Postat în original de
imagini
@michelle
In general, eu sunt unul care incurajeaza pe oricine vrea sa faca ceva....insa aici te-ai aprins degeaba. Colegul Tom (pe care il "urasc" uneori pentru acel "aer de superioritate" cum il numesti tu (eu l-as numi experienta) a incercat sa iti arate aspecte si riscuri la care tu probabil nu te-ai gandit.
Adaos 200% si sa te situezi sub media pietei? Da-mi voie sa ma indoiesc, chiar daca "te bati pe burta" direct cu producatorii. Nu o lua in nume de rau, daca eu vin maine si spun ca vreau magazin online pe o nisa gen IT si spun ca pun adaos 200% si sunt sub medie....voi fi trecut la bancul zilei.
Si eu obtin produse cu 25-35% (in nici un caz 200%) sub pretul emag....dar cand incep sa adaug costurile adiacente, ajung la preturi similare. Si ghici ce....Gigel va alege emag (sau aoro, ca sa urmez exemplul tau) in detrimentul meu.
Parerea mea este sa iti faci un plan in care sa tii cont de toate costurile la modul realist (taxe, impozite, costuri de livrare, costuri de intretinere, retururi, publicitate, eventual angajati, ....si lista continua).