Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 41

Subiect: Dublarea procentului coletelor retur, o problema !

Teofil este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th March 2011
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Question Dublarea procentului coletelor retur, o problema !

Salut !

Detin un magazin online ce vinde portofele (in special pentru barbati) iar in ultimul timp si anume de cand au inceput agresiv promovarile site-urilor Olx ( mercador) si tocmai.ro , vad cum procentul coletelor retur creste de la luna la luna.

In afara de magazinul online, imi pun la vanzare produsele si pe cele 2 site-uri de anunturi mentionate mai sus. Pana acum lunar, aveam un anumit procent de colete retur din total , ei bine in ultimele 6 luni vad cum acest procent si-a dublat valoarea . Inainte sa timit coletul sun si cer confirmarea telefonica a comenzii astfel ca intr-o anumita masura realizez cu ce fel de perosane discut plus ca realizez daca au mai facut o comanda online sau nu din intrebarile pe care le pun.

Motivul pentru care m-am decis sa deschid subiectul este acesta.

Lucrez si cu Posta Romana, si astazi, stand la ghiseu am asistat la o scena.

O domnisoara 18-20 ani cu nasul pe sus, se duce cu avizul primit la oficianta de la ghiseu si ii spune ca a venit sa isi ridice coletul. Oficianta o cauta dupa nume , ii gaseste coletul si ii spune :
    -Domisoara dvs. mai aveti inca 8 colete venite pe numele dvs. in afara de acesta, toate cu ramburs. Ce faceti le ridicati pe toate sau doar unele ?
    - Stiu ca am, dar il ridic doar pe acesta. Pe restul le puteti trimite inapoi !
    In acel moment m-am infuriat si am vrut sa vorbesc dar mi-a luat-o inainte oficianta:
    - Domnisoara dar de ce ati facut comanda de atatea produse daca nu le doriti ?
    - Asta nu e treaba dvs !
    - Dar domnisoara sunt oameni care platesc transportul dus-intors la aceste colete, nu este deloc de bun simt.
    - Este optiunea mea si aleg sa cumpar ce doresc !

Pot spune ca intalnesc tot mai des persoane care au descoperit, dupa miile de reclame de pe TV , comenzile online si pentru ei e un motiv de joaca sa faca aceste comenzi ( ex. : sunt multi care in 1-2 zile cat dureaza pana ajunge coletul cheltuie banii, sunt unii care comanda 4-5 produse si nu ridica decat unul , sunt unii care suna de 10 ori si intreaba acelasi lucru .... etc...)

Intrebarea mea este daca voi va confruntati cu aceeasi problema ?

Multumesc !

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Pana să ajungi la această situație nu făceai confirmare telefonică pentru comandă ?

De unde ți se întorc coletele, comenzi de pe olx și tocmai? Atunci știi care e problema... De aceea de exemplu, okazii e mai sigur atât pentru cumpărători cât și pentru vânzători, sistemul acela de feedback.

Eu nu am prea multe retururi de colete, dar am și comenzi puține

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

DA, se intampla peste tot, e riscul platii "ramburs", de aceea se prefera sa oferi o reducere pentru plata cu cardul. Pe termen lung te scapa de "domnisoara de mai sus".

Sunt zeci de "tipuri", asta e piata

Ce faci cand iti comanda 2 marimi, ca sa fie sigur ca (se) nimereste si intre timp se razgandeste, ca na, ploooooo afara
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th March 2011
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

Am facut mereu confirmarea telefonica. Cam in jur de 50% vin din olx si tocmai.

Okazii este mai sigur dar de cand cu promovarea facuta de concurenta mi-a scazut si acolo numarul de comenzi.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th March 2011
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

Tom nu am implementat inca plata cu cardul dar dupa ce mi-ai spus de reducere pentru aceasta modalitate de plata ma gandesc serios sa fac asta. M-ai luminat Multumesc !

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    41

Implicit

Eu am renuntat la cateva mici áfaceri de genul din cauza numarului foarte mare de retururi. Ce pot spune... conteaza foarte mult si targetul cui te adresezi... Eu as fi de acord cu pedepsele aplicate in evul mediu pentru acest fel de oameni

Cauta numarul de telefon al clientului pe internet, eu am depistat de cateva ori cateva "domnisoare de mai sus" Facuse comenzi pe diferite siteuri, iar unii webmasteri s-au plans.

Ideea cu plata cu cardul si aplicarea unei mici reduceri pentru asta este foarte buna!

cezarcbe este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    28th March 2012
    Locaţie
    Bacau
    Posturi
    37
    Putere Rep
    24

Implicit

Tocmai de aceea trebuie dezvoltata din ce in ce mai mult cultura achizitiilor online cu cardul..

Iar ca solutie asa de moment, una foarte functionala si usor de implementat din pct. meu de vedere.. o baza de date centrala la care sa poata avea acces orice magazin online contra unui cost modest cu "rauplatnici"

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de cezarcbe Vezi Post

Iar ca solutie asa de moment, una foarte functionala si usor de implementat din pct. meu de vedere.. o baza de date centrala la care sa poata avea acces orice magazin online contra unui cost modest cu "rauplatnici"

nu poti face asa ceva pentru persoane fizice fara acordul lor, e vorba de date cu caracter personal.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

Implicit

Citat Postat în original de Prometeu Vezi Post
    nu poti face asa ceva pentru persoane fizice fara acordul lor, e vorba de date cu caracter personal.
    Clienti Neseriosi - Lista neagra cu Tepari si Reclamatii
    Caut cu jingle.ro.

cezarcbe este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    28th March 2012
    Locaţie
    Bacau
    Posturi
    37
    Putere Rep
    24

Implicit

Nu stiam ca exista deja un astfel de DB .. Superb

Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Experiente Retur PcGarage.ro
    De RedHat în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 16th April 2014, 15:01
  2. Problema cod postal ? care este problema ?
    De Guess Who în forumul Adsense
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 10th April 2011, 20:37
  3. Problema FTP
    De steff în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 28th March 2008, 23:09
  4. Problema cu un PM
    De c_n_m în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 14th September 2007, 19:33
  5. Am si eu o problema...
    De zbrexter în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 4th September 2007, 03:28

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •