Salut !
Detin un magazin online ce vinde portofele (in special pentru barbati) iar in ultimul timp si anume de cand au inceput agresiv promovarile site-urilor Olx ( mercador) si tocmai.ro , vad cum procentul coletelor retur creste de la luna la luna.
In afara de magazinul online, imi pun la vanzare produsele si pe cele 2 site-uri de anunturi mentionate mai sus. Pana acum lunar, aveam un anumit procent de colete retur din total , ei bine in ultimele 6 luni vad cum acest procent si-a dublat valoarea . Inainte sa timit coletul sun si cer confirmarea telefonica a comenzii astfel ca intr-o anumita masura realizez cu ce fel de perosane discut plus ca realizez daca au mai facut o comanda online sau nu din intrebarile pe care le pun.
Motivul pentru care m-am decis sa deschid subiectul este acesta.
Lucrez si cu Posta Romana, si astazi, stand la ghiseu am asistat la o scena.
O domnisoara 18-20 ani cu nasul pe sus, se duce cu avizul primit la oficianta de la ghiseu si ii spune ca a venit sa isi ridice coletul. Oficianta o cauta dupa nume , ii gaseste coletul si ii spune :
-Domisoara dvs. mai aveti inca 8 colete venite pe numele dvs. in afara de acesta, toate cu ramburs. Ce faceti le ridicati pe toate sau doar unele ?
- Stiu ca am, dar il ridic doar pe acesta. Pe restul le puteti trimite inapoi !
In acel moment m-am infuriat si am vrut sa vorbesc dar mi-a luat-o inainte oficianta:
- Domnisoara dar de ce ati facut comanda de atatea produse daca nu le doriti ?
- Asta nu e treaba dvs !
- Dar domnisoara sunt oameni care platesc transportul dus-intors la aceste colete, nu este deloc de bun simt.
- Este optiunea mea si aleg sa cumpar ce doresc !
Pot spune ca intalnesc tot mai des persoane care au descoperit, dupa miile de reclame de pe TV , comenzile online si pentru ei e un motiv de joaca sa faca aceste comenzi ( ex. : sunt multi care in 1-2 zile cat dureaza pana ajunge coletul cheltuie banii, sunt unii care comanda 4-5 produse si nu ridica decat unul , sunt unii care suna de 10 ori si intreaba acelasi lucru .... etc...)
Intrebarea mea este daca voi va confruntati cu aceeasi problema ?
Multumesc !