Vin cu o intrebare pentru cei ce stiu si in ajutorul incepatorilor.
Ce instrumente imi sunt necesare pentru a vedea ce link-uri nu imi ofera calitate, unele fiind penalizate ?
Webmaster Tools ma ajuta ?
Vin cu o intrebare pentru cei ce stiu si in ajutorul incepatorilor.
Ce instrumente imi sunt necesare pentru a vedea ce link-uri nu imi ofera calitate, unele fiind penalizate ?
Webmaster Tools ma ajuta ?
Site-ul care ofera zilnic o portie de divertisment si jocuri de fete .
Da, wmt te ajuta sa iti extragi linkurile. Cum filtrezi informatia ... tine de priceperea fiecaruia. Daca vrei sa folosesti disavow, foloseste-l cu grija.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Un tool precum SEO Spy Glass e bun la treaba asta, dar nu oricine isi permite sau vrea sa dea bani pe el, de aceea imi place sa lucrez si cu variante free.
Iti recomand asa. Mai intai intri in webmaster tools (WMT) si descarci intr-un csv toate link-urile spre site-ul tau. Apoi trebui sa verifici daca mai sunt link-uri spre site-ul tau pe acele link-uri din WMT. Eu folosesc pt asta tool-ul de aici, pb e ca nu poti pune sa verifice deodata cateva mii de link-uri, el zice ca e limita de 100 de url-uri, dar merg si cate 2-300 odata. Apoi, copiezi rezultatele de acolo si le pui intr-un excel si le stergi pe cele cu Not Found, sa iti ramana doar acele pagini unde exista link spre site-ul tau. Apoi, link-urile ramase le treci printr-un alt tool tot de pe site-ul ala cu care vezi nr de link-uri externe: OBL Checker
Apoi le copiezi si pe astea in excel si le sortezi descrescator dupa nr de link-uri externe. Ei, unde vezi cateva sute bune sau chiar mii de link-uri externe, sunt sanse mari ca alea sa fie link-uri oarecum daunatoare.
Daca vrei sa mergi un pas mai departe, desi nu-i neaparat necesar, poti trece toate link-urile de mai sus si printr-un tool de verificat pagerank-ul. Eu il folosesc pe cel de-aici: Pr Checker Merge f rapid, setezi Delay la 0 si in cateva secunde iti verifica cateva sute de URL-uri. (Ai grija ca dupa cateva sute bune de verificari, o sa crape pt ca-ti cere captcha de la google, asa ca daca esti pe RDS, da-i disconnect si iar connect la conexiune, sa-ti dea alt ip)
Ei, si avand lista asta in care vezi exact PR-ul paginilor si nr de link-uri externe, te ajuta sa-ti faci o idee despre ce link-uri ar putea fi pb. Bineinteles, important este si anchor text-ul, dar parca tool-ul ala de verificat link-urile reciproce iti arata si asta. Eventual, vezi cu ahrefs sau opensiteexplorer daca ai f multe link-uri cu anchor text keyword-ul principal si daca da, incearca sa le stergi sau sa schimbi o parte din ele sa aiba brand-ul sau url-ul site-ului in loc de keyword.
PS: asta-i doar o metoda simpla de a-ti face o idee in mare despre link-uri ce te-ar putea penaliza. Nu inseamna neaparat ca daca ai link de pe un blog autoapprove cu 2000 de comentarii si 2000 de link-uri externe inseamna ca te penalizeaza automat. Doar ca sunt sanse mari ca astfel de link-uri sa-ti dauneze, pe termen lung, si daca poti, e bine sa le scoti
Signatura lipsa
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)