Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Discutii privind calitatea materialelor SEO romanesti

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit Discutii privind calitatea materialelor SEO romanesti

N-am vreu sa deraiez topicul de pe subiectul initial, dar ceea ce a zis No name mi-a dat o idee.

Citat Postat în original de No_name Vezi Post
    am fost la prima editie cred daca nu ma insel la lumeaseoppc.ro; este printre putinele conferinta la care am simtit nevoie sa parasesc sala inainte de final.
    Am fost la intalnire, am tinut cam o ora jumate oamenii la discutii. A fost ok.

Dar, am vazut azi o prezentare a unui SEO destul de eronata. Grupul ala poate fi dus spre o directie gresita cu astfel de oameni.... si sint destui.

Dau niste exemple ca sa nu para ca vb prostii:
    Factori Pozitivi – Cuvinte Cheie
    * Densitatea individuala a cuvintelor cheie 1-6%
    * Pozitionarea in text a cuvintelor cheie
    * Ordinea cuvintelor cheie intr-o fraza
    * Cresterea PageRank-ului ofera rezultate vizibile mai ales pe partea de “long tail traffic”
    * Cu cat numarul de pagini de calitate indexate este mai mare, cu atat PageRank-ul total este mai mare
    Ambele citate apartin unor prezentari ale unor aceluiasi tip. N-am idee daca e pe forum sau nu, nu ii dau numele ptr ca nu el e subiectul.

Subiectul tine de informatiile pe care unii dintre noi le prezinta pe la intalniri si evenimente si care nu sint...ok. Nu sint ok in ideea ca daca ar fi sa facem niste corelatii intre ceea ce zice unu sau altul, plus experienta noastea...nu iese ce spun ei.

Am mai vazut astfel de prezentari, nu sint de acord cu ele... voi ce parerea aveti, sint ok mesajele pe care le prezinta unii pe la evenimente?
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

eu l-as fii intrebat cum aseaza si ordoneaza cuvintele cheie

Nu sunt de acord cu nimic din ce a zis si pare sa vorbeasca din ce a citit pe internet, probabil la alti "evanghelisti" in domeniu.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    45

Implicit

Puncte cu care sunt de acord:
    1 - Cresterea PageRank-ului ofera rezultate vizibile mai ales pe partea de “long tail traffic”
    2 - Pozitionarea in text a cuvintelor cheie
    3 - Ordinea cuvintelor cheie intr-o fraza
    De ce?
    1 - Un site cu PR mare are pozitii mai bune pt paginile interne fata de concurenta cu PR mic (asta daca site-ul are o arhitectura bine realizata)
    2 - Daca meta description este luat automat din primele x cuvinte atunci este important sa incepi cu o fraza care sa contina cuvintele cheie si sa fie cat mai atractiva pentru a obtine un ctr mare in SERP.
    3 - Ordinea cuvintelor cheie intr-o fraza este importanta daca avem de optimizat pagina pentru long tail keywords (de exemplu "masini bmw rosii decapotabile") si cred ca se refera la faptul ca este important sa avem cel putin o data "masini bmw rosii decapotabile" si apoi sa se foloseasca "masini bmw", "bmw rosii", "bmw rosii decapotabile" + sinonime si formele la singular si plural ale cuvintelor cheie.

Despre densitate ma abtin...

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

1. PR mai mare nu inseamna sau nu garanteaza pozitii mai bune pt paginile interne. Sint multe pagini interne care ies la cautari dar care nu au PR (macar). IBL-urile urca paginile interne la cautari si PR-ul e o consecinta. Iar Page rank poti obtine doar din inscriere in directoare. Ca link-urile din directoare conteaza in ranks sau nu, voi stiti mai bine. Poti obtine PR doar din directoare. La fel si din bloguri, dar asta nu garaneaza "pozitii mai bune pt paginile interne".

2. Google pentru a crea o descriere cat mai relevanta, iti afiseaza partea de text ce contine acele cuvinte cheie. Ca sint la inceput, in mijloc sau la sfarsitul textului, Google iti arata partea care contine cuvantul cheie. De asta meta descripription nu mai este relevant in SEO, ci doar ca si CTR.

3. Nu e neaparat sa ai cuvintele cheie asa cum se cauta intr-un text, asta ar insemna sa faci texte pentru cautari. Google afiseaza pentru cautarile relevante, mai ales long tail, portiuni din text ce corespund cautarii folosite. Daca pagina/site-ul e sustinut cu anchor text corespunzator si indeplineste anumiti factori de ranking, cuvintele cheie pot aparea natural in text, nefiind obligatorie forma cautata.

In cazul in care ai concurenta mare, atunci ordinea cuvintelor cheie poate fi necesara, dar chiar si asa...daca ai sustinere...Google isi face treaba.

Cam astea sint argumentele mele contra.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    45

Implicit

@Krumel

1. PR-ul si mai ales trust rank-ul conteaza mult pt pozitionarea paginilor interne. Hai sa spunem ca exact in momentul asta apare aceeasi stire pe 2000 de site-uri, cu acelasi titlu si numar de cuvinte, tag-uri, arhitectura ... Cum crezi ca le rankeaza Google, dupa ureche?! Le va pozitiona dupa o serie de factori dar initial primul factor care va conta va fi trust-ul paginii, trust care nu de putine ori este direct proportional cu PR-ul.

2. De ce oare s-au "inventat" NOODP si NOYDIR? Nu cumva Google ia de unde vrea el descrierea, ia si din meta description, ia si din DMOZ poate ia si din continut... Ideea este ca este importanta descrierea din meta pt CTR-ul din SERP, asta am si scris.

3. Sa revenim la elementul de mai sus, cel cu publicatul stirii in acelasi moment. Daca cele 2000 de site-uri publica aceeasi stire dar cu combinatii diferite ale cuvintelor ( in titlu, continut sau tag-uri) cine credeti ca va fi printre primele pozitii? Pe primele pozitii vor fi paginile care au aceeasi ordine a cuvintelor in titlu si/sau continut. Rar vor fi pe primele pozitii pagini care au titlul gen "Site Info.ro" in loc de "Cuvintele cautate in google", exceptia va fi doar daca pagina apartine unui site cu trust/pr mare.

Asta e parerea mea de observator umil a pozitionarii paginilor site-urilor mele in raport cu ale concurentei.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Marius ISP Vezi Post
    @Krumel
    primul factor care va conta va fi trust-ul paginii, trust care nu de putine ori este direct proportional cu PR-ul.
    Imi pare rau dar aici vreau sa te contrazic.Am site-uri cu trust in domenii diferite si nush dom'le dar nu au page rank, am o gramada de linkuri obtinute natural, dar nu am PR. Atat timp cat stau bine in SERP nici nu ma intereseaza ...

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    48
    Posturi
    318
    Putere Rep
    32

Implicit

Marius ISP - trustul e direct proportional cu PR-ul
    says who ?

Sa-ti dau un exemplu: site cu 1 mil vizite pe luna, 65% din trafic din google, pozitionat in primele 3 pozitii pentru cuvintele cheie principale (4) si pentru multe longtails, are PR3.

Cum i-a crescut trustrankul ? nu-i niciun secret, s-au investit f. multi bani si s-a cumparat trafic relevant, sunt convins ca pentru google a contat foarte mult faptul ca site-ul are un retention excelent ( 12% bouncerate)

Despre conferinte:

Problema majora a 75% din vorbitorii de la conferintele web din Romania este lipsa crasa de experienta combinata cu ifosele de atotstiutori.

Au mai scris si altii despre asta, mult mai bine decat mine: http://www.dorinboerescu.ro/tu-ce-si...-anul-asta-855

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    45

Implicit

Se pare ca va agatati doar de ceea ce va convine desi am scris clar "trust care nu de putine ori este direct proportional cu PR-ul." Direct proportinal, in cazul asta, nu inseamna un raport 1:1 sau 1:2, s.a.m.d. ci doar ca de multe ori un trust rank mare se manifesta printr-un PR mare.

Nu stiu cum iti masori tu trust rank-ul... dar daca stii ca e mare, asa o fi.

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    48
    Posturi
    318
    Putere Rep
    32

Implicit

il masor din rezultate, cum altfel?
    eu consider ca am rezultate f. bune pentru site-ul de care am scris mai sus, 650.000 vizite / luna din google ... o avea google incredere in site, tu ce zici?

nu inteleg clar ce vrei tu sa relativizezi, eu ti-am dat exceptia care probabil intareste regula ta
    Ultima modificare făcută de Mar; 13th March 2010 la 22:53.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Eu sunt de acord cu ce a spus tipul, Krumel, daca ai un link sau nume de autor , vreau sa ii citesc blogul. Multumesc!

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Directoare romanesti - Discutii generale
    De Dan.Rades în forumul Directoare romanesti
    Răspunsuri: 165
    Ultimul Post: 12th January 2014, 22:51
  2. Discutii privind h1 h2 headings
    De voidcode în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 2nd October 2008, 11:48
  3. discutii privind ip siteurilor
    De voidcode în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 28th July 2008, 12:41
  4. o problema privind paypal
    De tranceaddict în forumul PayPal
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 18th February 2008, 23:25

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •