Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 29

Subiect: Calcul valoare site

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de Tomason Vezi Post
    Adica, pur si simplu cum evaluezi un site?
    Sunt sigur ca stocurile si provenienta lor, conditiile de plata si cheltuielile de functionare offline sunt ultimele aspecte importante.
    Sunt importante, dar parca mai la coada.
    @tomason, nu stiu ce vrei sa dovedesti. Nu poti compara un magazin online cu un site de jocuri. In cazul unui site de jocuri stii foarte bine care sunt cheltuielile: un server puternic + eventuale linkuri cumparate etc.

In cazul unui shop online, infrastructura este mult mai importanta decat incerci sa pretinzi.

Ce vinde site-ul?

- muraturi (ai nevoie de un depozit mare, conditii, igiena etc.);
    - stickuri USB (ai nevoie de un dulap de depozitare, le poti tine si in apartament eventual);

Ce e in spatele magazinului (infrastructura, chirii, spatii, stocuri etc.) poate depasi fara probleme valoarea magazinului online in sine. Asadar, in cazul asta, care mai e relevanta pretului magazinului, strict luata ca si produs vandabil?

Fara partea offline (si tot ce inseamna aceasta) el nu valoreaza aproape nimic (de exemplu, vreau sa vand castraveti fara sa ii am, fara depozit, fara furnizori etc.) iar valoarea lui nu poate fi cuantificata.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post

Fara partea offline (si tot ce inseamna aceasta) el nu valoreaza aproape nimic (de exemplu, vreau sa vand castraveti fara sa ii am, fara depozit, fara furnizori etc.) iar valoarea lui nu poate fi cuantificata.
    Nu chiar. Traficul de azi, solutia, baza de date cu clienti, potentialul nisei, etc. Astea ii dau valoare doar magazinului.

Poti cumpara magazinul lui, daca consideri ca investitia in unul nou + seo+ content+ timp, este mai scumpa. Cumperi magazinul lui si vinzi de maine, sau astepti cateva luni pana incepe sa vanda magazinul tau. Tu cumperi efectiv, traficul activ azi, nu acum 2 ani, pozitiile, clientii activi si solutia pe care e dezvoltat magazinul. Daca vrei sa-l schimbi o faci in timp, dar e posibil sa-ti amortizezi investitia mai repede, daca cumperi magazinul lui, il aranjezi un pic, adaugi produse, scazi preturi, il promovezi mai bine, etc, iar profitul obtinut il investesti intr-un nou magazin + promovare.

Este o diferenta intre a vinde o afacere, o afacere ce implica comertul online si doar magazinul online.

E foarte probabil ca tu sa ai deja deals cu furnizorii, mult mai bune ca ale mele. Sa ai deja depozit, infrastructura, un super deal cu curierii, etc, deci de la mine, cumperi doar prezenta online, sau brand-ul dupa caz.

In cazul prezentat aici (destul de ciudat: 10.000 clienti, dar 1000 comenzi ) cumperi domeniu, magazinul (site-ul), pozitiile (daca are seo facut ok) si baza de date cu clientii. Atat.

Daca el vrea, iti cedeaza si firma = datorii, contracte, bunuri, etc, dar este alta discutie.

Evaluarea o face un potential cumparator, pe aceeasi nisa, cu afacere pe nisa, etc. Daca vrea sa cumpere si afacerea, se face audit financiar, se predau acte, etc. Dar daca cifrele lui sunt in ron, adica vanzari 200.000 = 40k euro, profit 10k, in 2 ani (<500 euro lunar) e mai simplu, pentru ca este o afacere super mica pe o nisa slaba.

Valoarea NU o da un site de "estimare"

--------------------------------------

Daca eu am un mega magazin de fashion, care vinde produse de la 10 furnizori romani, am 1.000.000 de clienti activi in baza de date, si vrea sa-l cumpere emag, ce crezi ca se cumpara? Produsele? Angajatii? Sediul unde eu platesc chirie? Contractele cu furnizorii? Etc. Eu zic ca nu. Se cumpara doar "brandul" si clientii. Emag poate vinde de maine un singur brand de haine, nu are nevoie de contractele mele, iar daca le vrea, le semneaza oricand in conditii mult mai bune.

Srl-ul de ce sa-l cumpere? Sa le dau si nr de telefon fix?

Estimarea o fac singuri, in functie de planurile lor de viitor.
    Ultima modificare făcută de Tom; 8th January 2014 la 23:06.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Tomason este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th March 2011
    Vârstă
    36
    Posturi
    10
    Putere Rep
    0

Implicit

:: Tom CEL MEI ADEVARAT, am postat pana sa vad ce ai scris tu

Un raspuns adevarat dar nu asta era dilema.

Mai incerc odata...

Este vorba de magazin online.
    Am dat exemplu cu JOCURI PC pentru a simplificat modelul.
    Poate fi vorba de STICKURI USB, biciclete, scutece. A nu se pune accent pe asta.

Infrastructura + MAGAZINUL online au generat cifrele (exemplu) de la postarea 1.

Sa inteleg ca daca scriu un articol de 1000 de cuvinte pot lua 10 bani,
    daca instalez un magento pot lua 4 bani,
    daca vand 1000 vizitatori trafic merge la 3 bani /1k,

dar acest caz nu se poate evalua.

Sper ca totusi nu reusesc eu sa ma exprim sau ...,
    sunt beat si sunteti 3 si merg sa ma culc = nu valoreaza nimic.

Daca eu ziceam asa:
    - vand online castraveti
    - am camera frigorifica
    - platesc 1000 ¤ curent
    - platesc 1000 ¤ salarii
    - am profit lunar 1000 ¤
    - furnizorul meu de castraveti are sera si se jura ca-mi acopera necesarul 12 luni pe an constant
    Intrebare = cat face magazinul online.
    Raspuns _______.

Am sa incerc o alta intrebare (sper ca mai penibila).

Cum se vinde un magazin online?***
    Se poate vinde be baza istoricului fara a divulga informarii "din casa", care pot fi folosite de un potential aparent client = concurenta.

Sau si mai exact.
    Eu stiu toate detaliile, cum ii stabilesc valoarea "corecta"?

Hai Nichita imi pun mari sperante.

Incercati totusi sa fortati un raspuns*** (fortat dar argumentat).

Trebuie sa fie un raspuns argumentat, altul decat 100 000 ca vreau eu si prost este cine da.

Nu azvarliti cu pietre

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Hai sa te intreb asa:

- de ce stocuri este nevoie?
    - de cati angajati este nevoie?
    - din cifra de la primul post, cat este profit net?
    - sunt produse cu greutate mare, care necesita un pret mare de transport?
    - are nevoie de un depozit ? ce chirie se plateste pentru depozitare?

Abia cand imi spui cat costa toate astea se poate face o evaluare siteului.

Degeaba o tii cu traficul. Este irelevant atata vreme cat atunci cand tragi linie iesi cu un profit real mic.

In functie de acel profil i se poate face o evaluare pertinenta.

De exemplu, conform evaluarii tale ("am profit 1000 Euro lunar") i s-ar putea face o evaluare mai precisa.

Trebuie avut in vedere si potentialul de risc pe care il are orice site in relatia cu Google. E facut linkbuilding cu picioarele? Poate fi penalizat si sa raman cu el de gat?

Sunt multe de discutat si nu se poate face o evaluare asa cum vrei tu, cu date insuficiente.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Tomason Vezi Post
    :: Tom CEL MEI ADEVARAT, am postat pana sa vad ce ai scris tu

Un raspuns adevarat dar nu asta era dilema.

Mai incerc odata...

Este vorba de magazin online.
    Am dat exemplu cu JOCURI PC pentru a simplificat modelul.
    Poate fi vorba de STICKURI USB, biciclete, scutece. A nu se pune accent pe asta.

Infrastructura + MAGAZINUL online au generat cifrele (exemplu) de la postarea 1.

Sa inteleg ca daca scriu un articol de 1000 de cuvinte pot lua 10 bani,
    daca instalez un magento pot lua 4 bani,
    daca vand 1000 vizitatori trafic merge la 3 bani /1k,

dar acest caz nu se poate evalua.

Sper ca totusi nu reusesc eu sa ma exprim sau ...,
    sunt beat si sunteti 3 si merg sa ma culc = nu valoreaza nimic.

Daca eu ziceam asa:
    - vand online castraveti
    - am camera frigorifica
    - platesc 1000 ¤ curent
    - platesc 1000 ¤ salarii
    - am profit lunar 1000 ¤
    - furnizorul meu de castraveti are sera si se jura ca-mi acopera necesarul 12 luni pe an constant
    Intrebare = cat face magazinul online.
    Raspuns _______.

Am sa incerc o alta intrebare (sper ca mai penibila).

Cum se vinde un magazin online?***
    Se poate vinde be baza istoricului fara a divulga informarii "din casa", care pot fi folosite de un potential aparent client = concurenta.

Sau si mai exact.
    Eu stiu toate detaliile, cum ii stabilesc valoarea "corecta"?

Hai Nichita imi pun mari sperante.

Incercati totusi sa fortati un raspuns*** (fortat dar argumentat).

Trebuie sa fie un raspuns argumentat, altul decat 100 000 ca vreau eu si prost este cine da.

Nu azvarliti cu pietre
    Raspunsul era pentru nichita.

Sincer eu nu pricep ce vrei tu sa zici, pentru ca explici prea complicat. Este diferenta majora intre magazin online, magazin in mall sau chiosc de bloc.

Tu ai un magazin.
    - Ce trafic ai avut ieri, nu valoreaza pentru mine nimic.
    - Ce vindeai acum 3 luni la fel. Ma intereseaza actele, sa vad unde ai "scapari", ca sa vad daca e loc de imbunatatire = profit mai mare.
    - Ma intereseaza clientii tai, dar nu ca numar, cat ca date exacte, adica mai exact = lifetime value.
    - Ma intereseaza gama de produse, ca sa vad daca o pot imbunatatii, ca tip, model sau preturi
    - Ma intereseaza solutie ecommerce, ca sa vad daca ma ajuta pe mine, pe stilul meu de munca
    - Ma intereseaza metodele de promovare, de unde ai trafic si un audit seo
    - etc

Dupa, daca vreau sa cumpar si afacerea, si sunt de la tine din oras, e posibil sa ma intereseze si frigiderul sau monitorul tau de 19, dar slabe sanse. E posibil sa ma intereseze si stocul daca oferi pret bun, cum e posibil sa ma intereseze mult mai multe, depinde de nisa si de multe alte detalii care nu se pot evalua si discuta pe un forum. Aici poti primi o evaluare de pret, pentru site + seo si cam atat.

Tu poti sa vrei sa vinzi cu tot cu pixurile de pe birou, dar eu cumpar doar magazinul si dupa caz brandul. Iar magazinul nu insemna srl-ul, cat doar ce am scris mai sus.

Deci ce vrei tu sa evaluezi, este destul de greu. Tu esti subiectiv, concurenta poate vrea sa-ti vada datele (se pot afla si altfel), asa ca o aproximare de pret o poate face doar un potential cumparator, sau un audit. In rest vorbim vorbe, nu avem date, iar si daca le-am avea, orice estimare ar fi subiectiva.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Pe cifrele date in primul post:

- 350.000 de unici si 1000 de comenzi -> 2,8 / 1000 vizitatori conversie. Magazinul nu pare unul care sa inspire incredere sau are preturi mari.

Sper macar ca cifrele de vanzari / profit sunt in euro. Daca nu, inseamna ca siteul este unul cu potential destul de redus.
    Ultima modificare făcută de Nichita; 8th January 2014 la 23:39. Motiv: Greseala de calcul!

Tomason este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th March 2011
    Vârstă
    36
    Posturi
    10
    Putere Rep
    0

Implicit

Am asimilat cu grija parerile voastre.

Pertinente si corecte.

Raspunsul la care ma asteptam si care se pare ca nu mai vine era valoare magazin online (profitabil) =
    - (profit / luna) x (porioada de amortizare investitie)

sau
    - (cifra de afaceri) x ?

Sigur poate fi evaluat si ca (cost de productie unul nou) + (seo) + (content) + (timp),
    dar cu siguranta nu poate nimeni sa garanteze ca un magazin nou pe acelasi segment,
    intr-un interval garantat, sa ajunga cel putin la aceleasi performante (bune sau mai putin bune).

Daca un magazin nou cu toate serviciile implementate corect, cu trafic si clienti ZERO, are costul de 100 unitati si un risc teoretic necunoscut,
    cat valoreaza un magazin la care daca nu faci investitii altele dacat achizitia ajunge la break even intr-un interval cunoscut de la achizitie?

Poate un magazin cu 350k unici / an, cu 10k conturi (in postarea initiala am gresit, Clien = cont), si toate astea constant sa aiba doar o valoare subiectiva.

NOTA:
    Am avut gresita iluzie ca pe acest forum, unde cam toti cei prezenti monetizeaza ceea ce fac, un astfel de subiect va avea interes major.
    In final interesul era faca de castravaeti si provenienta stocului.
    Ca totul este subiectiv ESTE CLAR, dar ca este subiectiv si atat este de neinteles.

Daca era vorba de 10k unici / an intelegeam retinerea, dar este vorba de 350K pe an iar in anul precedent numarul a fost mai mare.

Poate totusi apare si o parere ca trabuie vandut sub pretul de productie pentru ca este SH si cam uzat.

:: TOM, MICHITA = Multumesc

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Cred ca pe om il interesa de fapt metoda de calcul.
    Trust, but verify.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Cred ca pe om il interesa de fapt metoda de calcul.
    Care pentru o afacere nu exista, asta trebuie sa inteleaga Se poate presupune un 5 x profit, sau 2 x profit, dar repet, depinde ce vinzi si cine cumpara.

Daca vinzi afacerea, poti cere 10 x profit lunar, 2 x profit anual, etc, cine o cumpara e cel care face estimarea.

Daca vinzi doar site-ul si clientii, poti cere o suma x, dar tot cumpartorul isi face singur evaluarea.

Nu exista o formula magica, pentru ca nu are cum. Cine cumpara isi face singur calculele, cine vinde accepta sau nu oferta.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Care pentru o afacere nu exista, asta trebuie sa inteleaga.
    Nu exista o formula magica, pentru ca nu are cum. Cine cumpara isi face singur calculele, cine vinde accepta sau nu oferta.
    Un raspuns perfect.
    Trust, but verify.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Site aplicatie calcul salarii
    De gorgor în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 11th July 2011, 14:56
  2. Greseala de calcul in contul de Adsense
    De Seinfeld în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 25th August 2010, 10:54
  3. Estimare Valoare Site Masaj
    De glumetzul în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th June 2010, 14:48
  4. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 4th February 2008, 22:45
  5. Valoare de optimizare sau valoare comerciala?
    De WeaselMan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 25th September 2005, 17:11

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •