1.Poate am la dispozitie doar 10$
2.Daca am 500 $ , de ce sa nu fac SEO la mai mute situri si sa obtin beneficii de 10000$ ?
1.Poate am la dispozitie doar 10$
2.Daca am 500 $ , de ce sa nu fac SEO la mai mute situri si sa obtin beneficii de 10000$ ?
aici ai dreptate, insa, dupa ce trece luna in care ai bagat cei 10 usd in SEO, eleftele raman valabile si luna urmatoare o sa ai beneficiile fara nici un cent in plus.
pe de alta parte, la ppc, in secunda in care te-ai oprit din pompat bani in campanie, s-au oprit si castigurile.
p.s. eu merg pe SEO.
ia sa calculam pe 12 luni:
seo:
cost: 10$
castig: 200$x12=2400$
profit: 2390$
ppc:
cost: 500$x12=6000$
castig: 700$x12=8400$
profit: 2400$
astea sunt cifrele. acum depinde de fiecare cum crede ca e mai bine pentru el![]()
DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.
Ultima modificare făcută de mike_ppc; 29th August 2008 la 17:49. Motiv: adugire
scuze, nu am facut calculul gresit cu intentie.
oricum.... eu raman tot la SEO ca metoda principala (mai ales ca mi-l fac singur).
DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.
Ma contrazice poate realitatea din 90, dar acum suntem in 2008. Si in 2008 viral marketing-ul poate fi o arma incredibila (care nu exista in 90, poate doar ca forma de word-of-mouth la nivel mic). Astazi te costa MULT mai mult sa promovezi un produs prost. Nu zic ca e imposibil, dar te costa atenuarea campaniei virale care se va face impotriva ta de catre useri, te costa campaniile SEM sa aduci mereu produsul in fata lumii, te costa sa faci campanii de review-uri "unbiased" si "lukewarm".Realitatea te contrazice . In Romania , dar si in alte tari , cele mai vandute carti nu sunt si cele mai bune . In anii '90 cele mai vandute carti erau cele de Sandra Brown , cu toate ca la vremea respectiva s-au exprimat destule pareri negative din partea celor avizati .
Daca ne uitam pe internet e la fel . Intr-adevar , traficul pentru siturile /serviciile/produsele slabe calitativ ,dar aflate primele in Google ,nu se transforma 100% in vanzari, ci mai putin sau chiar mult mai putin . Ceva vanzari fac totusi . Gandeste-te ce vanzari , ce sanse de vanzari ar fi avut acestea daca nu erau primele in Google si de asemeni cate produse de calitate si ieftine se gasesc dupa pagina a treia din Google ,dar prea putini mai ajung sa le cunoasca .
De fapt am intrat intr-un alt ( posibil ) thread site(produs)de calitate cu SEM (promovat) slab vs. site( produs) slab cu SEM (promovare) de calitate.
Revin la thread-ul de fata afirmand ca aleg SEO datorita eficientei .
Daca ai un produs de calitate, poti sari peste majoritatea pasilor astia. Revenind la SEO/SEM. Nu o spun eu, o spun marii marketeri ai lumii: traficul organic nu se poate compara cu cel targetat, din campanii PPC. La traficul organic ai de multe ori control limitat asupra keyword-urilor prin care userii intra la tine pe site si e instabil. De ce majoritatea de super affiliates isi propulseaza produsele cu ajutorul SEM si nu a SEO?
P.S. Cred ca mai facem o greseala cand comparam SEO cu SEM. Majoritatea de aici scoatem profit din CPC/CPM, ori o campanie SEM nu se impaca foarte bine cu asa ceva. Mai degraba daca faci vanzari directe de servicii/produse sau daca esti affiliate marketer.
Ultima modificare făcută de Tudi; 30th August 2008 la 12:39.
Eu nu am negat rolul calitatii ,ci doar nu am fost de acord cu afirmatia ta un pic exclusivista " Parerea mea e ca daca faci ceva de calitate, care sa se raspandeasca viral, nu mai ai nevoie nici de SEO nici de SEM (se fac singure)."
Daca doar calitatea conteaza ,ar insemna ca in 2008 (la distanta de anii '90 ) cele mai bine vandute 100 produse sa fie si cele mai bune 100 de produse dpdv calitativ ( si in aceeasi ordine ) .Daca da ...ai dreptate tu , daca nu ...am dreptate eu...
Ok poate nu am formulat cum trebuie. Vroiam sa zic ca daca ai ceva de calitate, aproape ca nu mai ai nevoie de SEO, pentru ca link-urile vin natural de la consumatori, review-uri, etc. Poti ori sa faci un produs de calitate si sa il lasi sa se optimizeze singur, sau sa pompezi o gramada de bani intr-un produs mediu/prost si sa ai aceleasi rezultate (dar costuri mult mai mari in cazul produsului prost - am explicat intr-un post anterior de ce).
Cat despre SEM cred ca trebuie luat de la caz la caz. Sunt exemple de produse/servicii/site-uri care s-au raspandit si au ajuns sa fie cunoscute fara SEM. Deci, ca sa reformulez. Succesul bazat pe calitate nu exclude SEM, dar nici nu il implica neaparat.
Ultima modificare făcută de Tudi; 30th August 2008 la 17:01.
Tocmai de aceea e interesant acest forum ... ca nu avem toti aceeasi parere ...
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)