Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 29 din 29

Subiect: Calcul valoare site

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de Tomason Vezi Post
    Raspunsul la care ma asteptam si care se pare ca nu mai vine era valoare magazin online (profitabil) =
    = 20% din profit anual x P, unde P reprezinta potentialul si este un numar cuprins, in medie, intre 2.5 si 7. Colegii vor sa-ti spuna ca nimeni nu poate evalua potentialul in afara de tine sau de altcineva care cunoaste afacerea. Foloseste si tu cea mai mica valoare si afli scorul minim (15.000 mi-a dat mie).

Faptul ca matematic rezulta 15.000 nu inseamna ca o sa-l si vinzi cu suma asta (il vinzi mai usor daca incepi de la 5-8.000).

Bafta la vanzare!

PS: Eu iti dau un negativ daca ii mai iei la misto
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Tomason este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th March 2011
    Vârstă
    36
    Posturi
    10
    Putere Rep
    0

Implicit

Dilema este cat sa cer pe un astfel de magazin fara a fi absurd pe de o parte si fara a solicita un pret prea mic pe cealalta parte.
    Este clar ca eu am o valoare subiectiva iar de fortat nu pot sa fortez pe nimenin sa cumpere.
    Cu datele pe masa nici sa fraieresc pe cineva nu pot.

Formula legata de profit poate fi o varianta dar daca afacerea este pe ZERO (nu este cazul) sau pe pierdere inseamna ca magazinul online nu valoreaza nimic?

Poate o formula legata si de CA.

PS:
    Nu am luat pe nimeni la misto, sau cel putin nu cu intentie.
    Am vadut aici utilizatori extrem de profesionisti in SEO si nu numai, de la mine doar RESPECT.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Formula legata de profit poate fi o varianta dar daca afacerea este pe ZERO (nu este cazul) sau pe pierdere inseamna ca magazinul online nu valoreaza nimic?
    Domeniul e una, siteul e una si un magazin online e alta (domeniu + site/continut + vanzari). Daca vanzarile sunt pe zero, magazinul online valoreaza cat mai ramane din el, adica domeniul, siteul si notorietatea capatata.

Mie personal mi se pare absurd sa cumperi o afacere pe zero. Este fix dovada esecului.

Oricum, intrebarea nu este cat costa ce vinzi tu ci "esti sigur ca vrei sa-l vinzi?"
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Din punctul meu de vedere da, valoarea este zero. De ce ar vrea cineva sa preia o afacere care merge in pierdere? Sa mai dea si bani pe ea?
    Trust, but verify.

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    37

Implicit

In primul rand acest post este o gluma. Ce om serios care pretinde ca are un business online de succes nu stie sa-si calculeze singur valoarea site-ului? Unii vorbesc doar ca sa nu taca.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.789
    Putere Rep
    33

Implicit

Am vrut sa scriu o explicatie lunga, insa ma rezum la ceva ce stie toata lumea: intr-o economie de piata valoarea a orice= cat da cumparatorul. Punct. Faci o licitatie - oferta si vezi ce primesti.

On line sau ofline e tot aia, cerere si oferta. Tu pui in balanta cheltuieli+profit, clientul zice amortizare+risc. Cine are dreptate? Daca cineva care stie ce sa faca, vede potential ofera un procent din castigul pe sase luni, un an, 10 ani + pret site + domeniu +... , daca nu se pricepe, ofera cel mult cat e dispus sa riste. Toti avem site-uri si vrem sa luam bani multi pe ele, noua ni se par valoroase altora nu.

Un exemplu: am vrut sa vand un site ce producea 100 euroi pe luna, am gasit cumparator cu maxim 200, am schimbat la sugestia colegilor de forum dimensiunea si pozitionarea anunturilor, deja s-a dublat castigul, nu mai vreau sa vand. Concluzia e cea de la inceputl postarii: pret de piata = pretul dat de client. Asta daca nu vrei sa stabilesti valoarea de inventar, care e alta mancare de peste.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Tomason este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th March 2011
    Vârstă
    36
    Posturi
    10
    Putere Rep
    0

Implicit

Sunt aici afirmatii total eronate.
    Daca profitul este ZERO afacerea poate valora $$$$.
    Poate sa insemne si un esec dar poate fi si "o etapa".
    Nu este cazul de profit ZERO.

NU este in analiza afacerea ci magazinul online cu datele postate.

EXEPLU: Daca ai un numar mult prea mare de angajati sau sediu prea central poate ajungi pe pierdere, asta nu inseamna ca magazinul online valoreaza ZERO.

O parere ar fi ca la un profit de 40000 pe an magazinul trebuie vandut cu 15.000 sau mai bine cu 5-8000.

Poi pana discuta vanzatorul + cumparatorul, pana fac actele si alte intarzieri, magazinul genereaza prin profit (asa prost) pretul de vanzare.
    Parca nu este o formula valabila.

Un magazin online poate fi asimilat cu un mijloc fix ca si un apartament.
    Valoarea lui se pastreaza (cel putin) daca nu-l faci praf.
    Poti sa vinzi un apartament cu chiria pe 3 luni?

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    Oricum, intrebarea nu este cat costa ce vinzi tu ci "esti sigur ca vrei sa-l vinzi?"
    In urmatoarea perioada, zile nu saptamani, magaziunl se vinde sau se lasa in pastrare.
    Motivul este cu totul de alta natura si nu are legatura cu afacerea respectiva.

Consider ca stabilirea pretului reprezinta 80% din procesul de vanzare.
    De aceea insist (nu pentru a aduna postari).

Subiectiv sau obiectiv, cu date mai mult sau mai putin suficiente, cineva cu siguranta are un argument mai "EXACT" cu se poate stabili un pret.

Imi propun ca asta sa fie penultima postare legata de acest subiect.
    Ultima modificare făcută de Tomason; 10th January 2014 la 19:05.

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    37

Implicit

Esti o victima a sistemului

Imi propun ca asta sa fie penultima postare legata de acest subiect.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

...
    Unici 350 000
    pagini vazute 2 500 000
    Vizitatori noi 70%

......

Clienti 10 000
    In opinia mea, asta este ceea ce vinzi: un site cu aproape 1000 de unici si 1200 de vizite pe zi, domeniul pe care acesta functioneaza si o baza de date cu 10000 de posibili clienti din care 1000 sunt clienti care deja au comandat.
    Atata timp cat nu ai specificat nisa, nimeni nu poate estima valoarea bazei de date si importanta clientilor.

Profitul este de 40.000 / 1000 de clienti, asta inseamna 40 Lei pe client.
    Ca sa obtii profitul asta, poate tu nu ai avut niciun angajat si ai tras ca robul pentru a nu avea cheltuieli sau poate, din contra, ai platit salarii nejustificate si profitul putea fi mai mare.
    Deci nici asta nu spune mare lucru...

1000 de vanzari pe 500.000 de vizite, asta inseamna 0,2% rata de conversie.
    Iarasi, daca nu stiu nisa nu-mi spune prea mult...

Cifra de afaceri 200.000, asta inseamna o medie de 200 Lei pe comanda si 20% profit.
    Iarasi, nu stiu nisa, nu stiu cheltuielile.

E clar ca vrei, din motive personale, sa renunti la afacere. Daca o tragi pe dreapta nu vei castiga nimic, asa ca ramane sa o vinzi.

Prima optiune de vanzare trebuie sa fie care cei ce activeaza pe aceeasi nisa, adica actuala concurenta. Ei stiu cel mai bine cat valoreaza o vizita sau un client pe nisa respectiva si poti obtine un pret cat mai just.

Bafta!

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Site aplicatie calcul salarii
    De gorgor în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 11th July 2011, 14:56
  2. Greseala de calcul in contul de Adsense
    De Seinfeld în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 25th August 2010, 10:54
  3. Estimare Valoare Site Masaj
    De glumetzul în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th June 2010, 14:48
  4. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 4th February 2008, 22:45
  5. Valoare de optimizare sau valoare comerciala?
    De WeaselMan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 25th September 2005, 17:11

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •