Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 52

Subiect: Se prefera platforme e-commerce la cheie sau cele inchiriate ?

dcosmin83 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th October 2007
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    42
    Posturi
    383
    Putere Rep
    34

Implicit

@Toto , eu in mare cunosc piata si raspunsurile, dar clar ma intereseaza si parerile altora in general despre zona e-commerce si in acest sens ma interesez din mai multe zone / medii (forum-uri de online unde am cu cine discuta, grupuri de pe LinkedIn si Fb).
    La SILKWEB avem o platforma e-commerce si iti poti face un audit seo gratuit

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Mda acum am observat ca tu dezvolti o platforma si inteleg intrebarile. Initial am crezut ca doar "vrei". Toto e mai "dezghetat", de aia face si turism, ii place zapada

Sfatul meu este sa renuntati, o sa scriu un topic despre viitorul magazinelor online. Piata e populata cu destule solutii foarte bune, implicit ori o dai gratuit si suporti stresul CS-ului, ori ii pui pret, si clientii se muta la variantele free sau cele de 150 usd (vezi cs-cart). Citeste ce am scris despre solutiile custom si o sa intelegi.

E mult mai cost efective sa dezvolti una existenta. Orice programator bun in php, poate face modificarile cerute de client.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th October 2007
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    42
    Posturi
    383
    Putere Rep
    34

Implicit

Ideea este ca noi dezvoltam platforma de cativa ani si avem cateva zeci de magazine care ruleaza bine pe ea.

Acum ma intereseaza mult directia in care sa mergem cu ea.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Pai cum zice si Toto, in directia cerintelor clientilor. Daca targetul e romania, e simpla, daca targetul e extern, atunci da, sunt multe, foarte multe cerinte.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

tanshi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    3rd March 2011
    Locaţie
    Ramnicu Sarat, Buzau
    Vârstă
    44
    Posturi
    214
    Putere Rep
    29

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Anul trecut la TeComm (conferinta de e-commerce ce se tine la Cluj) am avut ocazia sa cunosc multi proprietari de magazine online. Vreau sa spun ca la un moment dat am panicat vazand cat de frustrati sunt de magazinele lor - foarte multi aveau solutii custom si din cate mi-am dat eu seama considerau web developerii inamicii publici numarul unu.

Am vazut acolo si web developeri "hiena" care isi faceau preturile in functie de client, acelasi lucru il propuneau cuiva aflat la inceputul afacerii cu 300 euro si cuiva deja prosper cu 3000 euro.

La noi comertul electronic este in plina expansiune. Si dupa parerea mea exista loc pentru toate tipurile de solutii (desi eu personal nu as merge niciodata pe custom).
    Problemele nu vin din custom sau ne-custom, din ieftin sau scump. Problemele vin din necunoastere.
    Daca vrei sa oferi solutii e-commerce trebuie "sa stii meserie". Trebuie sa stii ce poti oferi, sa stii sa anticipezi nevoile clientului, sa oferi servicii de calitate, sa iti estimezi valoarea muncii.
    Sunt de parere ca un site nu il evaluezi dupa principiul "am lucrat x ore la el", ci dupa principiul "iti ofera y functionalitati"

Nu poti sa te astepti de la un client sa stie de la inceput ce vrea, cand multi nu stiu sa faca diferenta intre domeniu si hosting. Nu poti sa te astepti de la un client sa estimeze corect valoarea unui site cand exista intotdeauna "un prieten al unui prieten care se pricepe la calculatoare si il face mai ieftin". Trebuie sa stii tu cat valoreaza munca ta, si sa stii sa ii explici clientului de ce pretul este asa cum este, ce anume ii oferi de banii respectivi.

Cat despre custom sau nu, cred ca exista loc pentru ambele.
    Insa solutii custom mie personal nu mi se par rentabile. Asta ar insemna clienti mai putini (nu cred ca poti oferi astfel de servicii de calitate multor clienti din cauza volumului mult mai mare de munca pe care il implica) care platesc mai mult.
    Pe cand serviciile de adaptare/modificare CMS-uri ca Magento, Prestashop, Opencart etc mi se par mai rentabile. Poti oferi preturi mai mici mentinand calitatea serviciilor pentru ca nu vei fi un deschizator de drumuri de fiecare data cand un client cere o modificare, sunt sanse mari sa o fi facut-o deja pentru un alt client.
    The best things in life aren't things

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th October 2007
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    42
    Posturi
    383
    Putere Rep
    34

Implicit

@tanshi Am fost si eu anul trecut la TeComm, ajung si anul acesta.

Dezvoltatori "hiena" si clienti care sa-si doreasca un magazin ca si liderul din piata la bugem minim sunt si v-or fi mereu.

Dupa cum vezi eu sunt curios de piata din punct de vedere al unui furnizor de solutii e-commerce.

@Tom si clientul roman are deja multe cerinte cand vine vorba de o platforma custom.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Degeaba le are, daca nu are buget! Cand are buget inseamna ca intelege rostul investitiei, si atunci ii oferi cea mai bune solutie existenta pentru bugetul lui.

Eu ti-am dat statistici pe baza discutiilor din ultimul an din Romania. E simplu sa-ti dai seama de un client din prima discutie: oferta de pret! Ei sunt cei care vor multe, fie ca nu au nevoie de acele functionalitati, dar tot ei sunt cei care nu au habar de nimic.
    Repet, daca clientul stie ce vrea, atunci iti cere solutie cunoscuta, niciodata custom.

Daca targetul tau sunt cei sub 3000 euro, iti urez succes.

crt
    crt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    39

Implicit

Eu as merge pe o solutie saas dar dezvoltata de o companie cu experienta in domeniu si care sa aiba oameni capabili sa raspunda in cel mai scurt timp posibil cerintelor mele sau eventualelor probleme.

Lucrez la o companie care a ales sa isi dezvolte propriile aplicatii (cu exceptia aplicatiei de contabilitate). Nu ati vrea sa lucrati cu ele. Alte companii au ales solutiile oferite de firme de software si se vede diferenta pt. utilizatori. In plus, in caz de probleme, solutiile vin mult mai repede.

As investi cateva mii de euro pt. o solutie optima. Sunt de parere ca daca gandesti lucrurile de la bun inceput investitia va fi recuperata in scurt timp. Bine, nu este suficienta doar o platforma performanta. Totul pleaca de la planul de afaceri, analiza pietei, marketing etc.

Butcher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th June 2007
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    44
    Posturi
    308
    Putere Rep
    35

Implicit

Lucrez inca din 2007 la o solutie de magazin online custom la firma unde lucrez, si e in continua dezvoltare. Pot sa zic ca avem succes si ne permitem sa avem o echipa dedicata dezvoltarii platformei.

Pentru noi e solutia ideala, avem complet control al codului, e infinit mai usor de dezvoltat un modul foarte specific in functie de nevoile clientului. Ba chiar a fost relativ usor sa lansam si Magazine Online pe aceasta platforma, intr-o forma mai basic bineinteles.

Pe masura ce creste un magazin online, te lovesti si de chestii de scalabilitate/performanta. Pune mana si scaleaza un magento, cand ajungi la sute de accesari pe secunda, intr-o zi de blackfriday. Am dezvoltat si magazine pe aceasta platforma pentru ca au existat clienti care au cerut foarte clar "magento". Ca sa adaugi un produs e o intreaga epopee + ca se misca de iti trebuie un VPS decent doar pentru administrare.

Nu o sa vezi niciodata un emag, newegg sau mai stiu eu ce magazin mare pe prestashop/opencart sau alte platforme de genul asta. Ele sunt pentru clienti cu buget mic, de tip startup.

Ambele nise, magazine dezvoltate in-house cat si opensource au clar un viitor.
    Sa te apuci dezvolti un magazine online in-house de calitate de la 0, in 2013, presupune o investitie serioasa pentru a sustine programatori cu experienta timp de 6 luni - 1 an pana ai un produs competitiv cu care sa iesi pe piata.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Butcher Vezi Post
    Lucrez inca din 2007 la o solutie de magazin online custom la firma unde lucrez, si e in continua dezvoltare. Pot sa zic ca avem succes si ne permitem sa avem o echipa dedicata dezvoltarii platformei.

Pentru noi e solutia ideala, avem complet control al codului, e infinit mai usor de dezvoltat un modul foarte specific in functie de nevoile clientului. Ba chiar a fost relativ usor sa lansam si Magazine Online pe aceasta platforma, intr-o forma mai basic bineinteles.

Pe masura ce creste un magazin online, te lovesti si de chestii de scalabilitate/performanta. Pune mana si scaleaza un magento, cand ajungi la sute de accesari pe secunda, intr-o zi de blackfriday. Am dezvoltat si magazine pe aceasta platforma pentru ca au existat clienti care au cerut foarte clar "magento". Ca sa adaugi un produs e o intreaga epopee + ca se misca de iti trebuie un VPS decent doar pentru administrare.

Nu o sa vezi niciodata un emag, newegg sau mai stiu eu ce magazin mare pe prestashop/opencart sau alte platforme de genul asta. Ele sunt pentru clienti cu buget mic, de tip startup.

Ambele nise, magazine dezvoltate in-house cat si opensource au clar un viitor.
    Sa te apuci dezvolti un magazine online in-house de calitate de la 0, in 2013, presupune o investitie serioasa pentru a sustine programatori cu experienta timp de 6 luni - 1 an pana ai un produs competitiv cu care sa iesi pe piata.
    Ok, inteleg reclama, dar prostiile nu le inteleg?

Deci nu o sa vezi niciodata un site gen emag sau newegg pe o platforma "de genul asta", adica opensource? Si le vezi pe platforma voastra?

Sa luam de ex Victoria's Secret: Lingerie and Women's Clothing, Accessories*& more. care este magento+drupal. Ei cat de amatori sunt? de ce nu si-au comandat "powercart.ro"(ai pus tu link cu anchora "magazin online custom")? Pentru ca au platit 6 milioane usd, iar powercart e o solutie prea scumpa pentru ei?

Cate magazine sunt start-up, si cate "magazin mare" ca sa aiba nevoie de powercart?

Poti sa ne dai si noua un link la demo, sa vedem functionalitatile si sa-ti spunem ce ii lipseste solutiei custom powercart? Nu am vazut filtre pe optiuni/specificatii, promotii pe produse individuale, cupoane .... design-ul nu se analizeaza, banuiesc ca asa au vrut clientii. As vrea si un link catre o pagina de functionalitati standard, gen : http://www.magazin-online.com/functionalitati-standard/ ca sa putem compara cu alte solutii.

In magazinele gsm pot filtra pe rezelutia camerei, culoare, procesor, ....... ? Inca nu am gasit. Se poate un link de demo?

Cat de slabi sunt cei de la altex, ca nu au ales powercart si au ales magento. Nu?

Acum, daca eu sunt altex, ce aleg intre powercart si magento? Nu sunt start-up, sunt "magazin mare", deci dupa logica ta powercart rulls?

Magazinele "inhouse" nu au nici un viitor. Nu sunt "suportate" de o comunitate activa, nu evolueaza, nu se pot intretine. Care sunt costurile pentru un multi-vendor (automatic publish on facebook, google+, ....etc) la o solutie inhouse, fata de un open-source? Da, am inteles din reclama de mai sus, ca voi dezoltati de 6 ani o platforma superba, o putem vedea si noi?

Sa presupunem ca intr-o zi voi dati faliment, ce fac proprietarii de magazine cu solutia voastra? O mai pot dezvolta? Sau trec pe open-source?

Dupa ce ne oferi un demo, o sa primesti si comentariile noastre. Daca tot faci reclama unui produs, sa-l vedem si noi, altfel ce rost are reclama?

Pentru seo? Pai de ce facem seo pe "magazine online"? Cine cauta "magazine online" nu cauta sa-si faca site! Poate "creare magazin online/virtual". Cand raspunzi, schimba si tu anchora.

Pe "magazin online custom", sunt 0 cautari! Incearca "platforma/solutie magazin online" daca vrei sa optimizezi. Incearca si "magazin online la cheie" daca vrei trafic ce converteste, dar trebuie sa faceti si voi design, ca altfel nu e la cheie.

Sa vedem si noi "magazin online custom" zic! Demo pls.
    Ultima modificare făcută de Tom; 19th June 2013 la 12:26.

Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Linkurile pe platforme web 2.0
    De I.Alex în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 8th February 2012, 12:43
  2. Recomandari platforme forum si pluginuri seo?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Client side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 30th January 2012, 03:47
  3. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th October 2009, 22:13
  4. Cele mai cautate cuvinte cheie din 2008
    De Catalin în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 21st February 2009, 21:59
  5. 8000 cele mai platite cuvinte cheie
    De Paul Apostu în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 5th December 2007, 23:18

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •