Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Timpul - cel mai mare dusman al meu - Cum il pot organiza eficient?

Afișare hibrid

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    31

Question Timpul - cel mai mare dusman al meu - Cum il pot organiza eficient?

In primul rand tin sa multumesc comunitatii pentru intreaga sa activitate si pentru ca exista. Sincer sa fiu dupa 6 luni de studiat Seo intens pe .com la inceputul anului aveam cateva idei preconcepute despre tot ceea ce tine de seo pe .ro, dar cu ajutorul acestui forum si a altor bloguri gen Nimicul lui Krumel - SEO, SEM, Link building, WA, CRO, Optimizare site – Blog SEO – Web Copywriter, experienta personala am aflat o buna parte din particularitatile .ro, practic "am revenit pe pamantul romanesc" daca pot spune asa. Nu tot ce merge pe com este valabil pe .ro si invers.

Acum sa revin la cea mai mare problema cu care ma confrunt, cel mai mare inamic - Timpul. Timpul ma omoara. Am 3 mari “tinte” daca pot spune asa, egale ca prioritate si interconectate intre ele:
    1. Facultatea
    2. Site-uri, seo, tot ce tine de domeniu
    3. Timpul liber care este din ce in ce mai putin.

Am tot incercat de vreo luna sa imi creez un plan cu care sa fac fata pe 1 si 2 dar nimic. Timp de aproape 3 luni nici nu am simtit ca am avut timp liber. De luni pana vineri cu facultatea, site-urile, week nici nu simteam ca am, mai ales ca mai si arbitram cateodata si sambata si duminica; iesirile cu prieteni, petreceri etc mai mancau si ele timp(petrecut intr-un mod placut zic eu) dupa care iar o luam de la inceput.
    Acum o saptamana m-am dat indisponibil la arbitraj cu gandul de a mai castiga ceva timp pentru 1, 2 si ceva pentru 3 dar dupa fix 7zile constat ca pur si simplu nu mai fac fata, tot nu gasesc un echilibru intre timpul alocat pentru cele 3 puncte prezentate mai sus.

Din cate am observat multi dintre membrii sunt si studenti, unii lucreaza numai in acest domeniu sau mai sunt useri care au zeci/sute de site-uri si de aceea m-am hotarat sa deschid acest topic, poate cineva imi ofera o idée; orice poate fi util.

Acum intrebarile ar fi:

Cum reusiti voi (cei care avezi zeci sau poate sute de site-uri sau un numar mai mic de site-uri dar foarte complexe, care necesita foarte mult timp etc) sa va gestionati timpul?
    Cam cate ore petreceti lucrand la continutul site-urilor voastre, linkbuilding, forumuri, informatii despre seo si tot ce tine de google.

Cum as putea prioritiza site-urile si cam cate ore credeti ca ar trebui sa aloc crearii continutului, linkbuilding ca sa pot "supravietui".

Incerc tot felul de variante astfel incat sa ma organizez cat mai bine dar ... mai am de lucrat.

Orice fel de informatie care ma poate ajuta in gestionarea timpului propriu, orice fel de experienta de-a voastra personala ma poate ajuta. Multumesc pentru eventualele raspunsuri mai ales ca timpul vostru este pretios la fel ca al meu.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Da... sunt sigur ca multi se confrunta cu problema asta, inclusiv eu, chiar daca unii nu recunosc si se cred zmei

No, intr-adevar, managementul timpului este f important. Sunt cateva exercitii f utile care te ajuta sa iti organizezi timpul mai eficient. Probabil ai cautat pe net despre tehnici dintr-astea. Am scris despre cateva f bune pe un blog de-al meu, al 2-lea din semnatura, este o categorie Managementul timpului. Iti recomand metoda abcde si regula 80-20... Bineinteles, pt ca sa ai motivatia sa iti respecti planul, tre sa fii motivat, iar pt asta ar trebui mai intai sa-ti stabilesti obiectivele. Vezi ca si acolo am prezentat cateva exercitii foarte faine, mai ales in articolul asta. N-o sa fie usor, trebuie multa disciplina, insa se merita. Toate exercitiile pe care le-am prezentat acolo le-am testat si garantez ca functioneaza. Ce-i drept, nu le practic nici eu tot timpul, de aia se intampla de multe ori sa fiu si eu depasit de situatie (servici, proiecte personale, servicii seo pt clienti, excursii la munte din cand in cand).

Ideea e ca in primul rand, trebuie mai intai sa-ti stabilesti prioritatile, sa vezi ce-i urgent si ce-i important. Poate ca e fain sa faci un site care sa-ti aduca si bani, dar daca se apropie sesiunea in 3 luni, atunci probabil asta-i mai important si pe asta ar trebui sa te axezi mai intai.

Iti recomand sa-ti faci o lista cu toate proiectele in mare, pe care le ai de facut in urmatoarele 1-2 luni si la care trebuie sa lucrezi si sa le prioritizezi folosind "metoda ABCDE". Daca facultatea e mai importanta, atunci sa termini nush ce proiect sau sa te pregatesti pt sesiune tre sa fie A pe lista ta, lucrul de care te ocupi prima oara intr-o zi. Apoi vezi care-i urmatorul pe lista.

O alta tehnica buna e sa iti aloci intervale de timp in care te ocupi doar de un singur taks, fara sa iti distraga atentia alte chestii. Nu stai pe mess, nu intri pe seopedia, nu te uiti pe youtube sau nu asculti radio online. Elimini orice sursa de "zgomot" care te-ar putea distrage si incerci sa lucrezi 1-2 ore doar la o anumita chestie. Ai sa vezi cat de multe poti face in 2 ore neintrerupte.

Iti recomand programe de-ale lui Brian Tracy, despre managementul timpului. Eu de la el am invatat ce-am invatat, el e mentorul meu. Iti recomand cartea Eat That Frog (sau in romana "incepe cu ce nu-ti place"), realizarea telurilor, tot de Brian Tracy, si Secretul, de Rhonda Byrne).

Na, sunt f multe de spus. Lucrez acum la un pdf despre managementul timpului pe care-l voi oferi gratuit cel mai probabil, dar estimez ca o sa aiba undeva in jur de 30 de pagini, deci iti dai seama ca sunt f multe de spus despre asta, nu cred ca permite seopedia atatea cuvinte intr-un post

Sa ne tii la curent cu evolutia situatiei si eventual sa-mi spui daca te-au ajutat cartile respective.

Mult succes
    Signatura lipsa

zara este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th June 2011
    Posturi
    26
    Putere Rep
    0

Implicit

Cat dormi? Mai redu din timpul de somn, daca este posibil. Ia-ti un telefon cu acces la Internet, sa poti sa intri si de la facultate, astfel putand sa te ocupi de afacerile online in timpii morti de la faculta... sau pe tramvai... si alea alea. La inceputul saptamanii, stabileste`ti niste targets, in ordinea prioritatii, in scris... si bifeaza`le pe masura ce le atingi. Vazandu`le bifate o sa te motiveze sa te implici...
    Spor!

vladimir este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    4th November 2005
    Locaţie
    Cork
    Posturi
    234
    Putere Rep
    38

Implicit

citeste 7 habits of highly effective people, stephen covey , printata nu pdf

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

Implicit

eu folosesc What deux yeux have teux deux teuxday? si-mi pun numai task-uri marunte (10-20) .. faza e ca termin oarecum repede pe fiecare (cateva minute) si la sfarsitul zilei cand vad o multime de task-uri rezolvate simt c-am facut ceva
    inainte de asta aveam in cap doar task-ul mare si la unele dureaza si o saptamana ... si ma demotiva sa lucrez 2-3 zile si sa nu vad nicaieri ca am facut ceva

oricum fa o evaluare, hotaraste-te unde vrei sa investesti mai mult timp si de ce si abia apoi planifica-l

emilmarian este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th June 2011
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    35
    Posturi
    18
    Putere Rep
    0

Implicit

Foarte tare applicatia de organizare de la teuxdeux, am gasit si pentru Android, una asemanatoare, aplicatia se numeste Jorte.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Prietene, asta e o problema a oamenilor in general, nu doar a ta. Eu lucrez in timpul liber ca mentor si consilier personal pentru oameni cu situatii "fara scapare", nu e cazul tau aici. Fiind o problema generala, o sa aflii foarte multe rezolvari, fiecare om o sa-ti spuna cum a reusit el, asta nu inseamnsa ca o sa se si nemere la tine. Depinde de cat de complexe sau usoare sunt activitatile tale, de viteza ta de lucru, de cat de rezistent este organismul tau, de inteligenta, de hormoni, de o infinitate de factori, de aceea daca vrei sa gasesti raspunsul, trebuie sa gasesti propria reteta.

Sfatul meu este urmatorul: documenteaza-te si familiarizeaza-te in legatura cu mind-map-ul, creaza-ti propriul mindmap pentru a-ti pune in ordine, ideile, aspiratiile, prioritatile, timpul, orice ai tu in plan si abia apoi incepe sa folosesti unelte care sa-ti usureze administrarea timpului precum cea recomandata de kleampa, task managers sau crm-uri(in cazul avansatilor). Daca o sa urmezi traseul asta, o sa economisesti intre 7 si 10 ani din viata ta iar timpul e o resursa pretioasa (estimarea vine din pariurile pe care le-au pierdut "elevii" mei cu mine legat de cati ani din viata vor pierde pana vor gasi solutia)
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    31

Implicit

Multumesc tuturor pentru sfaturi! +1 pentru fiecare idee sau raspunsuri care m-au ajutat.

@Zara daca nu dormi si mai iei si telefonul sau laptopul cu tine la facultate sau pe mijloacele de transport ajungi la o dependenta grozava, plus ca nu mai ai viata. Lucrurile nu trebuiesc amestecate ci organizate. Organizarea si prioritizarea te ajuta plus imbunatatirea calitatii vietii. Daca nu dormi nu vei putea lucra eficient. Una este sa bajbai 6 ore incercand, rupt de oboseala, sa lucrezi la un site si alta este sa lucrezi, super odihnit, 2 ore la acel site.

O zi faina si inca odata va multumesc pentru ajutor.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Eu eram cel mai eficient in perioadele in care faceam si sport. Merita incercat.
    Caut cu jingle.ro.

palaghianu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    23rd June 2011
    Vârstă
    32
    Posturi
    315
    Putere Rep
    30

Implicit

La mine merge mai usor, tot cu task-uri, dar pe hartie. Sincer, cand le scriu in liste pe pc, nu mi se pare ca "misc" ceva. Un alt mod eficient care da roade la mine, e momentul in care muncesc. Eu lucrez efectiv, intre 22:00 la 04:00 cu pauze de cate 10-15 minute la 2 ore, sau mai repede daca am terminat ceva mai mare. De la 04:00, dorm pana la 12:00.

Asta pe timpul vacantei, ca in timpul scolii se schimba lucrurile. De ce functioneaza la mine asa "tampita metoda"?

Ei bine, unu la mana, somnul; sunt un adevarat surd si nesimtit atunci cand dorm. Poti sa tai lemne pe mine, ca tot nu reusesti sa ma trezesti, daca sunt in programul meu de somn.
    Doi la mana, conditiile in care pot lucra; sunt un dezastru, chiar si la cea mai mica "urma" de galagie. Asa ca daca ziua aud ba un claxon, ba un tipat, o salvare sau politie, o usa trantita sau doar o pasare care zbiara, nu ma mai pot concentra sa lucrez.

Asadar:
    -ziua e galagie, insa eu pot dormi linistit.
    -noaptea e perfecta pentru a lucra.

Dezastrul vine cand incepe scoala si ma culc la 3-4 dar ma trezesc la 7. Sau... nu ma trezesc si fac absente.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Timpul de incarcare
    De lovelife în forumul Utile
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 2nd September 2011, 08:51
  2. 25 de minute din timpul vostru
    De gupi în forumul Stiri Social Media
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 28th August 2011, 15:11
  3. Timpul de incarcare
    De baltaretu în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 27th August 2010, 12:34
  4. timpul de incarcare
    De horex în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 27th December 2009, 02:03
  5. Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 30th December 2005, 12:33

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •