Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 26

Subiect: De la anul domeniile .ro se platesc pe an?

laufer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th February 2006
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    41
    Posturi
    398
    Putere Rep
    35

Implicit De la anul domeniile .ro se platesc pe an?

Am citit, nu mai stiu exact unde ca de la anul vor sa faca domeniile .ro cu taxa anuala, sa se scoata plata "pe viata".
    Intrebare: Ce se intampla cu domeniile deja cumparate si folosite? O sa ne oblige sa platim taxa pe an, dupa ce am platit pentru "viata" ?

Emil Chelariu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    36

Implicit

s-a tot vorbit despre asta, dar daca nu ai sursa, de unde sa stim sigur?
    :)

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    46
    Posturi
    980
    Putere Rep
    42

Implicit

Probabil domeniile cumparate anterior vor primi o perioada de gratie.

rth
    rth este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    24th November 2006
    Vârstă
    48
    Posturi
    38
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de laufer Vezi Post
    Am citit, nu mai stiu exact unde ca de la anul vor sa faca domeniile .ro cu taxa anuala, sa se scoata plata "pe viata".
    Intrebare: Ce se intampla cu domeniile deja cumparate si folosite? O sa ne oblige sa platim taxa pe an, dupa ce am platit pentru "viata" ?
    Nu a exista niciodata aceasta notiune de plata "pe viata". Intotdeauna s-a mentionat ca nu exista inca taxa anuala dar ca e posibil sa se introduca pe viitor. Citez de pe situl rotld.ro

"Nu exista taxa de mentenanta anuala in prezent. Plata se face la inregistrare. Daca se va introduce taxa de mentenanta anuala veti fi anuntati din timp."

Deci de unde si pana unde plata pe viata? E cat se poate de evident ca toti vor plati taxele de mentenanta si mi se pare absolut normal. Daca stai sa te gandesti putin toate domeniile bune au fost luate la niste preturi de nimic de catre marile companii sau americani si nu au fost folosite absolut deloc - deci protectie zero pentru romani... Oricum e cam tarziu deja acuma sa bage taxa de mentenanta.. Cred ca asta trebuia facuta acuma ceva ani buni...

Ioan Margineanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    39

Implicit

Termenul de "pe viata" a fost lansat de reselleri. Cat despre momentul in care se va introduce taxa anuala, normal ar fi sa beneficiem de o perioada de gratie si alta in care sa avem prima optiune la cumpararea anuala a domeniu

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    369
    Putere Rep
    36

Implicit

Asa e normal. Nu sa trebuiasca sa justifici ca nu stiu ce cretin e mort sau ca nu mai foloseste domeniul de ani de zile.
    Lucian

Razvanel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    12th August 2006
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    34
    Posturi
    122
    Putere Rep
    34

Implicit

http://blog.arbomedia.ro/claudiu/27....ernizeaza.html

Sper sa nu platim din toamna 50+ euro pe an pentru un domeniu..

too_night este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    28th November 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    704
    Putere Rep
    0

Implicit

Cert e ca vom vedea in 'toamna' ; sau nu.
    Pareri pro si contra vor exista tot tipul pe ici-pe colo; motive de discutii.
    Taxa anuala/sau nu, prioritari cei care deja au cumparat .ro/sau nu, pe viata/sau nu, etc.
    Concluzia? toamna; sau nu...

tataraseni este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    41

Implicit

NU mi se pare deplasata ideea unei taxe anuale pentru domeniile .ro atat timp cat taxa este acceptabila si comparabila ca valoare cu a domeniilor internationale sau daca ti se ofera discounturi pentru plata anticipat pe 5, 10, 50, 100... de ani. Dar sa-mi vina cu o taxa anuala de... 50 euro + TVA pe an... imi bag picioarele in ele domenii romanesti si ma reprofilez fie pe domenii internationale, fie pe... agricultura ecologica, agroturism sau orice altceva...

Si mai cred ca inainte de a lua o decizie ROTLD ar trebui sa faca un studiu asupra pietii, un sondaj printre utilizatori/proprietari, pentru ca tare mie teama ca daca se ia decizia asta peste noapte fara consultarea partilor implicate ROTLD va avea de pierdut pe termen mediu si lung... eu de exemplu as veni cu ideea ca domeniile nefolosite timp de un an de la data cumpararii lor sa fie blocate si reactivate in schimbul unei taxe simboolice (si aici includ si domeniile care au setate in regula DNS-urile dar continutul si traficul este zero)...

... si inca ceva, ar fi de dorit ca oalele sa se sparga in capul resellerilor care au cumparat en-gross domenii de la ROTLD si au raspandit ideea "pe viata"... ca acum fie vorba intre noi daca se pune taxa de mentenanta anuala actualii reselleri vor avea numai de castigat si deja unii isi freaca mainile la gandul ca vor incasa peste noapte niste venituri neprevazute... uite eu am cumparat ultimul domeniu la jumatate din pretul de cumparare direct prin RNC, iar cu taxa de mentenata anuala ar trebui sa fie la fel...

... si citesc pe zoso un comentariu (im)pertinent legat de acest subiect si deja imi sare mustarul : imaginati-va ca se plateste din toamna si ca se liberalizeaza tranzactiile "de la om la om"... X-ulescu care a cumparat un nume beton, mai plateste inca 50 de euro si apoi il vine cu cateva mii de euro... deja miroase a specula... si a paranoia...
    Ultima modificare făcută de tataraseni; 28th June 2007 la 08:09.

laufer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th February 2006
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    41
    Posturi
    398
    Putere Rep
    35

Implicit

Sunt deacord cu platirea taxei de mentenanta anuala, dar sa nu fie niste preturi deplasate. Sa nu ajungem ca in Moldova, un domeniu .md este 50 $

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Te platesc pentru insciere
    De gherca în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st January 2010, 17:10
  2. caut php-ist bun, platesc
    De Mihai Gianu în forumul Server side
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 14th February 2009, 02:02
  3. De astazi domeniile . ro se platesc anual ?
    De tataraseni în forumul Domenii web
    Răspunsuri: 45
    Ultimul Post: 3rd August 2008, 23:49
  4. Cum sa platesc IPB-ul?
    De dojo în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 27th July 2008, 00:20
  5. Vizita pe site din anul 1970
    De wrc în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 28th March 2007, 00:53

Permisiuni postare