8 out of 8 members found this post helpful.

Postat în original de
tazonne
Pai vreau sa stiu si eu in primul rand ce soft folosesti ca sa gasesti nume cat mai bine din toate punctele de vedere ,
Prin nume tu intelegi keywords? In general lansez mns in clustere de 10 siteuri bazate pe o nisa pe care o consider promitatoare. Am diverse metode de a selecta nisa -ce se vinde pe flippa, ce se vinde pe amazon, etc, iar numarul de cautari le verific doar cu google keyword tool.

Postat în original de
tazonne
vreau sa stiu cate cautari locale si totate au majoritatea site-urilor,
Keywordul primar are in general in jur de 15,000 cautari exacte globale. Desi am si siteuri cu doar 4000-5000 cautari globale, si mns cu 60,000 cautari exacte globale. Am insa si mns pe care le-am cumparat de la alte persoane si unele au si doar 1000-2000 de cautari exacte lunare.

Postat în original de
tazonne
cam cate ai si cam ce sume castigi pe zi,
Am vreo 40 acum cred, dar nu le am creat eu pe toate, pe unele le-am cumparat, si unele din cele create de mine le-am vandut cand au atins apogeul. In general un site castiga de la 30$ luna la 500-600$ luna (cele care nu fac 30$ pe luna le vand). Sunt unele care au fost convertite din mns in siteuri mult mai puternice cand am vazut ca au potential , si alea au ajuns sa castige si peste 1000$ pe luna.

Postat în original de
tazonne
daca ca si monitorizare folosesti doar google ads sau si amazon , ce tip de teme folosesti, cate unitati de anunturi pe pagina recomanezi ,stiu ca cu cat sunt mai multe cu atat sunt platite cam prost... si cam atat momentan , daca ai timp sa imi raspunzi si bunavointa ti-as fii recunoscator!
In general folosesc ppc- adsense, affiliate - amazon si cj.com si cpa - maxbounty si affiliate.com Unele siteuri castiga mult mai mult din amazon decat din adsense , chiar de aprox 4-5 ori mai mult, dar nu folosind bannerele de la amazon. Sunt articole scrise special care promoveaza un produs de pe amazon, si sunt inserate linkuri affiliate in ele. Altele castiga din cpa. La altele adsense plateste cel mai bine. Folosesc teme gratis din directorul wordpress de teme, si apoi le mai modific eu. Cate anunturi pe pagina, eu pun in general 2, ca asa se potrivesc cu tema mea, dar nu e reala faza cu cat sunt mai multe cu atat sunt platite mai prost. Cu cat sunt mai multe aduri pe pagina, cu atat apar mai multi advertiseri pe pagina, si evident unii dintre ei platesc mai prost, dar nu tine de numarul de anunturi pe pagina, cat de tipul de ad care e apasat.
Ultima modificare făcută de Nic; 28th May 2011 la 20:59.
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Cristi G
Cat investesti intr-un site de genul? Continutul de unde il iei? Iei writeri de pe siteurile de freelanceri? sau?
Writeri full time, plata pe ora lucrata. Functioneaza cel mai bine pt mine, unele articole sunt mai lungi, altele mai scurte, nu fortez writerul sa scrie despre un subiect doar ca sa faca numarul de cuvinte propus. De investit, e greu de estimat avand in vedere ca mns se integreaza intr-o infrastructura mai larga pe care o folosesc pt mai multe scopuri. Cu ele am inceput de fapt ca sa testez diverse experimente seo si sa am access la o retea de linkuri mai larga.
9 out of 9 members found this post helpful.

Postat în original de
tazonne
Am testat majoritatea softurilor de pe piata, market samurai, micro niche finder, etc, insa nu sunt de acord cu modul in care ele iti evalueaza competitia, principalii metrici folositi de toolurile respective pt a evalua competitia sunt absolut irelevanti - nr de rezultate care apar pt cautarea respectiva e factor irelevant, nr de siteuri care au all in title keywordul respectiv, iar irelevant, nr de backlinkuri irelevant etc..
Datorita structurii mns, ideea e sa rankezi nr 1 pt cautarea respectiva, altfel nu merita efortul - procentul de trafic primit scade vertiginos. Pt o cautare, eu ma uit manual la primii 2-3 concurenti si ii analizez folosind seo spyglass si daca merita efortul, fac pt nisa respectiva site. Analizand manual concurenta afli multe chestii care le scapa softurilor.
Iar pt traficul estimat, folosesc google keyword tool initial, dar stiu din experienta ca datele nu sunt foarte precise, si modific strategia in functie de ce date primesc din analytics si ce keyworduri primesc trafic pe parcurs. Pt asta folosesc rank tracker, pe care il sincronizez cu contul meu de analytics, si vad foarte simplu ce trafic estimat are un keyword, pe ce loc sunt pt cautarea respectiva si cat trafic real primesc pt keywordul respectiv din analytics+ alti factori care ma ajuta sa iau decizii.

Postat în original de
Nichita
Ai testat si modul de asezare cel mai bun al acestor linkuri in articol ? Unde ai avut clickurile cele mai multe ? Cum pui ancora catre produsele din afiliere ?
Eu as vrea sa testez cu un site de review, de exemplu. Ma gandeam ca la sfarsitul review-ului sa pun un link: "If you like this product you can buy from here." Exista vreo solutie mai buna decat asta ? Tu cum ai facut ?
Articolele afiliate pt amazon sunt scrise din prisma unui scriitor care isi spune parerea proprie despre produsul respectiv, deci scrise la persoana 1, nu persoana a 3 a, cu putin realism dar si o nuanta subtila de persuasiune. Gen am cumparat si am folosit boxele astea au si (putine) defecte au si calitati (mai multe), scriitorii se inspira din reviewurile de pe amazon pt a afla informatii extrem de relevante si a si forma o opinie care sa para obiectiva - nu cum e standardul in reviewurile affiliate, cumpara produsul asta ca e grozav.
In general , un articol discuta minim 2-3 produse si are linkuri catre ele prin tot articolul, nu am testat prea in detaliu conversia fiecarui link, insa o analiza asa superficiala, linkurile cu "click here to buy this product from amazon" functioneaza cele mai bine pt mine. Si linkurile cu click here to get the cheapest price si etc.. nu ancor text pe link. "Click here" e un indicator puternic in articolele mele scrise pt amazon, pt ca o data ce clientul respectiv ajunge pe amazon, i se pune cookie ul meu, si daca e sa cumpere in 24 de ore orice de pe amazon - nu neaparat produsul respectiv, primesti comision. Deci smecheria e sa zic asa sa ii aduci pe amazon si sa le pui cookie tau afiliat, pt ca se intampla destul de des ca cineva sa cumpere de pe amazon ceva total diferit de ce provoam eu in articol, dar tot primesc comision.

Postat în original de
kalu
Daca ai timp sa raspunzi si la intrebarerile mele: - domenii cumperi doar .com ? - in caz ca nu, ce alte extensii mai folosesti ?
In MNS un concept important e EMD - exact match domain - care iti asigura un boost semnificativ in ranking daca ai in numele domeniului exact fraza pt care vrei sa rankezi. Eu incerc sa am emd in toate domeniile, intai incep cu com apoi net, apoi org, apoi info, si daca nu gasesc incep sa pun cratima intre cuvinte cheie, dar maxim o cratima. Daca nu gasesc emd , de obicei adaug un best. Ex, daca nu gasesc computerspeakers.com, merg pe ruta bestcomputerspeakers.com In general o multime de oameni cauta cu apelativul best in fata, desi cuvintele respective nu apar in google keyword tool ca avand trafic intotdeauna. Am un nr semnificativ de domenii . net pt ca in general .com sunt luate pt cuvintele respective de catre diversi domaineri, desi nu fac nimic pe ele.