Am asimilat cu grija parerile voastre.
Pertinente si corecte.
Raspunsul la care ma asteptam si care se pare ca nu mai vine era valoare magazin online (profitabil) =
- (profit / luna) x (porioada de amortizare investitie)
sau
- (cifra de afaceri) x ?
Sigur poate fi evaluat si ca (cost de productie unul nou) + (seo) + (content) + (timp),
dar cu siguranta nu poate nimeni sa garanteze ca un magazin nou pe acelasi segment,
intr-un interval garantat, sa ajunga cel putin la aceleasi performante (bune sau mai putin bune).
Daca un magazin nou cu toate serviciile implementate corect, cu trafic si clienti ZERO, are costul de 100 unitati si un risc teoretic necunoscut,
cat valoreaza un magazin la care daca nu faci investitii altele dacat achizitia ajunge la break even intr-un interval cunoscut de la achizitie?
Poate un magazin cu 350k unici / an, cu 10k conturi (in postarea initiala am gresit, Clien = cont), si toate astea constant sa aiba doar o valoare subiectiva.
NOTA:
Am avut gresita iluzie ca pe acest forum, unde cam toti cei prezenti monetizeaza ceea ce fac, un astfel de subiect va avea interes major.
In final interesul era faca de castravaeti si provenienta stocului.
Ca totul este subiectiv ESTE CLAR, dar ca este subiectiv si atat este de neinteles.
Daca era vorba de 10k unici / an intelegeam retinerea, dar este vorba de 350K pe an iar in anul precedent numarul a fost mai mare.
Poate totusi apare si o parere ca trabuie vandut sub pretul de productie pentru ca este SH si cam uzat.
:: TOM, MICHITA = Multumesc

Răspunde cu citat