Lucrez inca din 2007 la o solutie de
magazin online custom la firma unde lucrez, si e in continua dezvoltare. Pot sa zic ca avem succes si ne permitem sa avem o echipa dedicata dezvoltarii platformei.
Pentru noi e solutia ideala, avem complet control al codului, e infinit mai usor de dezvoltat un modul foarte specific in functie de nevoile clientului. Ba chiar a fost relativ usor sa lansam si
Magazine Online pe aceasta platforma, intr-o forma mai basic bineinteles.
Pe masura ce creste un magazin online, te lovesti si de chestii de scalabilitate/performanta. Pune mana si scaleaza un magento, cand ajungi la sute de accesari pe secunda, intr-o zi de blackfriday. Am dezvoltat si magazine pe aceasta platforma pentru ca au existat clienti care au cerut foarte clar "magento". Ca sa adaugi un produs e o intreaga epopee + ca se misca de iti trebuie un VPS decent doar pentru administrare.
Nu o sa vezi niciodata un emag, newegg sau mai stiu eu ce magazin mare pe prestashop/opencart sau alte platforme de genul asta. Ele sunt pentru clienti cu buget mic, de tip startup.
Ambele nise, magazine dezvoltate in-house cat si opensource au clar un viitor.
Sa te apuci dezvolti un magazine online in-house de calitate de la 0, in 2013, presupune o investitie serioasa pentru a sustine programatori cu experienta timp de 6 luni - 1 an pana ai un produs competitiv cu care sa iesi pe piata.