Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Continut duplicat pe acelasi site

Marius Morariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    45

Implicit Continut duplicat pe acelasi site

Inteleg ca Google penalizeaza continutul duplicat pe siteuri diferite, dar daca acest continut se afla pe acelasi site?

Continutul duplicat are alta structura URL si am ales sa nu fie copiat tot textul ci doar primele 100 de caractere din cel original.

Ce probleme as putea avea de aici? Ce as putea face sa le remediez?

Mersi

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Ce vezi aici?

Ce le diferentiaza pe toate site-urile astea de sursa originala? De ce ele nu intra la duplicate content? Daca raspunzi la intrebarile astea cred ca ai aflat raspunsul.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Crocodila este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    46
    Posturi
    90
    Putere Rep
    26

Implicit

Cu Google nu negociezi, daca ai copiat ai copiat si gata. Exista si solutii:
    1. Pune acea bucata de text in ghilimele
    2. Pune acea bucata de text intr-o imagine.
    3. Rescrie.
    4. Roaga pe cineva sa iti scrie textele.
    IMHO

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Sau faci link building si cresti un brand. In link-ul de mai sus magazinele online preiau fara probleme o descriere a unui produs de pe un alt site. Ele rezista la cautari ptr ca au alte URL-uri si ptr ca au site-ul sustinut cu IBL-uri. Au devenit branduri.

Duplicate content se "masluieste" cu link-uri (interne sau nu).

Deci Marius, daca ai o pagina sustinuta bine, celelalte pagini care au acelasi continut vor ajunge sa nu mai conteze in cautari. Vor fi doar ca numar de pagini indexate, dar cu importanta slaba in rank.

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    45

Implicit

Cred ca incep sa inteleg ce zici Krumel. Deci o solutie buna ar fi sa sustin paginile de pe care se copiaza textul pentru ca alea sa iasa in evidenta mai mult. Defapt asta ma si intereseaza, ca paginile de pe care copiez sa iasa ok in cautari si in acelasi timp textul copiat sa nu traga in jos siteul.

Ideea a fost cam asa. La fiecare articol de blog se creeaza un topic de forum unde se poate discuta de articol. Astfel topicul de forum poarta titlul articolului de blog si contine primele 100 de caractere pentru identificare usoara. In plus se gaseste si un link spre articolul original de pe blog, la fel cum in articol se gaseste un link spre topicul de forum creat.
    E o solutie buna pentru ca nu-mi permit comentarii la articole din lipsa de spatiu si in acelasi timp cresc automat nr de topicuri din forumul proaspat creat.

Singura mea problema e ca nu cumva sa traga tot siteul in jos ceea ce fac eu aici

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Eu am facut asa ceva la site-ul din semnatura (momentan nu functioneaza pentru ca doresc sa fac ceva modificari) si nu a fost nici o problema
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Morariu Vezi Post
    Singura mea problema e ca nu cumva sa traga tot siteul in jos ceea ce fac eu aici
    Ideea update-ului Panda era ca site-urile cu unele pagini slabe, continut copiat, duplicat, inutil, spam (squidoo, de exemplu, ca tot se spameaza usor acolo) sa fie penalizate in intregime, datorita doar acelor pagini cu continut slab. Acuma, pe .ro clar Panda n-are nicio treaba, crek ne mai iarta google putin, dar din ce-am inteles, asta era efectul Panda, penaliza tot site-ul daca aveai cateva pagini cu continut slab. Ce inseamna continut slab, depinde de algoritmul google. Dar in cazul tau nu cred sa fie pb. Practic, nu-i aceeasi chestie cu paginile de tag-uri, categorii, single post, homepage pe WP? ca toate arata acelasi excerpt/portiune de text. Si eu pana acu n-am observat nicio penalizare pe .ro, desi nu am noindex si nofollow la tag-uri, pt ca astea-mi aduc trafic frumusel din Google. Unele pagini de tag-uri rankeaza bine pt numele tagului, si mi se pare normal, s-a mai discutat despre asta si am mai zis de ce mi se pare mie normal sa fie relevanta pagina aia pt un nume de tag si sa rankeze mai bine decat articolul: are tag-ul in url, in title, in H1, etc... Si userul vede articole despre tag-ul ala, deci e multumit.

Deci nu-ti face griji pt 100 de caractere duplicat Se pare ca pe .ro rankeaza bine site-uri cu continut intreg copiat, deci...
    Signatura lipsa

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Marius, cred ca in momentul in care topicurile de pe forum o sa inceapa sa fie populate cu raspunsuri, ele vor fi mai importante decat cele de pe blog. Asta ptr ca Google tine cont de comentarii (de pe forum sau nu) ptr ca ele vor creste procentul de continut indexabil.

Ar fi util ca pe langa link-urile din blog sa faci si un internal linking astfel incat sa fie indexate repede, cele de pe forum.

Citat Postat în original de tymbark;
    Deci nu-ti face griji pt 100 de caractere duplicat Se pare ca pe .ro rankeaza bine site-uri cu continut intreg copiat, deci...
    True, dar asta n-ar trebui sa devina un motiv de a nu face lucrurile cum trebuie. Candva vor ajunge si pe .ro algoritmii, deci e mai bine sa joci cartea care trebuie.

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    29th September 2011
    Posturi
    759
    Putere Rep
    45

Implicit

O alta chestie ar fi ca forumul este defapt pe o pagina din site si nu pe un subdomeniu al siteului principal. Cum e mai bine oare? Sa-l tin pe pagina sau sa fac un subdomeniu cu un nou wordpress care sa tina doar forumul.

Totusi in cazul asta cateva chestii ar fi mai greu de implementat, cred:

1. in formula actuala cum ziceam si mai sus , se creeaza un topic nou pentru fiecare articol de blog, deci cand vorbim de un subdomeniu si un alt wordpress nu cred ca pluginul va mai fi in stare sa faca asta.
    2. am deja membri inregistrati pe siteul principal care automat sunt si membri ai forumului, iar in cazul unui subdomeniu e cam greu sa sincronizez membrii siteului principal cu cel al forumului fiind pe un alt wordpress

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    47

Implicit

Eu zic sa-l lasi ca pagina/folder pe domeniul principal, pt ca o sa beneficieze de autoritatea site-ului si site-ul de continutul forumului updatat frecvent. Eu cel putin asa as face. Singur chestie ramane sa ai grija sa nu puna lumea orice fel de prostii de link-uri prin signatura sau in postari, ca sa nu ristii sa fie penalizat tot site-ul. Dar dpdv seo eu as alege sa tin forumul pe domeniumeu.com/forum/ sa zicem... Repet, presupunand ca forumul nu o sa fie spamat aiurea
    Signatura lipsa

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Continut duplicat?
    De RandomHero în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 8th June 2011, 15:43
  2. Continut duplicat?
    De Kaa în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 24th May 2011, 15:24
  3. continut duplicat
    De Cornelius în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 13th March 2009, 01:13
  4. continut duplicat? :)
    De bakunin99 în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 12th November 2008, 21:55
  5. Mai multe site-uri pe acelasi continut
    De Psyche în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th December 2006, 14:20

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.