Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 19

Subiect: Site iesit din Google

Octavian13 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th December 2010
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Exclamation Site iesit din Google

Salutare

Am o mare problema, si nu ma prind unde este problema.
    Mentionez inainte ca tehnicile SEO folosite la siteul in discutie le-am mai folosit la alte siteuri care se gasesc in google.ro fie pe prima pozitie, fie pe prima pagina in cautari.

Site problema: toysmall.ro
    Expresii pt optimizare: jucarii, jucarii pentru copii

Initial, magazinul a fost facut pe osCommerce.. si a ajuns pe prima pagina google pe cautarea "jucarii", osciland intre poziti 1 si 3 pe aceasta cautare.

In septembrie 2009 am scos o noua varianta de site pe o structura programata de la zero. Siteul s-a comportant foarte bine pana in aceasta vara cand a inceput sa pice pe pozitiile 7-12 pt cautarea "jucarii" in google.ro . Dupa aceasta siteul a iesit de mai mule ori temporar din cautari si a reaparut dupa cateva zile pe pagina 3. Din noiembrie siteul a urcat pe pagina 2 iar apoi a cazut pe pagina 5 iar de la sfarsitul lui noiembrie nu se mai gaseste in nici o cautare google importanta, chiar daca in noiembrie mai iesea prin alte cautari.

Mentionez ca aceeasi problema o am cu "fratele" lui Toysmall.ro, magazinul de jocuri: gamesmall.ro (lansat in martie 2010): a mers exceptional la inceput, google il arata in multe cautari apoi am primit un mesaj de la google precum : "too manny links found in one page".. iar apoi a cazut si el.

Problema pe scurt: site: toysmall.ro care a fost in topul cautarilor pe cuvantul "jucarii" a disparut de curand din cautari.. si nu stiu ce sa fac. Acelasi site in google.com se afla pe prima pagina la cautarea "jucarii pentru copii" , in google.ro nu exista.

Va rog.. daca vi s-a mai intamplat, daca aveti mai multa experienta, daca aveti vreo idee ce sa-i fac.... va astept cu sugestii.

Multumesc

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Ai o analiza pe primii 20 competitori?
    Din cate stiu, cuvintele sunt f cautate. De regula concurenta nu sta.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

Octavian13, nu ai spus nimic despre "tehnicile folosite". Cele doua siteuri sunt pe acelasi server? Au linkuri intre ele?

Ai oservat caderi si pe keywordurile auxiliare sau doar cele principale?

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Salut Octavian,

Am avut o problema similara cauzata de faptul ca primisem zeci de linkuri adult de la concurenta, pe un website pentru copii (similar cu nisa ta). Cred ca ar fi interesant sa iti analizezi putin linkurile in webmaster tools (ai vreun mesaj primit acolo, ai linkuri adult, ai probleme cu pagini cu duplicate content?)
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th December 2010
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Da, siteurile sunt pe acelasi server, si sunt puternic legate intre ele. (fiecare pagina are link catre celalalt site si reciproc).
    Fiecare are si un blog atasat, care in acest moment partea de blog se prezinta in cautari mai bine decat siteul propriuzis.

Caderea nu am observat-o sa fie intai pe cautarile secundare.. poate din contra... au crescut usor cautarile secundare.

Tehnicile folosite... cele de SEO obisnuit.. se pot vedea in sursa si in browser gen url rewrite, descrieri si titluri dinamice.... Inscrierea in directoare a fost in mare parte pt varianta osCommerce.. de cand s-a lansat noua varianta nu prea am mai inscris.. principalele directoare recunoscandu-ma ca deja inscris.

In afara de mesajul primit la inceput pt gamesmall ca ar fi prea multe linkuri (am presupus ca fiind prima data cand intra.. i se pare cam mult) nu am primit alt mesaj.
    In rest.. nu am incercat nimic gen: linkuri ascunse, continut duplicat sau fara rost.

Emil.. o sa ma uit la linkuri si multumesc pt sugestie... totusi nu e problema ca paginile nu sunt indexate, ci faptul ca nu apar in cautari.
    Mi-am verificat SEO-ul cat am putut de bine, am mai facut modificari numai ca sa se vada ca modificam continut.. si inca nimic.

Apreciez ajutorul vostru, si va mai astept cu alte opini si sfaturi expert.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Partea ciudata este ca google webmaster tools pentru keywordul "jucarii" nu prezinta ca importanta prima pagina... totusi contine de multe ori cuvantul "jucarii"

Keywords
    « Go back

Keyword Significance Occurrences
    jucaria
    100% 100%
    241756
    Variants encountered
    jucaria, jucarie, jucariei, jucarii, jucariile, jucariilor

Google found the keyword jucaria and its variants on these top pages:
    Top URLs
    jucarii/ro/8/produse/jucarii-spy-gear/
    jucarii/ro/8/produse/jucarii-spy-gear/0-50-lei/15-20-ani/
    jucarii/ro/36/categorie/jocuri-si-jucarii-educative/
    jucarii/ro/145/categorie/jucarii-interactive-galt/100-200-lei/0-1-ani/
    jucarii/ro/196/produse/jucarii-de-plaja-ecoiffier/300-500-lei/7-10-ani/
    jucarii/ro/148/jucarii-educative-quercetti/produs/1123/isotta---discovery-car/
    jucarii/ro/203/jucarii-clics-toys/produs/1569/Clics-Toys-Safari-/
    jucarii/ro/203/produse/jucarii-clics-toys/
    jucarii/ro/8/jucarii-spy-gear/produs/38/spy-gear---video-atv-360/
    jucarii/ro/176/produse/jucarii-piccoli-mondi/100-200-lei/15-20-ani/

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

1nesco, am studiat si concuenta si nu fac multi mai mult decat e pe toysmall.ro, in afara de 3-4 siteuri. Totusi daca as fi pe pagina 3 m-as lupta cumva sa cresc la loc, insa acum practic nu mai exist pe google.

Eu am legat aceasta problema si de schimbarile survenite in google in primavara.. dar nu pot sa observ unde gresesc, sau ce nu-i place lui google.ro

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

Inca o chestie, link building-ul l-ai facut doar pt keywordul principal, adica "jucarii" si atat?

Ce vrei sa spui prin "fiecare pagina are link catre celalalt site si reciproc"? Adica fiecare pagina a unui site are link catre indexul celuilalt site (adica sunt linkuri site wide) sau fiecare apgina a unui site linkeaza catre o alta pagina corespondenta a celuilalt site?
    Daca e cazul 2, atunci cel mai probabil de aici se trage penalizarea.

Nu exclud nici over optimization pentru keywordul principal (jucarii)...
    Ultima modificare făcută de -Rares-; 15th December 2010 la 20:45.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    15th December 2010
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Am facut optimizarea principala pt "jucarii" dar exista o optimizare pt fiecare pagina.

cat despre acele schimburi de linkuri intre cele 2 siteuri: fiecare pagina din toysmall.ro trimite link catre gamesmall.ro (index) si invers.

Mai multe detalii puteti observa in codul sursa din browser ...

Daca ar fi over-optimizare.. cum as putea s-o evit.. sa scap de ea?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

1. Prea multe link-uri in pagina, de fapt tu ai mai mult link-uri decat text
    2. renunta la blocul cu taguri, el genereaza multe link-uri
    3. Nu prea ai descriere la produse, nu ai text suficient de mult.
    4. O parte din texul din prima pagina se regaseste si pe alt site si apare ca duplicat
    3. Site-ul tau daca il privesti doar ca sursa arata a spamy ai aproape doar link-uri si imagini

gamesmall.ro este asemanator la structura, doar ca are ceva mai multa descriere
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Ericpolec este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    245
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Hmm, s-a renuntat la ideea de "Content is king" ?

Eu cred ca ai bagat o gramada de bani in backlink-uri insa la texte ai uitat sa te gandesti, conteaza poate chiar mai mult.
    Corecteaza-ti site-ul d.p.d.v content si iti revii.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

In afara de probleme dpdv SEO, ai probleme si de UX, design, siteul fiind foarte incarcat si destul de greu de utilizat. Pe deasupra se si incarca foarte greu uneori.

Fa link building mai precaut si muta siteurile pe ip-uri diferite. Dar nici asa nu trebuie sa faci interlinking intre toate paginile fiecarui site.

Toate paginile tale sunt duplicate datorita textului "cum cumpar" de pe fiecare produs, asa ca ori scoate-l si lasa doar un link catre pagina respectiva, ori fa cumva sa nu mai fie indexat.

Asa cum spun si ceilalti, adauga content. Content unic.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Site disparut din Google
    De catalindeva în forumul Google
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 10th March 2008, 21:16
  2. Am facut o greseala sau am iesit in castig ?
    De Silver în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 23rd July 2007, 20:29
  3. softpedia.com a iesit din trafic.ro
    De miealex în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 21st July 2007, 06:17
  4. Cum se intretine un site in Google?
    De papucei în forumul Google
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 12th June 2007, 00:24
  5. google site map