Dupa ultimul comunicat Google va penaliza linkurile do follow din articole, ce parere aveti ?
Dupa ultimul comunicat Google va penaliza linkurile do follow din articole, ce parere aveti ?
VAND ARTICOLE PE RETEA DE BLOGURI si ofer SERVICII DE SEO COPYWRITING pentru campaniile tale
Nu trebuie sa crezi orbeste tot ce spune Google. E vorba de niste principii si de faptul ca se abuzeaza de linkurile in articole cu scopul de a manipula PR-ul si pozitiile in SERPS. Din acest punct de vedere, G va penaliza totul, chiar si aerul pe care-l respira cei care folosesc tehnici necorespunzatoare. Daca-ti vezi de treaba ta, n-o sa patesti nimic..
Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.
Ce fac? Mai scriu un advertorial maine. Deja am batut palma cu omu'
Google Says No Comment On Why Interflora Was Penalized
Haos de fiecare data cand a anuntat ceva, google a implementat total sau partial schimbarea.
Sunt convins ca vor fi afectate site urile care au majoritar strategia de link building bazata pe advertoriale, sa nu mai spun daca site urile pe care se publica advertorialele nu au autoritate, nu sunt relevante, nu au vizitatori, nu au continut de calitatate etc
VAND ARTICOLE PE RETEA DE BLOGURI si ofer SERVICII DE SEO COPYWRITING pentru campaniile tale
Acel anunt face referire la advertorialele publicate in site-uri cu autoritate [in special de presa]. Nu poti generaliza, guest posturile sunt tot articole insa si nu sunt vazute ca advertoriale. Daca ar penaliza tot ceea ce inseamna articole practic nu am mai avea cum sa ne promovam.
Prigoana impotriva PR a inceput demult iar propaganda in acest sens este destul de virulenta. PR reprezinta baza algoritmului Google deoarece este dat de suma backlinkurilor dofollow si este "normal" ca Google sa-l omoare pe cel "manipulat" si incearca sa ne indoctrineze ca e bine sa-l luam natural.
Ce nu intelege G sau se face ca nu intelege este ca nimeni nu te va recomanda "natural" intr-o nisa competitiva deoarece nu iti poti propulsa concurenta in detrimentul tau [logic], sau te poate recomanda interesat [pe bani] ca in cazul interflora sau altele. Te pot recomanda insa destui daca esti intr-o nisa dezinteresata - in general prosteli sau alte balari de care lumea se amuza - ca pana la urma pentru multi doar asta conteaza.
Nu ai cum sa rankezi daca faci ce spune Google. Ei bat campii cu gratie ...
De ceva timp G nu a mai lansat Pinguinul - O buna parte din castigul firmelor mari care cotizeaza regulat la G era si este dat de affiliate - dupa Pinguin mare parte din acest castig s-a dus din motive lesne de inteles. Ar putea fi asta un motiv pentru care nu s-a mai lansat Pinguinul si exista zvonuri ca nici nu-l vor mai lansa [sunt doar zvonuri - nu mi le asum].
Astazi la aproape un an dupa schimbarea algoritmului in mod drastic observ ca daca stii sa faci spam cu cap ajungi in fata. Este clar ca au multe hibe in algoritm isi directeaza propaganda acolo unde au vulnerabilitati sperand sa convinga pe cat mai multi...
Ultima modificare făcută de Hakuna Matata; 3rd March 2013 la 12:18.
Am citit cateva site-uri si se pare ca penalizarea lor ar putea fi din cauze multiple. Nu cred ca e un semnal de alarma.
Cantitatea mare de advertoriale cred ca doar a umplut paharul. (nu e singura cauza).
(Cateva exemple din ce am gasit)
Citez din sursele de mai jos:
- "Interflora were exceptionally aggressive throughout January, preparing for Valentines, placing we estimate 150+ Advertorials . "
- "MajesticSEO also shows the use of possible link networks - Same Domain Owner . Ex.: 311 linking websites on 1 single ip address. "
- "huge amount of sitewide links. " (peste 11.000 )
- Scrie uneori chiar in advertoriale :"Advertorial Feature" sau "Commercial feature" . Chiar daca nu sunt linkuri in articol tot cred ca are relevanta si aspectul asta. http://www.linkresearchtools.com/wp-...2/image002.png
- In linkbuilding s-a lucrat cantitativ si nu calitativ cu ancore diversificate. ( Au folosit in advertoriale/articole o schema de linkbuilding (repetitiva) prin care se repeta expresia cheie din ancora (cat si in target url) si pe alte articole/advertoriale: E un exemplu Ancora "Roses" cu link catre Roses - send Roses with Interflora si al doilea link catre un site cu FREE host foarte slab (fara backlinkuri sau backlinkuri spam) la Interflora Penalty - a Deep Dive into Bad Links LRT Link Research Tools
-
- "Could very well be more than one agency to blame. Interflora’s on site SEO setup is questionable at best. 20k duplicated pages supplemented with low quality copy to target local terms. That stuff probably resulted in more spam reports from local competitors than the advertorials ever did."
Concluzia : Orice concurent poate da un spam report daca observa unul din factorii de mai sus . Chiar au zis undeva ca a fost o penalizare Manuala nu automata si sincer mi se pare ca merita ce au primit la ce profil de linkuri e acolo.
Pot fi desigur si alte cauze pentru penalizare... nu doar acestea.
Surse:
Interflora - What Really Happened? - SEO Blog by Dave Naylor - SEO Tools, Tips & News
Interflora Google Penalty - A quick deep dive - SEO-Doctor.co.uk
Interflora Penalty - a Deep Dive into Bad Links LRT Link Research Tools
IrishWonder’s SEO Consulting Blog » Blog Archive » So Who Got Interflora Penalised?
Ultima modificare făcută de dragusind; 3rd March 2013 la 19:31.
Eh, semnalul de alarma tras a avut ecoul scontat
Acum lucrurile intra usor pe fagas normal.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Poate ne saturam de Google la un moment dat si migram catre altceva
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)