Va recomand tuturor celor care aveti probleme, un report DMCA. Luna trecuta am verificat manual peste 1500 de posturi, din ele un procent de peste 20% fiind partial sau total copiate de catre diversi cretini. O parte din posturile care imi fusesera copiate, erau bagate in supplemental index desi posturile respective aveau rel=author si erau publicate la o data anterioara plagiatorilor.
Ca fapt divers, unul dintre idiotii care ma copiasera avea o metoda inedita. Avea un bot care imi prelua paginile nou postate si le reposta la el pe site la o data anterioara postarii mele. Practic in decurs de 5 minute de la postare, la el pe site aparea o pagina identica dar care (conform indexului Google) era postata cu 12-24 de ore inainte. Dupa nenumarate incercari am dat de el.
La care omul imi raspunde ceva de genul: "Omule, eu vreau sa te ajut. Nu stii deloc sa faci afaceri."
Aveti aici un model de DMCA complaint. In cazul meu a durat in jur de 2 saptamani pana la stergerea respectivelor pagini.
Ultima modificare făcută de Nichita; 20th September 2012 la 20:34.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Hehe. Am mai intalnit tehnica asta. Acum vreo 3 ani aveam un blog de sport in engleza. Dupa 5 minute de la publicarea articolului, il gaseam pe un alt blog, dar care la fel, google il gasea publicat cu o zi inainte. In 80% din articole, aparea cu un loc in fata mea...
@lovelife, tu te-ai uitat sa vezi cand au fost indexate articolele copiate? Poate te confrunti cu aceeasi problema. In felul asta, TU esti copiatorul![]()
Vand Advertoriale (pr 5)
Aceeasi problema am avut-o si eu si nu dupa update-ul asta ci dupa altele mai vechi. La mine rezolvarea a fost relativ simpla: am modificat simtitor articolul, l-am facut mai lung si mai complex si in 2-3 zile am fost primul (dupa ce inainte disparusem complet) iar plagiatorul a ramas pe locul 2. Precizez ca asta era un plagiator cu bun simt in sensul ca la sfarsit pusese link spre pagina mea principala.
Deci eu in locul tau m-as apuca sa-mi refac articolele.
Asta nu mi se pare ok, daca unul imi fura articolele eu sa muncesc la greu dublu, prima data cand le-am facut si apoi inca o data sa le refac. Mai bine sesizare, daca a furat sa plateasca
Am gasit formularul asta si o sa incerc sa il completez, mai ales ca individul mi-a raspuns ca nu ii pasa daca il reclam, ca el oricum vinde site-ul, chiar ma amenintat voalat
Stiti si un alt formular mai potrivit prin care pot sesiza aceste incalcari?
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Am trimis si eu acolo reclamatii peste reclamatii si totusi, eu le explicam lor ca a fost copiat site-ul intreg, nu doar doua sau trei pagini, a fost copiat tot, iar ei mi-au raspuns simplu "Va rugam sa specificati link-urile de la articolele copiate" Astfel, dupa circa 30-40 de pagini trimise, am obosit si am renuntat. Paginile trimise au fost scoase din cautari, iar restul paginilor ramase sunt peste site-ul meu.
Scurt pe doi, e o munca destul de mare ca sa trimiti toate link-urile care sunt copiate de la tine, dar per total se merita.
tosin.
Trimit sitemap-ul individului
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)