Am citit cateva site-uri si se pare ca penalizarea lor ar putea fi din cauze multiple. Nu cred ca e un semnal de alarma.
Cantitatea mare de advertoriale cred ca doar a umplut paharul. (nu e singura cauza).
(Cateva exemple din ce am gasit)
Citez din sursele de mai jos:
- "Interflora were exceptionally aggressive throughout January, preparing for Valentines, placing we estimate 150+ Advertorials . "
- "MajesticSEO also shows the use of possible link networks - Same Domain Owner . Ex.: 311 linking websites on 1 single ip address. "
- "huge amount of sitewide links. " (peste 11.000)
- Scrie uneori chiar in advertoriale :"Advertorial Feature" sau "Commercial feature" . Chiar daca nu sunt linkuri in articol tot cred ca are relevanta si aspectul asta. http://www.linkresearchtools.com/wp-...2/image002.png
- In linkbuilding s-a lucrat cantitativ si nu calitativ cu ancore diversificate. ( Au folosit in advertoriale/articole o schema de linkbuilding (repetitiva) prin care se repeta expresia cheie din ancora (cat si in target url) si pe alte articole/advertoriale: E un exemplu Ancora "Roses" cu link catre Roses - send Roses with Interflora si al doilea link catre un site cu FREE host foarte slab (fara backlinkuri sau backlinkuri spam) la Interflora Penalty - a Deep Dive into Bad Links LRT Link Research Tools
-
- "Could very well be more than one agency to blame. Interflora’s on site SEO setup is questionable at best. 20k duplicated pages supplemented with low quality copy to target local terms. That stuff probably resulted in more spam reports from local competitors than the advertorials ever did."
Concluzia : Orice concurent poate da un spam report daca observa unul din factorii de mai sus . Chiar au zis undeva ca a fost o penalizare Manuala nu automata si sincer mi se pare ca merita ce au primit la ce profil de linkuri e acolo.
Pot fi desigur si alte cauze pentru penalizare... nu doar acestea.
Surse:
Interflora - What Really Happened? - SEO Blog by Dave Naylor - SEO Tools, Tips & News
Interflora Google Penalty - A quick deep dive - SEO-Doctor.co.uk
Interflora Penalty - a Deep Dive into Bad Links LRT Link Research Tools
IrishWonder’s SEO Consulting Blog » Blog Archive » So Who Got Interflora Penalised?

)
Răspunde cu citat