Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 14 din 14

Subiect: Timpul - cel mai mare dusman al meu - Cum il pot organiza eficient?

Afișare hibrid

florinnichifiriuc este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd May 2011
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit

@palaghianu ai incercat niste casti "anifoane" pe timpul zilei, la mine au facut minuni...

polooradea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    35
    Posturi
    373
    Putere Rep
    28

Implicit

daca nu as lucra, as putea sta si o luna in casa fara sa ies afara. odata cand eram la liceu, am stat ~2 saptamani in casa, iar cand am iesit afara ma temeam de masini, si ma tot gandeam: "ba, asta e lumea reala". din fericire pentru mine, majoritatea subiectelor care le public pe siteuri sunt insuflate sau luate de pe youtube + alte siteuri mari de divertisment, deci combin placerea cu munca. nu prea lucrez mult la un site, doar la inceput, apoi in fiecare zi (inafara de duminica) public pe ele intre 2-5 articole, poze, video. am doar 5 siteuri insa imi ia vreo 2,3 ore cel putin pana termin treaba.

relansat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    31

Implicit

Nici eu nu stau prea bine cu timpul. Dimineata ma arunc direct in procesul creatie, in sensul ca iei in piept cele mai grele joburi, pentru ca mai apoi sa mai slalomez printre ele. Nu pot scrie despre acelasi domeniu mai mult de 4-5 ore, asa ca ma sucesc pe altceva. In partea a doua a zilei, ma bag pe data entry, postat pe blogul meu personal si alte chestii mai usoare, care pot fi executate si cu televizorul deschis. Dorm tun, nu suport sa faca cineva zgomot in timp ce lucrez. In rest, daca ies un pic afara, chiar si pentru cateva momente, imi trebuie cel putin o jumatate de ora pana sa imi revin. Cand plec din oras si revin a doua zi, imi trebuie vreo 2-3 ore sa imi intru in mana. Am si alte chestiuni de genul, ca fiecare om, dar per total timp ar fi. Asta nu inseamna ca nu ma numar printre aceia care spun in continuu "nu am timp". Ca oameni suntem, nu?

nechitagabriel este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    8th December 2011
    Locaţie
    Brașov
    Posturi
    10
    Putere Rep
    0

Implicit

Ce am făcut și mergea când eram în aceeași situație ca și tine:

Single tasking, câte o chestie pe rând, ca să poți să intri cât mai repede în starea de flux (flow - atunci când concentrarea e maximă)

Segmentare bună a timpului (tot ce e muncă creativă să fie făcută în orele în care lucrezi cel mai bine, task-urile care pot fi făcute la pachet și e treabă de click-uri și chestii simple, să fie făcute atunci când ești mai obosit) Dacă vrei să testezi chestii gen pomodoro, alea merg bine mai mult pe taskuri care pot fi grupate

Delegare completă sau parțială sau delegare ascunsă (cerere-i "părerea" unui prieten și practic determină-l să facă un research în locul tău) -> aici poți câștiga foarte mult timp cu puțin efort, poți să vorbești cu un prieten care vrea să învețe chestii de site-uri să te ajute gratuit

Spune nu la anumite proiecte, anumiți clienți -> pe termen lung o să salvezi foarte mult timp

To do list zilnic de 5 treburi mari de făcut

Eficientizează comunicarea (dă mail-uri mai scurte, pune întrebări mai clare, cere feedback din timp dacă e nevoie)

Lipsește de la orele care sunt degeaba, mergi la în principal la seminarii

Elimină din perturbații (telefon, messenger, site-uri de tip domino gen FB, Tw, Youtube etc, folosește căști in-ear ca "să te izolezi fonic")

Fă din task-uri la facultate (Brainstorming-uri, research-uri, planificări ușoare)

Dormi bine, mănâncă bine și bea apă cât trebuie (ai nevoie de energie și dacă uiți de sănătate, poți să te duci rău de tot în jos)
    Dacă ai vreo întrebare te ajut cu mare plăcere. Nu îți pierde acum timpul citind cărți de self-help, încearcă să implementezi 3-4 idei dintre cele pe care ți le-am spus. Observă dacă ai început să mai recuperezi și dacă te-ai mai calmat.

Dacă ții totuși să citești ceva, îți recomand o singură carte, care rezumă vreo alte 3-4 din-astea de time management: Zen to Done a lui Leo Babauta. Are 90 de pagini, o citești repede.
    PS: știu că am întârziat vreo 2 luni cu răspunsul meu, dar poate se pot folosi alții de el. Sper să vă ajute recomandările mele, sunt chestii testate, care aplicate corect, te ajută mult .

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Timpul de incarcare
    De lovelife în forumul Utile
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 2nd September 2011, 08:51
  2. 25 de minute din timpul vostru
    De gupi în forumul Stiri Social Media
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 28th August 2011, 15:11
  3. Timpul de incarcare
    De baltaretu în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 27th August 2010, 12:34
  4. timpul de incarcare
    De horex în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 27th December 2009, 02:03
  5. Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 30th December 2005, 12:33

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •