Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Link popularity - care e viteza de crestere optima ?

Hobart este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    19th May 2009
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Posturi
    738
    Putere Rep
    35

Implicit Link popularity - care e viteza de crestere optima ?

Se stie ca Google poate penaliza un site care are o crestere brusca in Link polularity, ca fiind artificiala.

Intrebarea mea este: care este viteza cu care se inscrie un site in directoare astfel incat sa nu riscam sa fim penalizati ?
    Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    1.578
    Putere Rep
    51

Implicit

eu am observat ca daca-i site de sine statatoare (de prezentare de ex.), multe linkuri in timp scurt duc la o sedere in sandbox de cel putin 1 luna iar daca e site cu continut mai dinamic (care se actualizeaza cel putin zilnic) nu dauneaza mai deloc

cifre exacte nu stiu sa-ti dau
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

eu sunt de parere ca e mai importanta continuitatea decat cantitatea. vazusem un video cu matt cutts in care explica ca nu e nicio problema in momentul in care ai o crestere brusc (cateva sute de linkuri sa zicem) intr-o singura zi. Problema ar fi pe urma cand brusc ai "crestere" zero (care eventual sa se si mentina dupa care iar sa ai o zvacanitura mare).
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

Conteaza foarte mult popularitatea initiala pe care o are siteul. Daca e un site mic sau nou, trebuie avuta mare grija, indiferent daca e dinamic sau nu...

De ex: Daca ai un site micut cu 3000 backlinkuri de 1 an de cand e siteul, si deodata obtii intr-o saptamana 5000 backlinkuri atunci e cam nasol. In schimb daca ai un site cu greutate, site ce are peste 50-70000 backlinkuri si-i aduci intr-o saptamana inca 5000 nu vei avea probleme.

Are dreptate cristi, trebuie sa fii constant, sa nu apara pante de astea abrupte. Decat 5000 de backlinkuri intr-o saptamana, mai bine cate 500/saptamana timp de 10 saptamani.

Pe langa faptul ca risti o penalizare daca faci excese, am mai observat ca si atunci cand nu prinzi o penalizare, daca sunt prea multe backlinkuri intr-un timp foarte scurt, se poate intampla ca ele sa nu aiba rezultatul pe care-l asteptai, deci sa fie ignorate o mare parte din ele si sa nu conteze toate in rankings. Cel putin asa am observat eu.

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    43
    Posturi
    490
    Putere Rep
    35

Implicit

Si totusi google trebuie sa stie sa trateze viralitatea unor site-uri.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de attempt Vezi Post
    Si totusi google trebuie sa stie sa trateze viralitatea unor site-uri.
    Aici nu-i asa greu, spun eu. Pentru ca in momentul in care un site devine viral (printr-un articol de exceptie sa zicem), el va primi cel mai probabil linkuri cu autoritate in content. In nici un caz nu cred ca vor fi linkuri de care google sa se indoiasca ca n-ar fi naturale (commenturi, directoare, semnaturi, directoare de articole) sau chiar daca ar fi ar fi un raport mic. Cel putin in teorie...
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de cristi Vezi Post
    Aici nu-i asa greu, spun eu. Pentru ca in momentul in care un site devine viral (printr-un articol de exceptie sa zicem), el va primi cel mai probabil linkuri cu autoritate in content. In nici un caz nu cred ca vor fi linkuri de care google sa se indoiasca ca n-ar fi naturale (commenturi, directoare, semnaturi, directoare de articole) sau chiar daca ar fi ar fi un raport mic. Cel putin in teorie...
    As mai adauga si linkurile site-wide ... Niciodata acestea nu vor fi si nu vor parea naturale

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Exact. Am uitat tocmai de linkurile site-wide.

Edit
    PS: Exista si un procent foarte mic din ele care sunt naturale (dar nu cred ca pot fi depistate de Google): De multe ori se pune si cate un link site-wide spre un site cu autoritate pentru o relevanta cat mai mare. Sau cazul al doilea, atunci cand esti fanul unui produs/idei/blog il mai poti promova pe blogul personal sau pe un alt site. Practic asta era si rolul site-wideului (nu acela de a face link exchange, 3 way link exchange sau mai stiu eu ce scheme ).
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 1st April 2010 la 12:34.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Problema nu o vad neaparat in penalizare ci in faptul ca linkurile primite in salturi vor fi altfel valorizate decat cele care apar liniar in timp: daca in 300 de directoare se inscriu in 3 luni de zile cate 25/saptamana se obtin 100 puncte (presupunem ca s-au facut in 12 etape).
    Daca se fac cate 100 o data (3 etape) se obtin 30 puncte, sa zicem.
    Daca se fac cate 300 o data (totul o data) se obtin sub 10 puncte.
    Bineinteles ca o asociere a unei campanii de inscrieri in directoare cu obtinerea unor linkuri de pe siteuri cu PR bun si/sau TR bun poate diminua foarte mult acest proces de devalorizare.

Teoretic si logic ar fi ca sa nu poata cineva suferi o penalizare datorita unor factori externi (deci despre care nu se poate dovedi ca ii poate controla).
    Dar atunci macar nici sa nu beneficieze de ei decat intr-o cat mai mica masura.

PS: toate valorile de mai sus sunt folosite doar pentru a exemplifica procesul de diluare a valorilor linkurilor primite.

Carcotas este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    15th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    173
    Putere Rep
    29

Implicit

Marius dar spune-mi si mie daca fac eu 300 de inscrieri in directoare intr-o zi si daca 50 de directoare imi accepta linkul azi , alte 50 peste o saptamana, si tot asa cum se va calcula ? si daca acele directoare au pus google bot sa le viziteze o data pe luna in diverse perioade sau la 2 saptamani cum se va calcula ? cum mai vin punctele astea

Deci asta e doar parerea mea ca o data ce te apuci sa inscrii in directoare poti inscrie si in 1000 intr-o zi ca pana intra nenea webmaster vede link il verifica il accepta ...pana trece nenea google bot vede ca directorul ala are un link catre site dureaza si la fiecare difera deci cam tot acolo se ajunge si anume va vedea ca zilnic sau saptamanal se vor adauga x backlinks catre y site.

P.S. : sarbatori fericite tuturor

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link Popularity
    De Hobart în forumul Directoare web straine
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 1st December 2010, 21:59
  2. viteza navigare
    De mariuslmm în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 27th March 2009, 12:22
  3. 101 ways to build link popularity in 2006
    De lixor în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th August 2006, 12:52
  4. Rata Optima De Obtinere De Link-uri Pe Zi
    De Iskander în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th February 2006, 03:54
  5. Link Popularity Vs Ibls
    De misu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 25th January 2006, 11:15

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •