5th March 2012, 13:50
1 out of 1 members found this post helpful.
Wordpress e un CMS care te ajuta pe t ine sa-ti faci treaba mai usoara. Diferenta dintre el si celelalte CMS-uri e backend-ul care iti permite sa-l customizezi cum vrei.
Ce vede Google la tine pe site e doar HTML-ul generat de WP si tine doar de tine sa il optimizezi. Crezi ca eu daca fac un site pe WP iar apoi ii copiez sursa si o public undeva, Google va face vreo diferenta ? Probabil ca singura diferenta va fi viteza mai mare de incarcare a sursei copiate, pentru ca nu o sa mai fie WP in spate care sa proceseze sute de fisiere .php si baza de date.
Pe scurt, nu e treaba lui Google ce CMS folosesti tu, ci cum il optimizezi si ce continut ai.Iar pingurile alea cred ca sunt total nefolositoare in ziua de azi.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Pentru cei care sustineti ca WP e vazut mai bine sau mai prost: sustineti ca daca sterg "<meta name="generator" content="WordPress 3.3.1" />" din sursa mi e vor modifica pozitiile ? Pentru ca asta e lucrul care ii spune lui Google ca eu folosesc WP. Fara codul asta nu va avea de unde sa stie ce CMS folosesc.
5th March 2012, 18:29
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
AntonioTony
@Lovelife - asta asteptam sa aud. Acum, ca sa inteleg odata pentru totdeauna - crezi ca aceasta diferenta este data de platforma? Sau pur si simplu pentru ca investesti tu mai mult timp/bani/link-uri in acele site-uri?
@Alex a dat raspunsul cel mai bun.
Ce vede google la un site? un cod HTML, care poate fi generat de oricare CMS, de serie, custom sau sa fie facut direct in cod html.
Acel cod poate citit de google fi identic de CMS-uri diferite.
E adevarat ca EP are un anumit avantaj, deoarece are anumite setari SEO implicite destul de bune, dar de asemenea are si unele deficiente in SEO, el este bun ca nu trebuie sa stii nimic in SEO si functioneaza.
In momentul in care vii cu un plugin cum ar fi unul pentru site de anunturi, director web pus peste WP, este posibil sa cam pierzi din avantajele SEO, pentru ca respectivele pluginuri vor face generarea paginii in mod diferit.
De exemplu multe site-uri in WP au un avatanj ca sunt simple, utilizatorii nu le incarca cu x pluginuri si se incarca rapid, dar acelasi lucru il poti face si in alte platforme
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
5th March 2012, 19:11
1 out of 1 members found this post helpful.
Priveste WP ca un scriitor de cod pe care il comanzi tu, daca tu ii dai sa scrie ce trebuie, o sa fie bine. Google citeste codul nu ce iti genereaza tie codul ala. Joomla, wordpress sau fara CMS, daca siteul e optimizat, nu conteaza.