Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 41

Subiect: Dublarea procentului coletelor retur, o problema !

Teofil este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th March 2011
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Serban Cristian Vezi Post
    renunta la livrarea prin posta, se va imbunatati enorm rata de retur.
    Asa este, este o diferenta clara retururile prin posta romana sunt in numar mult mai mare decat retururile la firmele de curierat. Probabil este vorba si de timpul pierdut la ghiseu pana se ridica coletul si la durata de livrare , singurul inconvenient este costul mai mare al unei expeditii prin curier.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    31

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@teofil
    Pe ce nisa? Eu am testat pe 3 nise diferite (micronise, daca vrei) si posta romana a fost cea mai buna alegere. Ok, ma sunau clientii sa ma intrebe cand ajunge coletul, de ce n-a ajuns in 3 zile lucratoare si alte lucruri asemenea, dar exista si avantajul care a facut diferenta. Coletul ala sta (cel putin in teorie) 10 zile calendaristice la oficiul postal de destinatie. Un alt avantaj este ca te poti duce oricand in timpul programului de la oficiu sa-ti ridici coletul, nu stai cu frica in san ca nu te gaseste curierul acasa pentru ca esti la serviciu, esti plecat 2 zile din localitate etc.

Nu contest serviciile slabe ale postei romane, dar in teorie e una, in practica se dovedeste ca exista si avantaje. Daca stii cum sa-ti "convingi" clientii ca tu ai expediat comanda la timp si dai vina "subtil" pe sistemul de la Posta Romana, ai sanse mari sa nu ai o rata mare de retur.

Teofil este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th March 2011
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

@ imagini
    Magazinul este pe nisa accesorii - portofele piele

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    31

Implicit

Pana la urma probabil problema este si la comerciant si cum stie sa-si pastreze clientii (nu ma refer la fidelizare, ma refer la a-i tine in priza pana la livrarea coletului). Una dintre nisele despre care am pomenit anterior este similara cu a ta, nu vad alta explicatie pentru care la mine a mers si la tine nu.
    Ultima modificare făcută de imagini; 3rd June 2014 la 22:30.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

Citat Postat în original de Teofil Vezi Post
    Asa este, este o diferenta clara retururile prin posta romana sunt in numar mult mai mare decat retururile la firmele de curierat. Probabil este vorba si de timpul pierdut la ghiseu pana se ridica coletul si la durata de livrare , singurul inconvenient este costul mai mare al unei expeditii prin curier.
    nu, nu este o diferenta clara, este o diferenta imensa. clientul nu este avizat (se intampla des) la adresa ca i a sosit coletul iar daca se duce la posta si nu stie numarul de avizare nu sta nimeni sa caute prin sute/mii de colete. In plus are sanse imense sa gaseasca cozi de 1-2 ore de asteptat sa ridice coletul. De asemenea timpul de livrare este o problema, pana ajunge la el se razgandeste sau a cheltuit banii pe altceva.

Prin curier e tinut din scurt: face comanda, il suni pentru confirmare, ii dai mail, primeste sms ca vine curierul, a doua zi e la el. In plus curierii trag de el, il suna, cauta la adresa, avizeaza, dau sms.

Din cate am inteles si pe la posta a ajuns vreo 10 lei expeditia cu ramburs, la care adaugi impachetarea, formularele de expediere si ramburs, deranjul. La curier gasesti pe la vreo 15 lei, contacteaza i, vorbeste cu ei, negociaza... Eu am obtinut 14.5 lei si primesc gratuit pungi sigilabile pentru ambalare ( dar am un volum ). La care adaug integrarea cu magazinul ce imi genereaza automat awb ul, evidenta simplificata ( si detaliata ) a expeditiilor si a detalilor privind livrarea/notificarea si, important, se intorc banii in 2-3 zile de la expediere. Prin posta vin cand isi aduc aminte.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    31

Implicit

@serban
    Anul trecut am expediat aproximativ 300 de colete prin posta romana, retururi undeva la 5-6. Nu au fost probleme de avizare (exceptand intarzierea cu care se face). De multe ori sfatuiam clientii sa verifice ei personal la posta existenta coletului pe numele lor (le spuneam ca posta romana intarzie avizarea) si se intorceau victoriosi.

Cat despre cozile de 1-2 ore, sunt valabile in Bucuresti, unde exista un numar foarte mare de apartamente / blocuri pe acelasi oficiu postal. Te asigur ca la Cocaltenii din Deal lucrurile nu stau la fel, nici macar in orase precum Timisoara, Cluj, Constanta.

Retine un aspect: nu iau apararea Postei Romane. Doar ca, in cazul meu, a dat randament mult mai bun si am explicat posibilele cauze.

As prefera sa chem un curier, vine el la sediu, nu stau eu sa ma duc la posta sa depun coletele (nu spun nimic de faptul ca ar fi trebuit sa stau si o ora la coada pentru ca am gasit o solutie romaneasca sa evit asta). Idem la ridicarea banilor, aceeasi procedura.

Hapiuc Robert este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    417
    Putere Rep
    29

Implicit

Legat de cozi, este acelasi lucru in Brasov si Sibiu.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de Serban Cristian Vezi Post
    nu, nu este o diferenta clara, este o diferenta imensa. clientul nu este avizat (se intampla des) la adresa ca i a sosit coletul iar daca se duce la posta si nu stie numarul de avizare nu sta nimeni sa caute prin sute/mii de colete. In plus are sanse imense sa gaseasca cozi de 1-2 ore de asteptat sa ridice coletul. De asemenea timpul de livrare este o problema, pana ajunge la el se razgandeste sau a cheltuit banii pe altceva.

Prin curier e tinut din scurt: face comanda, il suni pentru confirmare, ii dai mail, primeste sms ca vine curierul, a doua zi e la el. In plus curierii trag de el, il suna, cauta la adresa, avizeaza, dau sms.

Din cate am inteles si pe la posta a ajuns vreo 10 lei expeditia cu ramburs, la care adaugi impachetarea, formularele de expediere si ramburs, deranjul. La curier gasesti pe la vreo 15 lei, contacteaza i, vorbeste cu ei, negociaza... Eu am obtinut 14.5 lei si primesc gratuit pungi sigilabile pentru ambalare ( dar am un volum ). La care adaug integrarea cu magazinul ce imi genereaza automat awb ul, evidenta simplificata ( si detaliata ) a expeditiilor si a detalilor privind livrarea/notificarea si, important, se intorc banii in 2-3 zile de la expediere. Prin posta vin cand isi aduc aminte.
    14.5 lei cu tot cu ramburs? pungile acelea pot fi folosite in sensul sa nu mai pui produsele in cutie?

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    @serban
    Anul trecut am expediat aproximativ 300 de colete prin posta romana, retururi undeva la 5-6.
    Felicitari! Nu am auzit in viata mea de expeditii prin posta cu maxim 2% retururi la un magazin online. Never/ever! In cazul asta cred ca este o neintelegere, chiar si dublarea lor este foarte ok, procentual vorbind, nu este motiv de ingrijorare. Eu ajunsesem la 30% expeditii nelivrate si am renuntat la posta, de asemenea, cu cei cu care am discutat, aveau undeva intre 8 si 15% comenzi nelivrate/neridicate prin posta, versus 1-5% prin curier.

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    14.5 lei cu tot cu ramburs? pungile acelea pot fi folosite in sensul sa nu mai pui produsele in cutie?
    in jur de 1kg, cu ramburs 100 lei in cont = 14.5 lei cu tva inclus. Da, pun produsele in punga si o sigilez, daca nu vinzi produse fragile, e f ok.
    Later edit: detaliez: eu am cerut oferta pentru colete de pana in 1kg, cu ramburs de 100 lei, pretul oferit a fost de 14.5 lei, plus : email si sms trimis automat catre client, livrare in orice localitate din tara, fara extra km, banutii se intorc in cont in 24-48h de la livrare si am stabilit o preluare mai tarzie ( 19.30 ) de la sediul nostru.
    Ultima modificare făcută de Serban Cristian; 4th June 2014 la 01:30.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post

Cat despre cozile de 1-2 ore, sunt valabile in Bucuresti, unde exista un numar foarte mare de apartamente / blocuri pe acelasi oficiu postal. Te asigur ca la Cocaltenii din Deal lucrurile nu stau la fel, nici macar in orase precum Timisoara, Cluj, Constanta.

Retine un aspect: nu iau apararea Postei Romane. Doar ca, in cazul meu, a dat randament mult mai bun si am explicat posibilele cauze.
    E o problema mare cu cozile in toate orasele mari, poate in cartiere mai marginase este mai bine, stai la coada sa lasi coletul la posta, unde ei completeaza formulare pe computer, pierzi cel putin o ora pe zi ccu aceasta activitate, apoi clientul sta la coada la posta, eu sunt disperat, ma dispera in general hartiile de la ANAF pentru care stau cate o ora, sunt multi care nu au timp sa stea o ora la coada sa ridice un colet, sau pur si simplu se plictisesc, la posta am avut surprinza sa trimita coletul in alt oras, chiar zilele trecute ma sunasera de la un oficiu postal ca la ei nu exista strada respectiva, si pana laurma imi dau seama ca ajunsese coletul in alt oras, si nici macar nu le-a trecut prin cap sa citeasca orasul pe colet
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Experiente Retur PcGarage.ro
    De RedHat în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 16th April 2014, 15:01
  2. Problema cod postal ? care este problema ?
    De Guess Who în forumul Adsense
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 10th April 2011, 20:37
  3. Problema FTP
    De steff în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 28th March 2008, 23:09
  4. Problema cu un PM
    De c_n_m în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 14th September 2007, 19:33
  5. Am si eu o problema...
    De zbrexter în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 4th September 2007, 03:28

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •