Banuiesc ca au fost afectate doar directoarele spam de pe com ce accepta si inscrieri spam
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
1st June 2012, 12:15
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Krumel
Aparuse o stire pe aici ca directoarele web au fost banate pe .com si zilele trecute pe SEOmoz a aparut articolul asta:
Web Directory Submission Danger: Analysis of Directories Shows 20% Penalized/Banned by Google | SEOmoz.
Am analizat 100 din cele 539 de directoare listate
aici si va pot spune ca nu exista nici un director romanesc banat sau penalizat. Au pagini indexate in Gooogle, nu pot confirma daca au pagini indexate in scadere dar avand in vedere ca algoritmii nu se propaga imediat... pot specula ca nu sint penalizate.
Cat despre valoarea lor, aici trebuie facuta o alta analiza. Nu neg ca e posibil in viitor ca directoarele romanesti sa fie afectate.
Stiu ca multi nu le recomanda, dar avand in vedere ca in .ro sursele de linking sint putine .. directoarele web sint inca bune ptr nise medii si mici sau startup-uri.
Just to let you know.
Am un director pe .ro si paginile noi sunt indexate chiar foarte repede.Este indexat 100% .Deci probabil pe .ro este exact cum ai spus si tu.
Later edit
Ieri am inceput sa aduc link-uri catre site.(dupa pinguin nu am mai facut acest lucru).Am comentat la subiect cu link catre un articol de pe site-ul meu pe un site related si de pe pagina 14 am revenit pe prima pagina.Am folosit anchor text ce nu are legatura cu tema site-ului meu.Stiu sigur ca acest link este de vina pentru ca am pus doar 2 link-uri ieri.Ciudat ca doar de la un link sa isi revina o pagina asa de bine si asa repede.
1st June 2012, 22:00
3 out of 3 members found this post helpful.
@Krumel, nu vreau sa te "barbieresc", raspunsurile si testele facute de tine ajuta foarte mult in aceasta comunitate, chiar foarte mult, de la mine toata stima si cred ca si alte persoane sunt de aceasi parere. Legat de directoarele Web romanesti, chiar si cele din Seopedia care sunt cat de cat analizate si asezate dupa anumite criterii, as avea cateva sugestii. Sunt doar parerile mele, nu doresc sa atrag negative de la detinatorii de directoare Web. Ce nu inteleg, este faptul ca inca mai exista in aceasta lista lunga de directoare romanesti si directoare cu link obligatoriu. Chiar nu inteleg de ce un webmaster care detine un directoar cu PR 3, de exemplu, are pretentia de link reciproc.
Vad o gramada de site-uri cu footer-ul plin de banere si "banerase", de la diverse directoare sau site-uri de statistica, care fac mai mult rau decat bine. Poate ca sunt depasit in acest domeniu sau poate ca nu realizez avantajele directoarelor. Dupa capul meu, un director Web, nu trebuie sa impuna punerea unui link in footer. Un director Web bun trebuie sa aiba un Page Rank bunicel, categorii cu PR, sa fie SEO Friendly si bine optimizat. Daca una din categoriile sau subcategoriile director-ului meu are PR 0 si am pretentie de link in footer, ma pot considera "nemancat".
Foarte multe persoane sunt la inceput de drum in domeniul SEO, nu stiu ce ar trebui sa ofere un director care cere link obligatoriu. Parerea mea este ca nici nu ar trebui sa existe astfel de cerinte. Foarte corect, ai un director bun, pui pret pe categorii cu PR mare, lasi link-uri gratuite si oferi diverse facilitati pentru link-urile platite.
Cu aproximativ o saptamana in urma, am primit un email de la unul din directoarele romanesti si spunea cam asa - " Site-ul Dvs. a fost scos din directorul nostru pentru neindeplinirea termenilor si conditiilor impuse". Adica ce termeni? Nu am pus link si asta a fost motivul si scos de unde? Nu a fost aprobat decat dupa trei luni si in secunda urmatoare a fost sters. Am cerut explicatii si am ramas cu cererea, nici un raspuns.
Credeti ca merita atata munca? Daca dau unei firme site-ul meu sa faca inscriere in directoare, risc sa nu mai exist in rezultatele organice. Parerea mea este ca ar trebui sa inscriem doar in directoare sigure, nu orice balarie, pierdem timpul. Nu cred ca exista mai mult de 30-50, de directoare bune pe Dirpedia (este doar o parere). Sincer, de frica Penguin, nici nu indraznesc sa ma mai gandesc la inscrieri in directioare. Poate este o alegere buna pentru viitor, putin si bun sau putin si sigur.