Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 33

Subiect: .ro sau .eu?

Empire este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    41
    Posturi
    360
    Putere Rep
    27

Implicit .ro sau .eu?

Conteaza?
    Am vazut multe siteuri pozitionate foarte bine desi aveau domenii .eu. Daca erau pe .ro se vedea vreo diferenta?

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    34

Implicit

dacă e un site destinat românilor din România, .ro>.com>.net>.eu

Offtopic, @admin- "Momentan este/sunt 6 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (2 membrii și 4 vizitatori)"

Limba noastră-i o comoară

Avatarul lui Catalin Andrei Bunduc
    Catalin Andrei Bunduc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    21st March 2007
    Locaţie
    Suceava, C Luncii
    Vârstă
    39
    Posturi
    297
    Putere Rep
    34

Implicit

Salut,
    1. Treci mai intai pe la Prezentare Forumisti
    2. Foloseste functia search.
    3. Ontopic - daca optimizarea este facuta bine , nu ar trebui sa fie diferente.
    Pentru brandabilitate , recomand .Ro
    Imi place sa Joc Zuma
    Internet Explorer browser compatibility ... NONE FOREVER

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Eu as prefera .ro, pentru ca utilizatorii sunt obisnuiti cu domeniul asta. Din considerente SEO nu cred ca e diferenta sau e foarte mica.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Daniel Vezi Post
    dacă e un site destinat românilor din România, .ro>.com>.net>.eu

Offtopic, @admin- "Momentan este/sunt 6 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (2 membrii și 4 vizitatori)"

Limba noastră-i o comoară
    Daca e un site destinat romanilor din romania .ro>.com>.net. Daca e un site destinat romanilor de pretutindeni, .com>.ro>=.net. Parerea mea cel putin. Oricum .eu<.info la orice ora.

Alex, am 2 domenii unul .com unul .eu identice, inregistrate in acceasi zi, ambele cu o pagina SEDO pe ele, ambele cu 1 link, din accelasi site. Unul e locul 12, unul locul +100 pe exact match. Cred ca asta spune relativ multe. Teoretic ambele sunt GTLDuri, si rezultatele ar trebui sa fie consecutive. Am variat pozitia ancorelor in pagina sursa, si nu se intampla nimic. Am scos linkul catre .com, si .com a fost delistat. L-am pus la loc dupa linkul de .eu in codul sursa, si a urcat la loc. Am scos ancora si l-am pus pe imagine cu ALT identic, a ajuns pe 30 si ceva. Asta se intampla acum vreo 6 luni, nu am mai repetat testul. Cuvantul nu era unul competitiv.
    Ultima modificare făcută de Emil; 14th December 2010 la 21:20.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    43
    Posturi
    499
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Empire Vezi Post
    Conteaza?
    Am vazut multe siteuri pozitionate foarte bine desi aveau domenii .eu. Daca erau pe .ro se vedea vreo diferenta?
    Daca inregistrezi un domeniu pentru un website cu vizitatori/clienti target din Europa , este cu mult mai bine sa inregistrezi .eu decat .ro

In acelasi timp un keyword generic in engleza , germana, franceza .. sau comun .. etc are valoare mult mai mare pe .eu , decat pe .ro

Publicitatea pe trafic extern se plateste mult mai bine decat publicitatea pe content .ro
    Ultima modificare făcută de sergiuliano; 14th December 2010 la 22:56.
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Din punct de vedere strict SEO , diferentele sunt mici si din aceasta cauza exista multe siteuri pe .eu bine pozitionate asa cum ai observat si tu
    Diferentele intre .ro si .eu constau , in principal , in posibilitatile de a construi brand in limba romana, public tinta ( din Romania , din intreaga lume ori doar din Europa ) , mesajul sugestiv ( net capata putere daca keywordul din numele de domeniu descrie activitati pretabile a se desfasura online , info capata putere daca e un site informativ , eu capata putere daca daca sugereaza persoana I etc ) .
    ro>com>net>eu>info site comercial destinat romanilor din Romania
    ro>com>net>info>eu site informativ destinat romanilor din Romania
    com>ro>net>eu>info site comercial destinat romanilor de pretudindeni
    com>ro>net>info>eu site informativ destinat romanilor de pretudindeni

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    31

Implicit

Broscoi, +1. As adauga inca o chestie. Teoretic, comparatia noastra se refera la brandabilitate nu la puterea GTLDului in sine. Pentru ca in cazul ultim, strict ca GTLDuri si avantaje, .co si .biz pot intra si ele in discutie.

Din experienta mea:
    1. pe pietele in formare, .info poate fi o mina de aur, datorita cautarilor de genul keyword + info, sau keyword + information (query-uri informationale si nu tranzactionale)
    2. .eu este relativ greu de brandat in Romania. La fel .org. Spun asta prin prisma propriei experiente. Facusem la un moment dat un test cu ajutorul unui prieten care are un magazin de bijuterii in Romania. Aproape 80% din clientii care primeau o adresa de mail pentru suport la whatever@ceva.eu, intrebau daca pun .eu sau .ro. Este cat se poate de serioasa discutia. Am avut discutia asta si pe .org, cu clienti, oameni obisnuiti care credeau ca extensia este pentru adult content. Oamenii obisnuiti, nu dispun de informatiile noastre, si e bine sa tinem cont de asta.
    3. in anumite cazuri si nise, un domeniu .net poate fi incredibil pentru ca este memorabil. Gen jocuri dot net (jocuri pe net ca si catch line).
    4. exista 3 milioane de .eu inregistrate. Exista 7-8 milioane de .info inregistrate. .INFO now represents 44 percent of the registration market for new TLDs and is more than double the size of any other new TLD ever launched. Sursa: Afilias.
    5. .comul e incomparabil cu orice alt ceva. Daca whatever.com (in engleza) se da cu 3 milioane de $, .net va fi probabil 100.000, .org 50.000, .info 10.000, .eu 3000. A se vedea creditcheck / removal, o cascada de tranzactii similare. Evident la domenii mari, diferentele pot fi mici, dar sunt de minim 1 magnitudine (10X) intre .com si .org/.net, si de minim 20X fata de .info. Vorbim pe tranzactii concrete. Apoi, am vazut .comuri parcate exact match, care apar extrem de sus pe fairly competitive keywords.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Empire este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    41
    Posturi
    360
    Putere Rep
    27

Implicit

Ati numi avantajul pe care il are .ro fata de .com neglijabil? Pe piata romaneasca.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Empire Vezi Post
    Ati numi avantajul pe care il are .ro fata de .com neglijabil? Pe piata romaneasca.
    In SEO? Da.

In rest nu prea. Uite, fa niste experimente cu niste useri "neinitiati": propune-le un site si zi-le: veveve[punct]nume_site si aici asteapta sa vezi reactia. Te va intreba: [punct]ro ? Sau na... punct com, desi ma cam indoiesc . In functie de asta iti poti face o idee despre perceptia oamenilor asupra extensiilor.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •