Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 25

Subiect: Raportare spam catre autoritati

BogdanM este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    27th November 2006
    Posturi
    51
    Putere Rep
    33

Implicit

Am primit zilele trecute si raspunsul - l-am publicat pe www.apti.ro (acum e prima stire)
    Ideea e ca i-au amendat, dar nu oentru spam, ci pentru ca nu s-au notificat la ei. Cel putin aia nu au mai trimis spam de atunci - inclusiv celebrul military-shop.ro .
    Zileel trecute insa ANRCTI anunta ca se va ocupa si de comert electronic si , deci, si de partea de spam din legea 365/2002.
    Deci o sa=i pisam si pe ei la cap cu spamul :-))
    Ultima modificare făcută de BogdanM; 20th March 2007 la 19:24. Motiv: actualizare info + link

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    885
    Putere Rep
    38

Implicit

1. reglementează la nivel naţional administrarea TLD (top level domain) „.ro” şi a
    adreselor IP;
    Asta ce inseamna? No more ROTLD/RNC?
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    27th November 2006
    Posturi
    51
    Putere Rep
    33

Implicit

Ba nu, va ramine si RoTLD pe partea administrativa si ANRCTI pe partea de proceduri/politici. Cel putin asta am inteles eu.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    27th November 2006
    Posturi
    51
    Putere Rep
    33

Implicit raportare spam

Salut

Pina la urma a mers si cu sesizare la Autoritati - am facut o plingere pentru 2 firme, bazat pe articolul meu Nesimtirea avocatilor spamuitori - azi Rentrop & Straton + Urban News.

ANRCTI i-a luat ceva timp pentru investigare, dar fiind prima de acest gen este de inteles intrucitva. Una a primit o amenda saptamina trecuta.

Ca atare, daca vreti sa raportati spam, puteti sa o faceti direct la ANRCTI, dar nu fwd la email, cu date de contact, inregistrarea plingerii fizice, etc.

Poate ne ajuta sa mai reducem din proportiile spamului din Romania.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Din cate am inteles eu din art. Hotnews, au fost doar 50 de plangeri in 2007 ?
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    27th November 2006
    Posturi
    51
    Putere Rep
    33

Implicit

Probabil...
    Ideea e ca - nu stiu citi au stiut de competenta ANRCTI - desi eu am scris - si citi au facut o plingere legale (adica cu toate datele de contact + vezi aici o procedura mai bine explicata)

B3aT este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    29th August 2007
    Locaţie
    Berceni
    Posturi
    185
    Putere Rep
    32

Implicit

Deci pana la urma unde si cum raportam spam-ul, pentru ca persoane sunt care vor sa raporteze, dar nu vor sa piarda timpul degeaba, vorbind (raportand) la pereti.

BogdanM, tu prin APTI poti fi intermediar ? Pentru ca nu se leaga ceva, noi trimitem latine spamul, dar tu nu poti reclama, pentru nu l-ai primit tu. Noi trebuie sa o facem direct, asa vad eu problema ...

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de B3aT Vezi Post
    Deci pana la urma unde si cum raportam spam-ul, pentru ca persoane sunt care vor sa raporteze, dar nu vor sa piarda timpul degeaba, vorbind (raportand) la pereti.

BogdanM, tu prin APTI poti fi intermediar ? Pentru ca nu se leaga ceva, noi trimitem latine spamul, dar tu nu poti reclama, pentru nu l-ai primit tu. Noi trebuie sa o facem direct, asa vad eu problema ...
    citez de pe situl ANRCTI:

Pentru ca ANRCTI sa poata analiza si solutiona o plangere privind primirea de comunicari comerciale nesolicitate, este necesar ca sesizarea sa contina textul comunicarii comerciale primite si mesajul sursa sau header-ul e-mail-ului (mesajul electronic respectiv se poate retransmite folosind functia „Forward as Attachment”), precum si datele de identificare ale petentului (inclusiv un numar de telefon si o adresa de posta electronica). Plangerile pot fi transmise in format electronic la adresa de posta electronica relatii_cu_publicul.AT.anrcti.ro sau pot fi transmise/depuse la registratura sediului central ANRCTI, situata in Bucuresti, Bd. Libertatii nr.14, sector 5.
    In plus, raporteaza mesajul la rbl.sns.ro (fii pregatit cu tata sursa, inclusiv headerele) si daca raportarea e acceptata, o sa apara in RBL.

Similar, raporteaza la spamcop.net (aici trebuie sa-ti faci cont)

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    27th November 2006
    Posturi
    51
    Putere Rep
    33

Implicit

Gupi are dreptate - desi noi am fi vrut sa facem aceste raportari prin APTI, ca sa fie mai simplu, dar si ca sa facem raportarea doar pentru cei care au cele mai multe plingeri - momentan lucrul asta nu a dat rezultatele scontate.

Ca atare, procedura (cater autoritate) trebuie sa fie ceva de genul :
    1. Te decizi sa raportezi spamul si esti sigur ca e nesolicitat si insistent. Te asigur ca este in romana sau se adreseaza publicului romanesc.
    2. Trimiti pe adresa relatii_cu_publicul.AT.anrcti.ro o plingere (Eu, gica contra cu date contact bla bla - toate datele de contact - nu anonime sau semianonime) am primit mesaje comerciale nesolicitate de la adresa de email... Apoi alte detalii, daca este cazul si la final - va rugam sa investigati cazul si sa luati masurile legale ce se impun. ( alternativ il printezi si il trimitiprin posta clasica )
    3. Atasezi la mail, spamul ca attach si un fisier .txt cu headerele
    4. Astepti
    5. Daca primesti cereri de mai multe informatii din partea ANRCTI, trimiti informatiile
    6. Astepti
    7. Intr-un final primesti de la ANRCTI o informare cu privire la ce s-a facut in cazul respectiv - s-a constatat ca nu a fost mesaj nesolicitate, s-a dat avertisment sau amenda, etc.

Din cite banuiesc, cred ca cei de la ANRCTI au destule plingeri pe rol, astfel incit nu te astepta la un raspuns in 30 de zile sau chiar 2 luni. La plingerea mea s-a luat o decizie in 4-5 luni, dar a fost primul caz (din cite am priceput) si deci nu aveau inca mina formata...
    Din acest motiv nici nu e util sa dai 200 de plingeri in fiecare zi. Ia-i pe cei care te enerveaza cel mai mult.

Succes !

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    42

Implicit

Imi permit un comentariu/sugestie

Calea 'oficiala' prezentata de Bogdan este eficienta pe termen lung: daca ANRCTI va penaliza 100-200 de firme pentru spam si situatia va fi suficient mediatizata, oamenii se vor gandi inainte de a face pasul acesta.

Pe termen imediat, scurt, mediu si lung, solutia o reprezinta raportarea SI la spamcop.net si la rbl.sns.ro.
    De exemplu, daca bine tin minte, la spamcop.net un IP este trecut in blacklist dupa 10 raportari. Pe asta se bazează de altfel şi grosul reyultatelor antispam, deoarece legal e aproape imposibil sa-i penalizezi pe toti. Odata intrat in RBL, un IP sta in medie 48h, dupa care este automat delistat. Daca recidiveaza, sta mai mult (depinzand de politica RBL-ului)

Cam asta ar fi pe scurt, pe partea listarii pe RBL.

Pasul urmator e sa cereti furnizorilor de servicii email sau sa implementati direct protectia antispam folosind listele RBL.
    Printre cele mai cunoscute liste RBL internationale sunt cele de la spamhaus.org, spamcop.net si abuseat.org.

La noi e una singura notabila: rbl.sns.ro. Tot ce avem de facut este sa o mentinem actualizata.

Din statisticile proprii, protectia folosind RBL taie cam 80% din mesajele spam, cu un consum de resurse minim, deoarece mesajul nici macar nu ajunge sa fie analizat: expeditorul e in RBL, la revedere taică!

In concluzie, impreuna cu solutiile legale de pedepsire a spamului e bine sa implementam si solutii tehnice de prevenire a acestuia.
    Singura intrebare pe care ar putea-o pune cineva este: dar ce incredere pot avea in RBL-ul ala ?
    La asta astept sa raspunda altii, ca nu mai am baterie la laptop.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Raportarea oficiala a SPAM-ului catre ANRC
    De Cristian Mezei în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 6th June 2008, 22:47
  2. URL redirect considerat Spam de catre Google?!
    De axentelivia în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 12th May 2008, 23:20
  3. newsletter catre membri sau spam
    De emilian_anghel în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 16th March 2008, 23:32
  4. este considerat spam de catre Google acest lucru?
    De marcelinul în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th December 2007, 03:11
  5. Raportare nereguli
    De Krumel în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 6th May 2007, 20:57

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii