Salutare. Vorbesc din punctul meu de vedere si sper sa fie de folos topicul.
Am cumparat o pagina de facebook anul trecut de apx 125 k. Fiind prima pagina cumparata, nu am stiu exact ce anume voi face cu ea, si pur si simplu m-a incatat faptul ca aveam peste 100.000 de oameni pe o pagina a mea. O MARE PROSTIE!

Era o pagina adresata fetelor cu varsta cuprinsa intre 13-17 ani (majoritatea). EXACT CE NU AVEAM NEVOIE!

Am incercat sa postez lucruri care m-ar fi ajutat sa generez trafic pe un site si implicit niste castiguri...lucru care nu s-a intamplat. Asta pentru ca fanii de pe facebook erau obisnuiti cu postari mesaje de dragoste.

Am reusit sa vand pagina in 2 saptamani si sa-mi recuperez investitia ,ba chiar sa fac si un profit.

Am inteles atunci ca era sa pierd o suma bunicica de bani pentru ca nu am fost atent si nu am stiu ce/cum sa fac.

---- De aceea m-am gandit ce trebuie sa fac de acum inainte.

CE FAC INAINTE DE A CUMPARA O PAGINA?

1. Ma hotarasc pentru ce anume am nevoie de o pagina de facebook cu un numar mare de fani. (trafic pe site, bani afiliere, bani adsense)
2. Trebuie sa stiu de la inceput care este targetul pe care ma axez. De ce fel de fani am nevoie..femei, barbati, tineri...
3. Caut mai multe oferte pe net, forumuri
4. Port mai multe discutii cu potentialii vanzatori de pagini si ii conving sa imi lase acces macar cateva ore/zile pe pagina lor ca si creator de continut . Cei care refuza asta au ceva de ascuns si mai bine renunt.
5. Daca voi fi acceptat , primul lucru pe care il fac este sa merg in statisticile paginii si sa vad exact ce public se afla pe ea. Poti afla tot acolo si felul in care au crescut fanii si astfel vei stii daca a fost o crestere brusca (prin aplicatii) sau daca a fost crescuta natural.
6. Aleg o post pe care vreau sa il public pe pagina si fac acest lucru in momentul de varf, atunci cand cei mai mult membri sunt online(de obicei ora 21)
9. Daca impactul este unul bun si te multumeste, cumpara pagina. Recomand o negociere, poate chiar vei obtine ceva.
10. Daca vanzatorul este apropierea ta, orasul tau, judetul apropiat, recomand sa mergi sa te intalnesti cu el. Il cunosti mai bine si puteti face tranzactia fata in fata.

DUPA CE AI CUMPARAT PAGINA

Nu uita ca impactul poate varia. Exista mai multi factori care se interpun: momentul in care postezi, tipul postarii (foto, foto + link, video, stiri, bancuri), frecventa cu care postezi. Te poti trezi dupa ce cumperi pagina ca in urma postarilor , numarul de likeuri sa se modifice, sa scada. Asta se intampla in cazul paginilor facute cu ajutorul aplicatiilor. Atunci schimbi postarile. Din ce am invatat eu, toti vor sa vada pe fb lucruri amuzante, bancuri, stiri.

ERA SA UIT! Cel mai importat: Nu lasa inca un administrator pe pagina. Nu stii cand te vei certa cu el si te va scoate de pe pagina. Fii doar tu administrator, iar ceilalti creatori de continut.

Spor la intretinut pagini!