Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Se poate face ceva unui publisher ID care fura?

daniweb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Posturi
    310
    Putere Rep
    30

Implicit Se poate face ceva unui publisher ID care fura?

Am un prieten ce zilele trecute nu stia de ce i-a scazut f mult castigul in contul adsense pe unul dintre situri. Verificand situatia a vazut ca in site nu mai este id-ul lui de adsense ci este al altcuiva. A intrat repede in fisierul unde ii era setat id-ul si si-a vazut codul propriu comentat si adaugat codul nou.
    Am dat un search pe google la id-ul respectiv si l-am mai gasit pe cateva situri de jocuri, cu trafic bunicel.
    Se poate face un report undeva pt asta?

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    864
    Putere Rep
    36

Implicit

Poti face un report la adsense-support at google.com dar esti sigur ca acel cod apartine hacker-ului sau este al unui inocent pe care incearca sa se razbune?

Primul lucru ar fi o devirusare pe calculatorul pe care se logheaza la host. Apoi schimbarea parolei de host. Daca site-ul e wordpres (sau alt CMS popular) cu un plugin de reclame atunci sa caute pe net eventuale vulnerabilitati ale CMS-ului sau pluginului. Plus schimbarea parolei de admin.

Daca situatia se repeta atunci se poate face report la adsense si eventual face o investigatie la host pt a se vedea cine a facut modificarile si cum a intrat in cont. Daca e vb de un virus nu prea ai ce face. Daca e un concurent roman atunci poti face si o plangere la politie pt hacking.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Pare ca are acces la ftp. Updateaza scriptul si schimba parolele.Deviruseaza calculatorul (sunt virusi care fura parolele de ftp) si nu te loga de pe calculatoare straine.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de evolution Vezi Post
    Pare ca are acces la ftp. Updateaza scriptul si schimba parolele.Deviruseaza calculatorul (sunt virusi care fura parolele de ftp) si nu te loga de pe calculatoare straine.
    Nu neaparat. Daca e un cms poate avea parola de admin cu care sa editeze live unele fisiere ale themei.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Pai asta am zis, sa updateze cms sau scriptul si sa schimbe parolele.

daniweb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Posturi
    310
    Putere Rep
    30

Implicit

ceea ce ma mira este faptul ca id-ul de adsense l-am intalnit pe situri cu trafic de peste 10k/zi
    nu era ceva pusti care si-a deschis si el un cont de adsense si asa a avut el o inspiratie sa faca mai usor bani

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de daniweb Vezi Post
    ceea ce ma mira este faptul ca id-ul de adsense l-am intalnit pe situri cu trafic de peste 10k/zi
    nu era ceva pusti care si-a deschis si el un cont de adsense si asa a avut el o inspiratie sa faca mai usor bani
    Poate ca o parte din site-urile respective sunt hack-uite si ele, iar proprietarii nu si-au dat inca seama.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de daniweb Vezi Post
    cine face chestii de genul acesta nu prea cred ca e script-kiddie. Cred ca cel mai in masura e sa-i contactezi pe cei de la adsense. Daca este cineva caruia se urmareste sa i se faca rau, poate sa isi configureze allowed websites. Daca nu, macar sa-i blocheze contul fara sa apuce sa ia bani, ca sa nu fie incurajat sa continue "munca".
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Se poate asa ceva?
    De edy12006 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 27th April 2009, 11:24
  2. Ce se mai poate face dpdv SEO?
    De Psyche în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th September 2008, 15:17
  3. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 1st October 2007, 11:30
  4. Joe Bucks - program de afiliere care te fura fara jena