Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Continut duplicat?

RandomHero este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    6th December 2010
    Posturi
    78
    Putere Rep
    29

Implicit Continut duplicat?

Buna seara tuturor,

Daca pe un website postez un articol original astazi, iar peste 2-3 zile copiez, de exemplu, aici, articolul, exista risc de penalizare? Google tine cont de locul unde a fost indexat prima oara articolul respectiv sau ma va penaliza pentru continut duplicat?

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Teoretic nu exista, practic se poate, mai ales de cand cu noul algoritm.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Te referi sa penalizeze articolul original sau cel copiat? Treaba cu penalizarea este relativa... Sunt cazuri concrete in care nu te penalizeaza, sunt cazuri in care penalizeaza site-urile care au copiat continutul... Dar eu sincer nu prea am intalnit astfel de cazuri, cel putin pe .ro... Nu prea penalizeaza, doar ca o sa afiseze rezultatul dupa cel original, de obicei... Dar de ce vrei sa-l postezi si in alt loc? Pentru SEO sau pt useri? Pt ca, daca vrei doar pentru useri, atunci poti copia articolul, dar pui rel="canonical" cu url-ul spre articolul original. Si asa au si userii posibilitatea sa citeasca articolul pe celalalt site, dar si Google-ul va sti ca acest articol este o copie a celuilalt.. Acu depinde ce vrei sa faci
    Signatura lipsa

salam este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd May 2011
    Posturi
    157
    Putere Rep
    0

Implicit

cand il postezi pe al 2-lea site dai link direct catre cel original, asa iti ajuti primul site si google te scuza si ptr "furt", e testat si e ok

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

depinde pt ce vrei sa copiezi articolul.. daca e de pe un site de-al tau, atunci poti pune ori rel="canonical" ori link, dar daca e un competitor, cu siguranta nu ai sa pui link-ul spre el, ca doar nu vrei sa-l ajuti pe el sa urce in ranking-uri... Dar totusi eu nu inteleg ce-i asa greu sa scrii un articol. De ce sa copiezi articolele altuia? Daca tot iti plac asa mult, documenteaza-te despre subiectul respectiv si scrie articolul tau propriu, unde sa iti expui o parere personala despre topicul respectiv. Nu poti avea pretentii sa aiba incredere in tine cititorii tai, daca tu furi articolele de la altii. Cel mai probabil, ei vor sa afle parerea ta in legatura cu o anumita chestie... Iar daca e sa copiezi un articol tot de pe un blog de-al tau, cred ca cea mai buna metoda e cea cu rel="canonical".. asa sigur nu poti avea probleme.. E mult mai safe decat cu backlink spre articolul original
    Signatura lipsa

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    depinde pt ce vrei sa copiezi articolul.. daca e de pe un site de-al tau, atunci poti pune ori rel="canonical" ori link, dar daca e un competitor, cu siguranta nu ai sa pui link-ul spre el, ca doar nu vrei sa-l ajuti pe el sa urce in ranking-uri... Dar totusi eu nu inteleg ce-i asa greu sa scrii un articol. De ce sa copiezi articolele altuia? Daca tot iti plac asa mult, documenteaza-te despre subiectul respectiv si scrie articolul tau propriu, unde sa iti expui o parere personala despre topicul respectiv. Nu poti avea pretentii sa aiba incredere in tine cititorii tai, daca tu furi articolele de la altii. Cel mai probabil, ei vor sa afle parerea ta in legatura cu o anumita chestie... Iar daca e sa copiezi un articol tot de pe un blog de-al tau, cred ca cea mai buna metoda e cea cu rel="canonical".. asa sigur nu poti avea probleme.. E mult mai safe decat cu backlink spre articolul original
    Deci sugerezi ca daca copiaza articolul din alta parte sa nu il crediteze?

RandomHero este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    6th December 2010
    Posturi
    78
    Putere Rep
    29

Implicit

Am fost inteles oarecum gresit si vreau sa dau explicatiile de rigoare. Vreau sa imi fac un site de stiri din domeniul jocurilor, unde sa postez continut tradus de mine in limba romana. Apoi, din 10 articole dintr-o zi, sa spunem, as dori sa copiez unul din ele pe un forum ca acesta, drept stire.

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    Am explicat inainte de quote care e treaba, nu vreau sa copiez articolul altuia, ci vreau sa il postez in doua locuri, unul din ele fiind site-ul personal, altul un forum. Doream sa stiu daca blogul va fi penalizat in cazul in care un articol de pe el este copiat pe un forum.

DianaA este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Cea mai sigura metoda, prin care elimini orice risc de sanctionare, este refacerea textului - asa vei spori si mai mult impactul siteului in Google, prin introducerea de continut unic, de care te poti folosi si pentru a spori numarul de cuvinte cheie. hope this helps

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Din ce am azut daca copii pe forumuri nu este o problema, eu am la un site care imi posteaza automat inceputul articolului pe forum si rankeaza bine si site-ul si forumul
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

daca e doar o parte din articol, nu cred sa fie pb... multe site-uri de bookmarking functioneaza pe acelasi principiu si am testat si eu si cel putin momentan, pe .ro, nu penalizeaza daca iei cateva paragrafe dintr-un articol

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Deci sugerezi ca daca copiaza articolul din alta parte sa nu il crediteze?
    cum ai tras tu concluzia asta? eu cred ca rel="canonical" e cel mai bun credit posibil dpdv SEO... mai citeste odata ce-am scris si o sa intelegi
    Signatura lipsa

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Continut duplicat?
    De Kaa în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 24th May 2011, 14:24
  2. Continut duplicat sau nu?
    De Ionut D în forumul Google
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 14th March 2010, 23:45
  3. continut duplicat
    De Cornelius în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 13th March 2009, 00:13
  4. continut duplicat? :)
    De bakunin99 în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 12th November 2008, 20:55
  5. Continut duplicat
    De Andrei Luca în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th December 2007, 12:43

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •