Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 26

Subiect: Solutii site banat

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit Solutii site banat

Am mai postat eu acum ceva timp despre un site de-al meu care habar nu am DE CE e banat. Are zeci de mii de backlinks de calitate super la care altii doar viseaza, updatat constant, content destul de bun si unic, backlinkuri noi in fiecare zi de calitate de la site-uri related si cu toate astea... Google NU vrea sa-l indexeze si daca chiar indexeaza ceva e foarte foarte prost rankat, ca si cum e clar ca are ceva cu site-ul.

Am postat pe zeci de forumuri de webmasteri, am dat o multime de reconsideration requests, am curatat scriptul, am facut o multime de schimbari sa fie cat mai ok, am asteptat sa treaca timp, au trecut luni, chiar jumate de an si tot nimic, traffic din google: 15 unici pe zi, un mare ZERO comparativ cu cei 4-5 mii zilnic de-mi vine si sa banez motorul de cautare de ciuda.

La un articol cu cele mai super romance la care ne-am chinuit multe ore, am luat peste 30 de backlinks de la multe site-uri cu alexa sub 20k, chiar si de la CNN.com, traffic de peste 50 mii de unici in cateva zile si crawlerul nici macar nu s-a sfiit sa indexeze articolul ala.

Cert e ca daca n-ar fi banat si ar primi Google traffic cat ar merita ar putea sa fie cateva mii de unici pe zi organici care nu strica deloc in plus. Ca e banat site-ul, mi-e foarte clar, nu ma intereseaza de ce si cum pentru ca nimeni nu stie exact, ma intereseaza solutii ca sa trec peste asta, fara raspunsuri de genul "asteapta, continua si o sa mearga" pentru ca NU merge.

- Schimbarea domeniului ar avea sanse de reusita??
    - Schimbarea completa a designului ar putea aduce ceva modificari?

and so on. In caz ca nu gasesc nimic util care sa schimbe situatia o sa-mi murdaresc mainile cu ceva tehnici mai putin placute pentru Google ca mi-e egal daca-mi taie si aia 15 unici/zi pe care mi trimite acum.
    Ultima modificare făcută de Nosfer; 16th March 2010 la 01:56.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Faptul ca google continua sa te tina cu PR0 in timp ce tu ai zeci de mii de linkuri de calitate nu iti spune nimic ? Google nu e prost si isi da seama ca incerci sa il pacalesti. De cata vreme ai postat site-ul si cate zeci de mii de linkuri ai pus in intervalul asta ?

Nu intelege gresit faza cu PR-ul. NU sunt un "fan" al acestuia si stiu ca nu are nici o relevanta pentru SERPs dar totusi... trebuia sa fie corelat cat de cat cu numarul linkurilor. Si nu este.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

linkurile nu le fac eu artificial, linkurile vin natural, zi de zi.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Ai facut un studiu legat de bounce rate-ul "obtinut" pentru vizitatorii veniti din Google pe expresiile principale atat in perioada cand erai iubit de google cat si acum? Un bounce rate "bun" pe o anumita expresie poate duce la banarea pe o perioada f. mare (la mine dureaza de peste un an jumatate la un site, nu cred ca isi va mai reveni vreodata; doar din curiozitate urmaresc procesul si continui sistemul de promovare pe care il realizez la alte zeci de proiecte). Acelasi bounce rate "bun" pe mai multe expresii poate da un TrustRank de tipul celui mentionat de tine.
    Mutarea continutului pe un alt domeniu (mai ales cu redirect si, mai grav, cu specificarea in WMT a acestui lucru) va "cara" cu el minunatul TrustRank actual (si penalizarea bineinteles).
    Schimarile de ordin tehnic (design, modul de generare META sau content) nu rezolva nimic.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 16th March 2010 la 11:27.

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    864
    Putere Rep
    36

Implicit

...Mutarea continutului pe un alt domeniu (mai ales cu redirect ....) va "cara" cu el ....penalizarea ...
    Ai experienta in chestia asta?

Si eu sunt in aceeasi situatie cu Nosfer, cu un site vechi, curat, autopromovat si banat fara nici un motiv aparent. Dupa 5 luni de penalizare, 2 "reconsideration"-uri si diverse modificari nu am nici un rezultat.

Ma gandeam sa fac schimbarea la un domeniu nou cu redirect 301, ca ultima solutie. Fara schimbare in WMT. Speram ca poate e vreo gaura in algoritmul de penalizare. De asta intreb daca ai experienta cu o astfel de tentativa si nu a reusit, ca sa nu stric de tot site-ul. Mai ales ca domeniul actual e premium, format exact din keywordul targhetat si sta bine in yahoo si bing. Ar fi pacat sa-l pierd degeaba.

(Penalizarea mea e de tip +70 la toate cautarile.)
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    48
    Posturi
    1.331
    Putere Rep
    38

Implicit

Nosfer noi ne-am inteles foarte bine si am avut mereu colaborari fructuase, dar mi-au ajuns vorbe de mai demult ca ai face spam, oameni care au zis, "spamerul ala"

Nu dau nume nu intru in discutia asta pentru ca eu am avut parte de colaborari bune cu tine, dar citind postul asta stau si ma gandesc daca nu aveau dreptate cumva respectivii.

Google nu e prost si nici nu face chesti pe nedrept.

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    643
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    - Schimbarea domeniului ar avea sanse de reusita??
    - Schimbarea completa a designului ar putea aduce ceva modificari?
    Nu poti cauta o solutie pana nu stii care este problema.
    Suspectii obisnuiti sunt:
    - ai folosit excesiv un anumit text ancora
    - continut duplicat (mai mult de 50% din continutul total)
    - ai publicat link-uri catre alte site-uri penalizate sau excluse din index-ul Google
    - site-uri penalizate au pus link-uri catre al tau
    - ai obtinut un numar mare de link-uri intr-o perioada scurta, dupa care a urmat o pauza destul de lunga, dupa care iar ai obtinut un numar mare de link-uri
    - adaugarea continutului s-a facut dezordonat (azi 100 de articole, nimic nou timp de 2 saptamani, dupa care inca 100 de articole)

Daca vrei poti sa-mi dai un PM cu adresa site-ului, poate imi dau seama ce s-a intamplat, sunt zeci de alte situatii care ar putea atrage o penalizare, nu le putem enumera aici pe toate.

Citat Postat în original de haotik Vezi Post
    Google nu e prost si nici nu face chesti pe nedrept.
    Shit Happens, all the time. Face multe pe nedrept, pentru ca rezultatele sunt bazate pe un sistem automat care evident are erori.
    Ultima modificare făcută de alinalin0; 16th March 2010 la 12:32.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

N-am inteles daca e banat sau doar penalizat. Indiferent de situatie, nu vad rostul redirectului, cred ca ar fi ok sa o iei de la 0.

Daca ai facut cerere de reincludere si n-ai primit nici un raspuns sau daca situatia persista de ceva timp, cred ca ar fi ok sa incepi ceva nou.

Ar fi bine sa iti dai seama de cauza banarii sau a penalizarii...e cel mai important...pentru a nu repeta greseala.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

- adaugarea continutului s-a facut dezordonat (azi 100 de articole, nimic nou timp de 2 saptamani, dupa care inca 100 de articole)
    Asta nu poate fi si o problema ce tine de Google? Adica atata timp cat site-ul primeste continut nou zilnic, dar Google dintr-un oarecare motiv stabileste sa viziteze site-ul doar "ocazional" sunt sanse mari ca el sa gaseasca 100 de noi articole deodata, apoi iar pauza... si tot asa.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

@Marius Cristian - mersi, un raspuns concret la intrebarile mele. Chiar ma gandeam si eu ca si big la o ultima solutie cu schimbarea domeniului. Eu chiar am "Tag" in domeniu si ma gandesc ca poate google ar considera toate paginile domeniului ca fiind tag-uri si nu le indexeaza. Studiu nu am facut pentru ca nu a fost niciodata iubit cine stie ce de Google, la inceput avea vreo 200 unici/zi organici dar nu am dat importanta.

@big - si eu iau din Yahoo si Bing traffic bunicel, domeniu super ok, usor de retinut si chiar mi-ar placea daca s-ar salva cu tot cu domeniu.

@haotik - sigur ca da, si marmota tot cu staniolul se juca.

@alinalin0 - Eu zic ca nu e cazul la nici unul din factorii respectivi. Adresa e mentag.com

@Krumel - tu ai renunta la un site care are 4000-5000 unici/zi fara Google si aduce cateva sute bune de euro pe luna? Nici eu n-as renunta, tocmai d-asta ma tot chinui sa caut solutii sa-l placa si Google pentru ca mi-ar putea aduce un boost sanatos de traffic organic daca n-ar fi penalizat.

Banat nu e pentru ca apare ceva indexat, dar e indexat foarte rar si pe chestiile indexate dupa titlul articolului chiar daca e unic... nu apare decat printre utlimele pozitii, deci e ceva drastic acolo.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. IP Dinamic - solutii
    De Cristi G în forumul Server side
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 9th February 2010, 02:27
  2. cum pot depista daca un site e banat de google
    De daniweb în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 14th August 2009, 16:26
  3. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 31st August 2008, 19:09
  4. Site-ul meu a fost banat de GOOGLE ?