27th August 2014, 11:35
2 out of 2 members found this post helpful.
Postat în original de
Ing3ras
Exista vreo firma de curierat cu care poti face contract pe persoana fizica pentru a negocia preturile ?!
salut,
La urgent poti face pe persoana fizica
27th August 2014, 18:04
1 out of 1 members found this post helpful.
Pentru expedierea coletelor in Bucuresti si in tara colaborez cu Fan Curier si sunt multumit de serviciile lor. Am mai colaborat cu in trecut cu DHL (nu am intampinat nicio problema) si cu Porumbelul care sunt dezastru, sau cel putin in colaborare cu mine asa au fost (mi-au pierdut colete, uitau sa lase documentele de insotire, intarzieri).
Pentru expedierea plicurilor (documente) si coletelor de mici dimensiuni in Bucuresti recomand Tribul (curierat pe bicicleta), rapiditate si seriozitate nota 10+ (mi-au livrat comenzi si in 40 de minute de la preluarea plicului/coletului.
O aplicatie utila pentru calcularea tarifelor de curierat: calculator-tarif-curierat.ro (a nu se considera reclama - nu imi apartie siteul)
12th February 2016, 12:39
1 out of 1 members found this post helpful.
Salut,
A mai trecut un an, in sistemul de coletarie s-au schimbat multe(cele mai multe din pacate in rau).
Din punctul meu de vedere, Fan Courier nu mai este ce a fost, coletele ajung tarziu,au inceput sa se piarda si sistemul de relatii cu clienti este mult depasit.
Urgent s-a unit cu Cargur, este o harababura, telefoanele de pe site au disparut, acuma comunicarea se face al un singur nr de tel din bucuresti. Daca ai o problema cu un colet la Botosani, suni la Bucuresti, ei suna la Botosani.....si in 2-3 zile .... daca ai noroc, poate te anunta ce este cu coletul.
Kilometrii suplimentari - comenzile din localitatile cu KM suplimentari s-au dublat ...probabil aici este vb de extinderea interenetului care patrunde adanc la sate, chiar si la cele foarte izolate. Cu un tarif suplimentar livrarea se face dar dupa 3-4-5 zile. Multe comenzi nu se mai primesc, romanul a invatat ca daca face comanda azi....maine sau cel tarziu poimaine trebuie sa ajunga. In fine....
Am inteles ca la GLS nu ar fi km suplimentari , as dorii si eu cateva pareri despre aceasta firma, nu am lucrat pana acum cu ei. Daca este cineva care poate sa imi dea mai multe detalii va rog un PM
12th February 2016, 13:41
4 out of 4 members found this post helpful.
Cele de mai jos sunt parerile mele si nu inseamna ca reflecta in totalitate realitatea din domeniul coletariei.
In primul rand, am lucrat pentru o firma de aparatura medicala pe post de coordonator achizitii-logistica, asa ca am avut contact cu toti curierii de pe piata.
Ce aveam nevoie in primul rand:
- sa ajunga coletele de pe o zi pe alta
- sa ajunga intr-un anumit interval orar
- sa le pot urmari
- sa vad exact cine a semnat de primire
Cu ce firme am lucrat: Fan Curier, Sprint Curier, Cargus, Urgent, TNT, GLS, UPS, DHL, Schenker.
Pana la urma am ajuns sa lucrez in proportie de 80% cu DPD, si 20% cu Sprint, Schenker si TNT. Pentru cine cunoaste Schenker este exclusiv pentru partide mari de marfa, de genul paltilor. Lucram cu ei din comoditate, imi gaseau transportator, imi trimiteau paletizor, masina cu lift, etc. Puteam la fel de bine sa caut eu transport pe Bursa de Transporturi, dar nu aveam timpul necesar pentru asta.
Si acum problemele pe care le-am intampinat cu fiecare firma in parte:
1. Sa incepem cu GLS, pentru ca despre asta era intrebarea. Preturi mari. Prea multa maculatura. Se primesc de la ei awb-urile (cel putin asa era acum 2 ani), format A6, care trebuiesc listate pe o imprimanta speciala, sau care sa primeasca acest format. Pe urma, GLS nu lucreaza exclusiv cu masinile si curierii lor. Apeleaza la intermediari. Am avut un caz in care coletul a plecat cu un autocar Atlasib. Nu mi se pare ca denota seriozitate o firma care face acest lucru.
2. Sprint Curier. Marele avantaj al Sprint este ca exista un serviciu "National....ceva", prin care coletul poate fi livrat pana la ora 10 la anumite destinatii. Nu merge pentru toate orasele din tara din pacate. Si, alta parte negativa, nu le reuseste de fiecare data. Cand nu poti depune actele pentru o licitatie de cateva milioane de lei din cauza curierului e destul de neplacut. O alta chestie faina la Sprint: curierii stiu sa citeasca ce scrie pe eticheta. AWB-urile sunt facute de mana, la modul fugitiv, asa ca este obligatoriu sa citeasca eticheta pentru a gasi toate detaliile livrarii.
3. Fan Curier. Parerea mea este ca sunt cei mai buni la momentul de fata. Au cea mai voluminoasa logistica. Dar, suprematia de moment ii face aroganti, lucru care se vede din preturile destul de mari pe care le au si din suportul foarte prost pe care il ofera. In plus, cine a participat la cel putin o conferinta unde a venit un director Fan Curier (gen Gpec 2015) a putut vedea aceasta aroganta din exprimare.
4. TNT. Preturi exagerat de mari, dar livreaza in proportie de 90% la ora la care trebuie. TNT are preturi in functie de ora la care doresti livrarea. Bineinteles nimeni nu iti garanteaza aceasta ora si, bineinteles, nu le reuseste de fiecare data. De la o firma de genul TNT poate ca te-ai astepta sa livreze la timp, dar nu se intampla, mai ales ca ajungi sa platesti de 2, 3, sau 10 ori mai mult pentru o livrare.
5. Urgent si Cargus. Vorbim la comun pentru ca sunt o firma acum. Cargus nu mi-a placut niciodata. Avea o logistica invechita (cand veneau pe la noi o faceau cu Dacii papuc incuiate cu lacat in spate), personal acru, care iti raspundea mereu "in doi peri". La Urgent a fost foarte bun sistemul online. Foarte simplu de creat un AWB si foarte usor de urmarit, in plus aveau si destula logistica ca sa para firma profi. Si nu aveau nici preturi rele. Acum, de cand s-au unit cele doua firme e o harababura totala. Se chinuie sa isi imparta clientii, care ar trebui sa fie la comun acum. Doamne fereste sa apelezi la Cargus pentru o trimitere care ar trebuie expediata cu Urgent. Nu vei reusi.
6. DPD si cum am ajuns sa lucrez aproape exclusiv cu ei. In primul rand pentru preturi. Avantajul meu ca il stiam pe directorul zonal si asa am primit preturi foarte bune. In al doilea rand existau (si mai exista) penalizari pentru curieri. Orice firma de curierat din este tara este doar atat de buna pe cat sunt si curierii ei. Experientele neplacute pe care le-am avut cu DPD, dar si cu restul firmelor se datoreaza in primul rand curierilor care creau probleme. Macar aici stiu ca un curier este penalizat daca exista plangeri. De unde stiu? Pentru ca desi pe masini scrie DPD, masinile nu sunt exclusiv DPD ci sunt ale altor firme care stau sub umbrela DPD. Daca eu fac o plangere catre un curier din Brasov, de ex., firma DPD, va penaliza intermediarul din Brasov. Acum, daca acesta alege sa penalizeze la randul sau curierul este alta discutie, desi cel mai probabil asa se intampla. Un alt motiv pro DPD, sunt prezenti in toata Europa, si chiar si in afara. Daca ai de trimis un colet din tara catre Germania, ungaria, etc, pleaca de aici cu DPD si ajunge la destinatie tot cu DPD. Este cea mai ieftina firma din tara care ofera acest serviciu. Nici Fan, nici Sprint, nici Cargus nu se poate lauda cu asta. Bineinteles nu vorbesc despre TNT, UPS sau DHL. Daca ai bani de spart atunci poti apela cu incredere la ei.
Legat de km suplimentari. Depinde cum negociezi, depinde pe cine cunosti, depinde cate expeditii pe zi ai. Eu nu am avut km suplimentari, indiferent ca era un plic, sau un colet de 50kg. La fel, nici o cunostinta pe care am 'bagat-o' in sistemul DPD.
Cam asta ar fi experienta mea. Vad ca am facut un mic roman aici Sper ca s-a inteles ce am vrut sa zic, daca nu, incerc sa explic mai la subiect.