Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 18

Subiect: pagina index a site-ului penalizata

Emil Chelariu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    39

Implicit pagina index a site-ului penalizata

este vorba de site-ul unui client, nu pot da link, dar o sa incerc sa descriu cat mai bine situatia:
    - este vorba de .ro, site cu cel putin 3-4 ani vechime, pe o nisa de dificultate mica
    - am preluat site-ul pt servicii de optimizare acum aproximativ 6 luni, la momentual acela era praf si ca structura si ca pozitionare in google
    - a fost facuta o noua versiune a site-ului, cu o structura mult mai buna, am redirectat cele mai importante pagini din versiunea veche spre noua versiune
    - m-am apucat de link building , usor usor site-ul a urcat in google pentru toate cuvintele propuse pentru paginile interioare...mai putin pentru cuvantul principal pentru care trebuia sa iasa prima pagina. (nu s-a exagerat cu linkurile spre index ..deci nu e genul ala de penalizare)
    - la un moment dat am observat ca din cauza ca scriptul a fost facut defectuos au fost generate si indexate cateva pagini care afisau continutul primei pagini, atunci mi-am dat seama ca am o problema cu continutul duplicat pe care am si rezolvat-o.
    Nu stiu daca nu cumva prima pagina nu era penalizata inainte sa ma apuc eu de treaba , pt. ca la momentul acela oricum nu am gasit pagina index in google in primele 50 de pozitii, decat pentru denumirea firmei.

Cum se maniefesta penalizarea:
    - site-ul iese in google pe prima pozitia (cu homepage-ul) doar pentru numele firmei
    - daca caut cu un text exact de pe prima pagina, nu mi se returneaza nici un rezultat...google spune ca nu gaseste textul acela desi pagina este prinsa in cache.
    - daca caut cu cuvant cheie + numele firmei, google imi returneaza o pagina interioara pe prima pozitie si imi baga pagina index la rezultate suplimentare
    - la momentul actual daca se cauta in google cuvantul cheie pentru care trebuia sa iasa indexul mi se returneaza o pagina interioara pe poz 15- 16 (pagina 2)
    - daca schimb textul de pe prima pagina, cam in 24 -48 de ore google imi plaseaza pagina index pe poz 5 pentru cuvantul care ma intereaza, dar minunea nu tine decat cateva ore..maxim o zi . Am repetat chestia cu schimbatul textului de cel putin 3 ori si de 3 ori mi-a aparut si apoi disparut prima pagina pentru cautarea respectiva

Am verificat daca printre paginile indexate mai sunt pagini indexate mai sunt pagini duplicate si nu sunt. De asemenea in webmaster tools nu mi s eafiseaza nici o problema legata de homepage.

Daca aveti idei sau alte intrebari ...le astept.
    multumesc
    :)

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Mi s-a intamplat chestia asta cu 2 siteuri (de cateva ori chiar) dar de obicei dupa o saptamana (in care se reindexa homepageul) isi revenea. Nu mai schimba textul, lasa-l cum era la inceput si asteapta sa se schimbe cache date-ul la index de 2-3 ori. Daca tot nu revine pe prima pagina sau cum era initial, cred ca e ceva mai serios.

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    39

Implicit

oricum alta idee in afara sa astept nu am acum ..dar mai asteptasem si inainte si nu s-a intamplat nimic, asa ca m-am gandit sa experimentez cu schimbarile de text.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

ce mi se pare ciudat este ca prima pagina iese pt. denumirea firmei, dar pentru o propozitie exacta din textul de prima pagina nu iese. Mai mult daca se cauta denumirea firmei+ cuvand cheie pagina index este returnata ca rezultat suplimentar.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Rar am vazut pe seopedia o prezentare a problemeie atat de bine realizata.

Citat Postat în original de Emil Chelariu Vezi Post
    Cum se maniefesta penalizarea:
    - site-ul iese in google pe prima pozitia (cu homepage-ul) doar pentru numele firmei
    - daca caut cu un text exact de pe prima pagina, nu mi se returneaza nici un rezultat...google spune ca nu gaseste textul acela desi pagina este prinsa in cache.
    - daca caut cu cuvant cheie + numele firmei, google imi returneaza o pagina interioara pe prima pozitie si imi baga pagina index la rezultate suplimentare
    - la momentul actual daca se cauta in google cuvantul cheie pentru care trebuia sa iasa indexul mi se returneaza o pagina interioara pe poz 15- 16 (pagina 2)
    - daca schimb textul de pe prima pagina, cam in 24 -48 de ore google imi plaseaza pagina index pe poz 5 pentru cuvantul care ma intereaza, dar minunea nu tine decat cateva ore..maxim o zi . Am repetat chestia cu schimbatul textului de cel putin 3 ori si de 3 ori mi-a aparut si apoi disparut prima pagina pentru cautarea respectiva
    Indraznesc sa cred ca recunosc tiparul acestei penalizari.
    1. Analizeaza primele 4 siteuri care ies la cautarea pentru cuvantul principal urmarit (<HEAD> & continut). Consider ca ai avut un mare noroc ca ai aparut pentru cateva ore cu pagina index pe cuvantul pe care te intereseaza.
    2. Urmareste sa identifici posibilele asemanari intre pagina ta index si a lor, atat din prezent, cat si din trecut. Eventual daca mai ai o copie a siteului cum arata cand l-ai preluat. Daca siteul a fost considerat un fel de copie a unuia din cele 4 atunci penalizarea se manifesta la fel cum ai spus tu cu o singura exceptie: pentru cuvintele pe care siteul a fost plasat in trecut pe o pozitie superioara siteului original penalizarea NU se aplica. Nu am studiat ce se intampla pentru expresiile combinate (exemplu tau kw+[nume firma], unde la cautarea kw esti penalizat) se aplica. Cauta sa identifici daca mai exista vreun cuvant cheie pe care apari cu pagina index (WMT sau mai bine un script de contorizare refereri). Daca da atunci te clasezi in tipul acesta de penalizare: daca similitudinea exista inca (poate coinicide in mare parte META-DESCRIPTION si TITLE cu siteul mai bine penalizat sau, mai grav, alte declaratii mai putin folosite) atunci opereaza modificarile. Daca ele au existat in trecut (daca ai mai pastrat vechea versiune de site sa pe cele intermediare) si totusi de mai bine de o luna problema persista... ar fi bine sa te gandesti la un nou domeniu. S-ar putea ca penalizarea sa se ridice dupa un an si jumatate (Cel putin atat a durat la mine pentru un site, am fost foarte atasat de el fiind unul din primele mele 2 siteuri promovate, am tinut la el si i-am urmarit de-a lungul timpului evolutia.)
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 22nd April 2011 la 12:04.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Rabdare si tutun.
    Ai cumva sitelinks in plus? De multe ori ajuta stergerea lor.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    39

Implicit

@Marius E putin probabil ca penalizarea pentru continut duplicat sa fie din cauza asemanatorilor cu site-urile concurente. In cazul de fata e vorba de penalizare continut duplicat in paginiile interioare ale site-ului. Mai mult experienta m-a invatat ca cel putin pe .ro , google nu penalizeaza pentru continut duplicat de pe alte site-uri, ci te penalizeaza daca ai continut duplicat pe mai multe pagini ale site-ului tau.

Momentan pagina index iese decat pentru numele firmei si atat, pentru nici un alt cuvant.

Clasarea pe pozitia 5 nu a fost una norocoasa, de fapt acolo ar fi trebuit sate-ul sa fie plasat daca nu era penalizarea asta pt. continut duplicat. In mod ciudat site-ul este destul de autoritar, pentru cuvantele cheie secundare iese 95% pe prima pagina. (E vorba de aproximativ 20 de cuvinte.) In afara de index, site-ul de comporta exemplar , avand 300-400 viz pe zi, de aceea nu se pune problema unui nou domeniu.

Sa zicem ca nisa ar fi iepurasi. Cuvantul meu principal pentru trebuie sa iasa homepage-ul ar fi tot iepurasi. Daca caut iepurasi pe google imi iese pe poz 15, o pagina secundara "iepurasi rosii" . Eventual as putea urca aceasta pagina in primele 10 pozitii (pentru ca nisa imi permite, concurenta fiind mica)..doar ca clientul nu e acord.

@1nesco sitelinks in plus n-am. Imi apar decat pagini autoritare ale site-ului.

multumesc pt comentarii

Razvan Badu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    6th November 2010
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    42
    Posturi
    236
    Putere Rep
    34

Implicit

Am avut si eu o penalizare pe index. Problema la mine a fost tagurile. Daca ai taguri sau pagini care se genereaza automat, gasesti rezolvarea aici: Penalizare Google doar pe index
    Detin un magazin online de cartuse imprimanta
    Si o firma de reumplere cartuse brasov

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    39

Implicit

@Razvan, nu e cazul aici. N-am taguri si nici pagini generate automat.

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    41

Implicit

O solutie ar fi sa creezi o pagina generala, iepurasi.html de exemplu si sa o opmizezi pe asta daca tot nu reusesti sa scapi de penalizare , nu este o solutie sa ridici iepurasi rosii, pentru ca e alt target acolo, adica daca lumea cauta iepurasi, sunt sanse mari ca sa nu fie multumiti de cei rosii .
    Probabil ca deja te-ai gandit si tu la solutia asta .
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    33
    Posturi
    417
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Emil Chelariu Vezi Post
    Sa zicem ca nisa ar fi iepurasi. Cuvantul meu principal pentru trebuie sa iasa homepage-ul ar fi tot iepurasi. Daca caut iepurasi pe google imi iese pe poz 15, o pagina secundara "iepurasi rosii" . Eventual as putea urca aceasta pagina in primele 10 pozitii (pentru ca nisa imi permite, concurenta fiind mica)..doar ca clientul nu e acord.
    EXACT asa mi s-a intamplat si mie. Cum am zis, cel mai bine ar fi sa astepti 1-2 saptamani, intre timp aducand prima pagina cum era initial, fara sa te apuci sa faci cine stie ce modificari si sa iti faci alte probleme.
    Google poate fi ciudat de f multe ori, insa pana la urma isi revine daca nu e vorba de ceva grav.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. No index pe o portiune de pagina?
    De Prometeu în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 19th October 2010, 21:55
  2. Despre headingul h1 in prima pagina a site-ului
    De username în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 23rd August 2010, 10:18
  3. Diferenta intra PR site si PR site/index.html
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 10th June 2009, 10:08
  4. CPanel-Index Manager E bine sa pun No index?
    De evolution în forumul Server side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th July 2008, 20:17
  5. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 25th November 2007, 20:56

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •