Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 33

Subiect: Mai punem tag-uri in articole?

revenco_andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    21st July 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    353
    Putere Rep
    37

Implicit

Sustin folosirea tagurilor - mai ales in cazul blogurilor. In general sunt utile in a targeta cautari longtail, insa sistemul default din wordpres nu este cel mai fericit. Apoi mai trebuie putina atentie la postari, astfel incat sa nu ai pagini cu similaritate foarte mare din cauza ca ai avea de exemplu aceleasi 3 taguri in 2 articole (de unde ar rezulta 3 pagini cu acelasi continut).
    Probleme cu Adwords? Te putem ajuta in depistarea fraudei PPC: Xiona

MirceaG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    11th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    290
    Putere Rep
    26

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Eu vad cu totul si cu totul altfel si consider folosirea tagurilor un minus pentru articolul in sine.

1. Tagurile genereaza pagini ce au acelasi continut ca titlul articolului. Deci vom avea pentru acelasi continut, sitetau.tld/articol si sitetaul/tld/tag1,2,3,4 etc. Dar ele au acelasi continut, deci sunt pagini duplicate. Sunt indexate separat de catre google, dar linkuiesc catre acelasi articol, astfel ca numai avem continut unic pe o pagina, avem un acelasi text pe mai multe pagini.
    2. Valorea unei pagini este calculata prin mai multi factori (notata pana nu demult cu acel page rank). Pentru factorul content unic din start pagina are un minus, explicatia la punctul 1. Pentru inbound links/outbound links iar avem un minus, pentru ca valorea primita din inbound, va fi impartita cu numarul de outbound, tagurile fiind outbound links.

Matt Cutts vorbeste despre tag clouds, care sunt de fapt taguri, intr-o forma mai animata. Mare atentie atunci cand spune de impartirea page rank-ului.

Concret, tagurile nu fac decat sa reduca din valoarea paginii unde este articolul de baza, in favoarea unor indexari sub o alta forma a aceluiasi articol.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Nu vad de ce ai pune intreg continutul articolelor pe paginile de tag/categorii. Ca sa fie "duplicat"?
    Apoi, Matt vorbeste despre cantitatea de links din tagcloud, care nu prea are legatura cu utilitatea.

matrimo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th January 2011
    Locaţie
    Bruxelles
    Vârstă
    46
    Posturi
    142
    Putere Rep
    28

Implicit

Nici eu nu mai folosesc tag-uri de anul trecut. Ele par sa educa din valoarea paginii care contine articolul.

Alex Ochea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    11th July 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    32
    Posturi
    296
    Putere Rep
    23

Implicit

Eu pun taguri la fiecare articol si cred ca acestea fac bine atata timp cat sunt concrete, la subiect, eventual long-tail. Pot sa zic, ca inca, datorita lor, rankez bine pe anumite long tailuri..nu vad nimic rau, atata timp cat nu abuzezi de ele..

MirceaG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    11th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    290
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Nu vad de ce ai pune intreg continutul articolelor pe paginile de tag/categorii. Ca sa fie "duplicat"?
    Apoi, Matt vorbeste despre cantitatea de links din tagcloud, care nu prea are legatura cu utilitatea.
    Eu inteleg cu totul altceva din ce spune Matt acolo. Daca sti ce sa asculti, intelegi ca orice link pus pe pagina de articol (iar tagurile sunt niste linkuri), scade din valoarea acesteia. Oricum e destul de greu de stabilit cum e mai bine, pentru ca nu vedem toti la fel o optimizare eficienta.

Partea cu intreg continutul e un subiect tabu. Vorbeam de tagurile generale, versiune wordpress, unde pui tagurile direct din publicarea articolului cu optiunile default. Ca esti un bun programator si sti ca pentru fiecare tag in parte sa extragi din text sau, chiar sa faci paragrafe noi, e un alt aspect.

Nu cautam situatii speciale, ci discutam de modul general. Daca intram in detalii, ce spui tu deja e dintr-o alta sfera, nu foarte la indemana in marea majoritate a cazurilor (cel putin nu la inceput). Pana una alta, tagurile, asa cum sunt ele folosite de "multime" sunt, din punctul meu de vedere, content duplicat.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de MirceaG Vezi Post
    Partea cu intreg continutul e un subiect tabu. Vorbeam de tagurile generale, versiune wordpress, unde pui tagurile direct din publicarea articolului cu optiunile default. Ca esti un bun programator si sti ca pentru fiecare tag in parte sa extragi din text sau, chiar sa faci paragrafe noi, e un alt aspect.
    Cred ca tine mai mult de tema aleasa. Si din cate observ, indexurile sunt in general fara textul full. De ex: Music | Metro Magazine Demo sau Holiday | Metro Magazine Demo

Acuma... de ce ai avea un site daca nu stii sa ai grija de el? Pui un WP acolo "ca sa fie"? In opinia mea, daca vrei sa ai succes cu el, trebuie sa-l pretuiesti. Sa ai grija de el in toate aspectele. Unde nu te pricepi, intrebi pe cineva.

In cazul nostru, fara sa stii programare, poti pune un plugin care sa se ocupe de asta: https://wordpress.org/plugins/advanced-excerpt/ (si presupun ca sunt multe de genul)

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Dragilor, parerea mea este ca se bate mult moneda pe duplicate content in site. Ok, nu indexam tagurile, dar duplicat oricum avem pe categorii. A fost cineva penalizat pentru asta? Nu, niciodata un site serios nu a luat penalizare.

Au fost penalizati doar cei care se foloseau abuziv de taguri, care aveau pe tag content nerelated si discutia poate continua. Atata timp cat tagurile sunt folosite strict in scopul in care au fost create, totul este ok.

Va stresati prea mult, etichetele ar trebui sa fie ultima voastra problema.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Robert Vezi Post
    Va stresati prea mult, etichetele ar trebui sa fie ultima voastra problema.
    Ne scuzati. Inchidem topicul? Nu se ridica la pretentiile dumneavoastra?

Ontopic: sunt de acord cu Robert. Duplicate in interiorul site-ului nu e o problema reala. Dar chiar daca ar fi, mi se pare oarecum normal sa pui doar excerpt pe indexuri.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Ne scuzati. Inchidem topicul? Nu se ridica la pretentiile dumneavoastra?
    Nu e vorba de asta. Doar ca, asa cum bine spusesi mai sus chiar tu, internal duplicate nu e o problema in sine. Poate discutia ar trebui sa o ia in sensul Taguri - avantaje vs dezavantaje.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 2 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 2 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 27th April 2015, 14:55
  2. Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 22nd March 2013, 15:28
  3. Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 2nd June 2012, 18:47
  4. Cate cuvinte sa punem in <title> si de ce
    De Cristian Mezei în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 42
    Ultimul Post: 6th October 2008, 17:30
  5. Hai sa punem de-un... SPAM :D