1 out of 1 members found this post helpful.
Bani online 2014-2017 in .ro (viziunea mea):
1. Afiliere - Lucrurile se vor schimba si mai mult, piata va creste, vor intra si alti jucatori, se vor face investitii si se vor face bani, dar nu la fel de usor ca pana anul trecut. Pe scurt, daca vrei sa faci bani din afiliere in .ro va trebui sa te dedici si nu sa faci afiliere part-time (a se citi atunci cand ai chef si cand iti mai vine vreo idee). Sunt multe nise unde se poate creste, dar va trebui sa alegi una care iti place si sa te tii de ea. Consider ca poti sa ajungi la minim 2-3.000 de euro/luna in urmatorii 2 ani de zile daca incepi de azi sa faci afiliere. Ai nevoie de un bagaj minim de informatii, sa inveti constant si sa nu faci asta doar pentru bani. Am invatat pe propria piele (si cred ca multi altii de pe aici) ca daca te apuci sa faci ceva doar pentru bani fara un pic de pasiune vei sfarsi regretand ziua in care te-ai apucat sa faci acel lucru.
2. Ecommerce - Inca se pot face foarte multi bani cu un magazin online daca alegi o nisa mai putin exploatata. Cu un minim de investitie si cu ceva cunostiinte despre mediul online poti sa dezvolti un business de succes. Aici vorbesc din experienta pentru ca in 2011 cand am lansat al doilea meu magazin online (cu primul am dat rateu in 2008) nu ma asteptam sa am livrate 250 de comenzi in primele 12 luni de la lansare in conditiile in care am investit doar 1.000 de lei in el.
3. Servicii - Banuiesc ca cei care ofera servicii pe Seopedia stiu mai bine ce inseamna aceasta piata. Daca nu stii incotro sa o iei acest tip de job e perfect. La ce esti bun? Web design, content writing, inscriere in directoare, etc. Cunosc persoane care castiga intre 1.000 si 3.000 de lei/luna oferind servicii de acest gen. Daca esti bun in ceea ce faci cu siguranta vei avea si clienti si e posibil ca la un moment dat sa ajungi sa refuzi pe altii pentru ca nu mai ai timp.
Pentru @adetm - ti-am dat un negativ pentru ca ai vorbit despre piata de afiliere din .ro la un mod superficial. Nu trebuie sa vinzi 100 de pantofi ca sa faci 100$, crede-ma ce spun. Nu poti sa vii sa arunci cu rahat in marketing-ul afiliat din .ro fara sa ai habar despre el, nu poti sa faci comparatie cu vanzarea de prostii precum acele pseudo-carti si vanzarea de produse reale (haine, bijuterii, telefoane, tv-uri, aragazuri si ce mai vrei tu), nu poti sa o faci nici macar pe .com, dar apoi sa compari vanzarea de asa-zisele produse digitale cu marketing-ul afiliat din .ro.