Bine, Adsense era folosit aici ca exemplu. Ne putem referi la Paypal sau stiu la ce care e folosit la cara larga si unde e imposibil sa nu apara si nemultumiti (pana la urma daca rata de satisfactie e 99.99% tot trebuie sa fie cineva care si-o ia in bot pt acel 0.01%). Problema e ca, acela va face taraboi maxim, in timp ce ceilalti vor considera firesc sa desfasoara o activitate normala (nu faci review pozitiv la paypal pt faptul ca nu ti-au disparut banii din cont, nu? ).
E interesant cat de departe vor merge ei cu analiza asta a review-urilor. Daca vor folosi doar site-uri de genul get satisfaction sau vor merge mai departe pana la... stiu eu... bloguri personale.
Cristi, e clar ca va conta procentul pe care il detin reviewurile negative luate in considerare de catre ei.
In general oamenii multumiti fac mai putin buzz decat cei nemultumiti, daca ai 1 om nemultumit si 10 multumiti, sa stii ca procentul review-rilor celor nemultumiti va fi mult mai mare decat a celor multumiti. Cel multumit e posibil sa spuna ca a fost ok o data, dar cel mai probabil nu va spune nimic, dar cel nemultumit va spune de mai multe ori si uneori o si va inflori.
De exemplu, caz concret, eu am un review negativ de la o tipa care nu a facut comanda la mine, ci la alta firma, pana la urma sa lamurit ca a facut o confunzie dar review-ul negativ a ramas, si nu poate fi sters de pe site-ul respectiv (nici nu am facut eforturi mari), clienti multumiti am foarte multi, dar acestia nu scriu pe forumuri saui bloguri, de obicei ma suna sau imi trimit un email in cazul fericit
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
lovelife, noi nici nu stim deocamdata care sunt sursele folosite. E clar ca au un algoritm de selectie a siteurilor de unde culeg reviewurile, si nu cred ca iau in calcul pe oricine.
Vad ca scapa un lucru (dupa mine) esential: notificarea de review.
Review pozitiv sau negativ, cum spui lui google sau alt serviciu ca pagina aia de internet e un review?
In sensul asta, ma amuza un serviciu care afirma ca la ei se aduna/afiseaza toate review-urile de pe internet, automat... Le-am explicat frumos ca site-ul X are deja pagini de review dar ca nu le regasesc la o cautare in baza lor de date.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Nu inteleg de ce au facut public lucrul asta, o fi algoritmul ala atat de perfect incat n-o sa poata fi manipulat? Sau, apropo de observatia cu facebook, vor sa arate cat de preocupati sunt ei de binele consumatorului sacrificand in schimb, si nu pt prima oara, o parte a publisherilor cinstiti care acum pe langa furtul de content facut profitabil de google mai primesc pe cap si chestia asta cu bad reviews...
Ar fi fost o chestie ok daca nu ar fi fost facuta publica.
Ultima modificare făcută de Eradu; 3rd December 2010 la 01:29.
Daca o tine tot asa google o sa ajunge sa ne atacam site-urile intre noi cu review-uri negative si tot felul de tactici, pentru a scadea in pozitii la cautari concurenta, cea ce mi se pare STUPID.
Care e tag de review?
2 posturi mai sus pls.
Tks
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)