Wordpress e un CMS care te ajuta pe t ine sa-ti faci treaba mai usoara. Diferenta dintre el si celelalte CMS-uri e backend-ul care iti permite sa-l customizezi cum vrei.
Ce vede Google la tine pe site e doar HTML-ul generat de WP si tine doar de tine sa il optimizezi. Crezi ca eu daca fac un site pe WP iar apoi ii copiez sursa si o public undeva, Google va face vreo diferenta ? Probabil ca singura diferenta va fi viteza mai mare de incarcare a sursei copiate, pentru ca nu o sa mai fie WP in spate care sa proceseze sute de fisiere .php si baza de date.
Pe scurt, nu e treaba lui Google ce CMS folosesti tu, ci cum il optimizezi si ce continut ai.Iar pingurile alea cred ca sunt total nefolositoare in ziua de azi.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Pentru cei care sustineti ca WP e vazut mai bine sau mai prost: sustineti ca daca sterg "<meta name="generator" content="WordPress 3.3.1" />" din sursa mi e vor modifica pozitiile ? Pentru ca asta e lucrul care ii spune lui Google ca eu folosesc WP. Fara codul asta nu va avea de unde sa stie ce CMS folosesc.