Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Ce se intampla cu directoarele web?

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    38

Implicit Ce se intampla cu directoarele web?

Nu stiu cati dintre voi ati observat dar noii algoritmi nu mai agreaza directoarele web, cel putin pe .ro. Am observat directoare mari retrogradate la Pr3 sau in cele mai fericite cazuri Pr 4 de asemeni retrogradari in serps. Care credeti ca este cauza?
    Pentru mine e clar ca google nu mai agreaza acest gen de site-uri cu continut mult dar prost.

diet.popu este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th July 2011
    Vârstă
    47
    Posturi
    165
    Putere Rep
    0

Implicit

s-ar putea sa fie un pic de adevar dar cu toate astea linkurile de la directoare fac in continuare bine la pozitionari , mai ales de pe directoarele vechi.

S-a mai intamplat in urma cu ceva timp acelasi lucru si cu directoarele de articole cand pana si Ezinearticles a fost lovit destul de rau.

Dar eu in continuare inscriu in directoare conform conceptului orice link spre tine iti face bine !!

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

A scuzut PR la acele directoare care nu au o strategie de back link-uri sanatoasa (majoritatea link-urilor catre aceeasi pagina cu aceeasi ancora, ), mai ales acelea care cer link reciproc obligatoriu. Iar pozitia in SERP e normal sa scada, pentru ca algoritmul google se perfectioneaza si continutul directoarelor web nu este relevant, si al fel cum si alte tipuri de site-uri cum ar fi cele de anunturi, au scazut in SERP, inclusiv trafic
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    A scuzut PR la acele directoare care nu au o strategie de back link-uri sanatoasa (majoritatea link-urilor catre aceeasi pagina cu aceeasi ancora, ), mai ales acelea care cer link reciproc obligatoriu.
    Nu e asa, au fost lovite directoarele in general, indiferent de backlinkuri. Directoare cu mii de linkuri spre ele si zeci de mii de pagini indexate, nu a mai contat nimic. Eu cred ca structura directoarelor in sine, cu continut structurat in categorii si subcategorii, cu pagini multe, nu mai e "sanatoasa". Vad site-uri "banale", simple dar curate care sunt favorizate iar directoare "serioase" romanesti, care aveau Pr 5 si Pr 6, acum au Pr 3 si in cazurile cele mai fericite, 4.

Am deschis aici subiectul pentru ca observ ca nimeni nu sesizeaza, toti dau vina de backlinkuri si pierderea lor, ceea ce nu este cazul. Daca vezi la 1 sau 2, poti sa zici ca or fi pierdut niste backlinkuri mai importante dar cand vezi ca toate au aceeasi problema parca e prea cidata coincidenta, trebuie sa fie ceva mai mult decat backlinkurile, e un fel de penalizare data de google.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Eu stiu ce spun, am analizat subiectul asta cu mult timp in urma, cadearea a inceput de cam un 1,5 ani
    Dar ai analizat ce fel de link-uri primesc acele directoare asa de curiozitate? Stii ce importanta este calitatea link-urilor ce vin spre tine? Un link prost de pe o pagina de tip spam face rau, iar daca tu ai si link spre acel domeniu penalizarea este si mai mare
    De ce acele directoare care aveau PR 4 au ramas la fel de exemplu? Daca au link-uri OK a scazut doar traficul, nu si PR, PR a scazut la toate acele site-uri care au structura de link-uri exagerat de multe spre mainpage si sitewide, sunt reguli care se aplica la toate site-urile nu este special pentru directoare, site-urile cu link-uri de tip spam au inceput sa fie afectate, la fel si cele cu un continut de slaba calitate nerelevant
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Tinand cont ca Google directory a fost inchis, banuiesc ca acesta este un semnal din partea Google ca vremea directoarelor a apus.

In Romania se pare ca inca mai merg. Sa vedem si pana cand.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

vertedi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    511
    Putere Rep
    29

Implicit

Din punctul meu de vedere, directoarele care cer obligatoriu link reciproc in prima pagina, nu ar trebui sa existe. Vor un banner 88x31 cu link catre ei. Asta inseamna scaderea procentului de optimizare pentru site-ul meu si ce castig ? Un link intr-o categorie care poate nu are nici un PR si mai ales ca majoritatea au atribut-ul nofollow, procent de optimizare scazut, stric desgn-ul site-ului. El poate castiga sau chiar castiga insa, pentru mine sunt o minciuna. Vad site-uri care au in footer, bannere de la cate 20, de directoare, arata chiar urat si nu castiga pe cat da.
    Dupa penultimul update de Page Rank (cel din Iulie), mie mi-au disparut in jur de 60 de backlink-uri, erau unele de la cateva directoare si majoritatea in alte site-uri ale mele puse in footer. Sa inteleg ca un link in footer nu mai inseamna nimic ? Asa se pare !

RCM
    RCM este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    30th July 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    63
    Putere Rep
    27

Implicit

Eu cred ca la noi directoarele au fost putin supraevaluate, au aparut foarte multe si la fel de multe au disparut ca ciupercile dupa ploaie datorita faptului ca webmasterii lor nu s-au preocupat de ele. Cred ca e imposibil sa faci o lista de 200 de directoare care sa mearga azi, iar peste 6 luni sa ai 90% inca functionale. Probabil ca acum google a pus mai mult accent pe calitate si mai putin pe cantitate.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Tinand cont ca Google directory a fost inchis, banuiesc ca acesta este un semnal din partea Google ca vremea directoarelor a apus.

In Romania se pare ca inca mai merg. Sa vedem si pana cand.
    Subscriu, cu specificarea ca si in Romania directoarele incep sa apuna sau cel putin acel gen de director care primeste orice fel de site-uri, dupa principiul cu cat mai multe, cu atat mai bine.

sir_tisma este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    2nd November 2010
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Posturi
    113
    Putere Rep
    29

Implicit

Primele efecte (pe international) ale noului update Panda au fost simtite de directoarele de articole, care spre deosebire de directoarele de linkuri, chiar au continut, dar se pare ca 90% din continutul respectiv nu este de calitate, lucru stiut de seo-isti . De aici rezulta si penalizarea directoarelor din .ro. Daca nisa de articole seo ar fi fost mai dezvoltata si la noi poate am fi vazut si acolo schimbari.

Google's Farmer/Panda Update: Analysis of Winners vs. Losers | SEOmoz
    Director de articole -> articole.pro

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Adevărul despre directoarele web
    De vladimir în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 26
    Ultimul Post: 24th August 2009, 12:35
  2. Directoarele - un lucru daunator?
    De radu4us în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 15th February 2009, 22:06
  3. directoarele
    De Ammadeuss în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 5th February 2009, 23:22
  4. SPAM in directoarele din .ro
    De meetzah în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 13th August 2008, 22:08
  5. Spam-ul si directoarele romanesti
    De mariusbatrinu în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 19th January 2008, 01:36

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.