Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 33

Subiect: .ro sau .eu?

Empire este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

Implicit

Inteleg. Oricum, pe mine ma intereseaza strict pe partea SEO, am alte tehnici de marketing online care nu prea au treaba cu brandingul. Atata timp cat sunt pe primele pozitii la acel cuvant cheie, omul cand cauta pe google sau da click pe un link nu se uita la extensia domeniului.

Intrebarea am pus-o in ideea ca voi achizitiona azi pachetul promo de la Mxhost si imi vor da un domeniu .eu cu care nu prea am ce face. Eu am in plan o afacere incepand din ianuarie, dar am vrut sa vad daca mai merita sa iau .ro cand am un .eu gratis. Cred totusi ca il voi lua. N-am timp si chef sa fac teste, asa ca ma bazez pe experientele voastre. Ideea e ca in viitor s-ar putea sa ma extind si in afara europei (daca merge treaba), dar nu cred ca merita sa iau domeniul pe alta extensie deocamdata, ar fi mult mai eficient ca in acel moment sa fac un alt site in engleza, si sa le rulez in paralel.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Cristi, exact asa e. Prima sugestie va fi .ro, abia apoi .com. Aproape niciodata nu iti va sugera .eu, sau .altceva. D-asta miss.eu s-a dat ieri cu 4500 de euro, adica fix pretul cu care se mai daduse o data in 2007. Si tot d-asta miss.com a fost 35.000 in 2004, si 155.000 in 2008.

Empire: am alte tehnici de marketing online care nu prea au treaba cu brandingul
    Empire, daca nu te intereseaza brandingul te sfatuiesc sincer sa nu te apuci de afacerea respectiva. Orice tehnica de marketing, are o componenta de branding ca iti place sau nu. Exagerand putin cu explicatia pentru a ilustra conceptul, vei pierde enorm cu un site de genul gfhdjskl.com, desi el e nr. 1 in google. Clientii se vor enerva ca nu pot scrie url-ul direct si trebuie sa caute de 100 de ori, vei depinde 100% de motorul de cautare, vei pierde componenta word of mouth, putini iti vor oferi linkuri etc. Oamenii reactioneaza la branduri, chiar daca sunt slabe. Pentru 2-3-4-5-50 $ e bine sa iti incluzi componenta asta in strategie.

Revenind insa la oile noastre. In perioada asta am un telefon de la firma parintilor cateva zile (ii ajut de craciun). Si interactionand cu oamenii pot sa iau pulsul pietei. Am fost si inca sunt uimit. Cei mai funny clienti sunt cei care iti zic ca ai gresit. Gen le zici .co, si zic, a nu era .com. Romanii tind sa faca asta si la alte extensii. Exemplu concret. Dl. X imi trimite mai la adresa office@whateverinfo.ro desi i-am specificat clar ca este whatever.info, pentru ca citez, a crezut ca am gresit.Si apoi ma suna sa tipe ca nu ne merge mailul.

- O adresa de genul www.d.ro e mereu neclara. E D.ro? E dee sau de.ro? E dero.ro? Sunt unii care iti zic ca ai gresit adresa ca nu au mai vazut cu o litera, deci nu se poate.
    - O adresa de genul bo.ro, poate fi usor inteleasa ca beo.ro (si e enervant sa stai sa le dai explicatii)
    - Trimiti pe cineva la siteul bo.ro (ii explici 2 minute ca e bo si nu beo, spunand ca sunt 2 litere, si ca e bulgaria-olanda.ro). Intelege omul. Insa unii sunt de-a dreptul not it savvy. Am stat cu o tipa 30 de minute in telefon, doar sa o fac sa intre pe site sa vada preturile. Adresa era ceva e genul inca.ro (si ea punea cu diacritice). Apoi nu punea numele de domeniu in bara, ci in google. Si nu intelegea dupa de ce nu i se deschide siteul.

SEO e important dar nu e totul in alegerea domeniului.
    Ultima modificare făcută de Emil; 15th December 2010 la 12:04.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

Implicit re

Emil, de acord ca branding exista in orice afacere, doar ca la produsul pe care il voi vinde eu acest aspect reprezinta un procent prea mic. Cel putin la inceput. Problemele astea de care zici tu eu le vad aparand la marketing offline, imparti fluturasi, faci reclame prin ziar, etc. si omului i-e prea lene sa retina link-ul complet sau nu crede ca e necesar sa se mai uite si la extensie, dar daca ai un articol reclama pe un blog, si la sfarsitul articolului ai link catre site... clientul va da click pe textul din link, nu pe un link urat de forma vanzari-masini.co.cc

Am vazut ca mi-ai citat linia aia cu tehnici de marketing care nu au treaba cu brandingul. Imagineaza-ti o reclama pe facebook, dupa ce citesti povestea iti da un link. Conteaza ca e masini.ro sau masini.eu? In astfel de cazuri important e numele domeniului, nu extensia, conversiile zic eu ca vor fi aceleasi. Ca idee, eu pot fi pe pagina 10 si sa vand mai mult decat ala de pe pagina 1 daca fac SEM mai bun.

Oricum, m-am decis sa iau un .ro ca sa fie totul ok. Tx

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Sunt probleme majore legate de partea online, trust me. Brandul conteaza enorm. Eu vad acum masini.ro. In 10 minute, il revizitez, pac scriu in chrome sau FF masini, si imi aduce siteul primul. Daca url-ul meu e vanzari-masini.cc, va trebui sa imi aduc aminte exact de el. Daca vrei sume mici, probabil nu e relevant. Insa daca vrei sa cladesti un business serios, cu conversie reala, brandul conteaza. Multi romani nu ar avea reticente in a baga numarul de card pe masini.ro. Si mai multi ar vedea .eu si ar zice, hm ... nu stiu daca e serios. E usor sa teoretizam noi ca brandul nu conteaza, ca omul da click pe link, etc etc. Nu e chiar asa. Nu spun ca domeniile bune pe alte extensii decat .com si .ro, care targeteaza piata autohtona, nu conteaza. Spun doar ca pe termen lung, brandurile aduc mult mai multi bani. Am avut un site care a existat online pana acum 3 ani in ro. Inca mai am cautari pe brand, desi afacerea e inchisa de mult. De ce? Pentru ca Nenea Ion zice, bai, eu am luat piese auto de la Mesterica. Ia sa il caut pe google.

Construieste afacerea cu profilul clientului in minte. Nu construi profilul clientul cu afacerea in minte.

PS. Ai idee cati romani completeaza in formular adresa de mail de forma www.adresamea@yahoo.com? Iti spun eu...enorm de multi.

Update, discutie acum 2 minute:
    Eu: Completati formularul securizat, adaugand datele comenzii, si puteti plati folosind Paypal sau direct cu cardul folosind ING Checkout.
    Client: eu nu platesc cu cardul pe site .eu ca se iau comisioane daca "bag cu cardul". Nu aveti site si .ro ca la rotld nu sunt comisioane.
    Eu: Nu exista nici o legatura intre numele unui domeniu si comisioanele la plata unui serviciu.
    Client: ba da pentru ca este plata in strainatate.
    Ultima modificare făcută de Emil; 15th December 2010 la 16:36.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de emil Vezi Post
    eu: Completati formularul securizat, adaugand datele comenzii, si puteti plati folosind paypal sau direct cu cardul folosind ing checkout.
    Client: Eu nu platesc cu cardul pe site .eu ca se iau comisioane daca "bag cu cardul". Nu aveti site si .ro ca la rotld nu sunt comisioane.
    Eu: Nu exista nici o legatura intre numele unui domeniu si comisioanele la plata unui serviciu.
    Client: Ba da pentru ca este plata in strainatate.
    L o L

M-ai convins complet.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Cand m-a sunat am stiut din primele 5 secunde ca va fi un subiect pentru un studiu de caz reusit In lista argumentelor sale, adaug si faptul ca citez, si el are blog si stie foarte bine cum e cu internetu'.

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    40
    Posturi
    282
    Putere Rep
    30

Implicit

Am citit topicul si am ramas putin dezamagit.
    Stiam ca domeniile .ro sunt cele mai bune pentru Romania. Dupa aceea .com, etc...
    Am 1 domeniu .eu care cred ca il pot face brandabil. Defapt am si inceput munca.
    Este un domeniu .eu de genul platesc.eu (exemplu)
    Ma gandeam ca il pot face brandabil gen: Platesc Eu.
    Ultima modificare făcută de Daniel Mocan; 17th December 2010 la 07:13.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de dane1505 Vezi Post
    Daca cumperi si platesceu.ro e OK, altfel ai sanse ca omul sa scrie platesceu.ro si nu platesc.eu
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de dane1505 Vezi Post
    Este un domeniu .eu de genul platesc.eu (exemplu)
    Intr-adevar poti folosi cu succes extensiu .eu ca persoana I .
    Extensiile sunt adesea , in ultima perioada din ce in ce mai mult ,utilizate pentru a completa/intari mesajul keywordului ; de aceea extensia me a avut succes ( a se vedea cazuri precum love.me ) , dar si altele precum .tv si chiar .co ; apropo de extensii , un domeniu bine cotat a fost si love.ly cu toate ca ccTLD-ul ly nu este chiar foarte cautat

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    40
    Posturi
    282
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Daca cumperi si platesceu.ro e OK, altfel ai sanse ca omul sa scrie platesceu.ro si nu platesc.eu
    O idee foarte buna, dar deocamdata site-ul dezvoltat nu merita investitia . O sa mai incerc in ianuarie cu un concurs cu premii sa vad ce iasa.

@Broscoi ai dreptate, dar din pacate nu am domeniu chiar asa puternic, daca esti curios iti trimit pm.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •