Citat Postat în original de Dan Vezi Post
De unde cunosti majoritatea ateilor?
De pe net.

...De exemplu, asa cum am repetat pe topicul asta, crestinilor (ortodocsi, de la noi) li se spune ca ateii sunt rai, ilogici, ca n-au morala la care sa se raporteze etc. Lucru mai mult fals decat adevarat. Li se spune ca ateii supremi sunt stalin si hitler si ca ce au facut a fost in numele ateismului (iarasi o aberatie).
Sunt curios de unde stii tu ce li se spune ortodocsilor. La biserica la care merg eu (Biserica Cercelus - Sf. Fanurie), preotul nu vorbeste urat despre atei. Din punctul lui de vedere ateii sunt de compatimit. A remarcat chiar ca multi tocmai ca au morala si ca au mostenit morala crestina desacralizata.

Parintele Galeriu, care a avut un rol important in crestinarea mea, spunea ca nu exista atei. Asta in sensul ca nu exista oameni care sa nu creada in nimic. Ca daca crezi in dreptate deja, intr-un fel, nu mai esti ateu. Primul meu duhovnic, care a murit, Dumnezeul sa-l ierte, imi atragea atentia sa nu cad in greseala de al numi pe Hitler ateu (care era doar mistic) si sa nu pun lipsa de scrupule a lui Stalin pe seama ateismului. Sunt doua cazuri de psihopati la fel de periculosi ca si Torqemada care se presupune ca era crestin.

Asa ca mai incet cu acuzele la adresa bisericii. Poate or fi si preoti, pe la tara, care infiereaza ateismul, dar intelegi ca nu i-ar forta spre convertire pe liber cugetatori? Crestinismul este o religie individuala, bazate pe convingerile credinciosului, credinte personale. Indoctrinarea nu produce credinciosi, ci numai bigoti, sau mai bine spus oameni care nu ezita sa pupe toate icoanele din biserici, dar cand ies afara ii dau cu piciorul cersetorului olog de pe trepte.