Pe scurt. Am gasit un domeniu care este inregistrat de o firma care nu mai exista oficial. Care este procedura de a sterge acel domeniu si a-l inregistra?
Multumesc.
P.s. Daca a mai incercat cineva si a reusit? Se merita timpul pierdut?
Pe scurt. Am gasit un domeniu care este inregistrat de o firma care nu mai exista oficial. Care este procedura de a sterge acel domeniu si a-l inregistra?
Multumesc.
P.s. Daca a mai incercat cineva si a reusit? Se merita timpul pierdut?
Nu poti sa faci nimic decat daca esti ownerul legal al acelui domeniu. Am mai incercat si eu sa trimit mailuri sa le spun ca unele domenii sunt spre exemplu pe firme fictive, dar nu ii intereseaza asta.
Serban Ghita - my website
@serban, cred ca aici e vorba de altceva.
@krm, desi nu ma pricep, citisem pe aici pe undeva ca daca o firma nu mai exista si dovedesti asta celor de la rotld, poti sa inregistrezi tu domeniul. Cauta in alte threaduri aici, ca s-a mai pus de multe ori problema.
@cristi, da merge si asa, insa e posibil sa blocheze domeniul sau sa-l treaca pe status frauda. @krm sunt curios daca reusesti ceva. sa ne anunti si pe noi. 10x
Serban Ghita - my website
pai o sa incerc luni sa vad ce reusesc. o firma nu exista daca nu apare la registrul comertului. e cat se poate de simplu. cu o verificare de 2 minute maxim se poate demonstra.
Din cate stiu eu iti trebuie o dovada ca respectiva firma nu mai exista, adica a fost dizolvata. Este posibil ca firma sa fie preluata sau mutata in alta localitate, uneori astfel de ,, miscari'' fac sa nu mai apara firma la registrul comertului. Tu trebuie sa cauti daca firma a fost dizolvata, a intrat in insolventa, etc.
Era aici pe forum cineva care a facut aceste formalitati.
Am un Blog
Nu am o experienta in acest sens dar se pare ca unii au reusit sa inregistreze asfel domenii .
ROTLD afirma pe siteul sau ca poate sa anuleze un domeniu "daca datele pe baza carora s-a inregistrat domeniul s-au schimbat - de exemplu, organizatia ce a inregistrat domeniul nu mai exista sau datele de contact au fost modificate in date false".
Probabil ,dupa stergere , functioneaza principiul "primul venit primul servit " asa ca nu e sigur ca daca tu reusesti sa determini stergerea reusesti si inregistrarea .
Oricum cel mai bun raspuns il poti primi de la cei cei ce au astfel de experiente...
Dar spuneti si mie va rog, am un domeniu .ro si am impresia ca pe acele cuvinte este marca inregistrata. Unde pot verifica sigur acest lucru?
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.
Du-te la camera de comert a romaniei si scoate formalitatile cum ca respectiva firma nu mai exista . Vezi ca platesti o taxa dar nu semnificativa.
Apoi re duci la RNC pe bulevardul Averescu daca esti din Bucuresti si depui o cerere cum ca vrei sa preiei domeniul. La camera 312 daca nu ma insel. E o doamna Florentina Onea super de treaba chiar daca e posibil sa te repeada un pic.
Apoi astepti cam 6 luni medie pana ei fac demersurile necesare . Adica trimit scrisori de instiintare sa vada daca mai exista proprietar. Daca proprietarul nu raspunde la instiintari dupa 6 luni domeniul e pus pe liber dar ROTLD-ul nu te instiinteaza acest lucru. Trebuie sa verifici personal .
Ultima modificare făcută de RoManiac; 13th January 2010 la 07:01.
da am fost si am discutat pe tema asta. oricum e prea mult timp de asteptat. pe deasupra daca nu esti suficient de atent risti sa faci toata munca degeaba pentru ca cineva poate inregistra domeniul. deci in concluzie nu se merita.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)