Pagina 1 din 25 12311 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit Je ne suis pas Charlie

Toti discuta numai noi nu, asa ca va provoc la o discutie "abisala" despre Charlie! Nu despre teroristi, acolo e clar ca buna ziua - niște nemernici. Ca sa incep eu cu parerea mea, Je suis Charlot.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Mi se pare o tampenie ce ai scris la tine pe blog, nu iti place o revista, nu o citesti! si cu asta basta, la sfarsit compari oamenii cu animalele(crocodili), ceea ce vrei tu sa faci se numeste cancan si imi provoaca greata...

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Eu cred ca nu e cancan sa discuti pana unde merge libertatea - “Libertatea mea se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt”, - John Stuart Mill
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

Implicit

Dacă ne rezumăm la Charlie sau Charlot, eu nu sunt niciunul. Din același motiv, cred ca se aplică pentru toată lumea.
    Lucrurile în Franța nu sunt chiar obișnuite pentru unii dintre noi.

Aș remarca 2 lucruri, unul este legat de ceea ce înseamnă caricatură în Franța și al doilea despre ceea ce înseamnă religia în Franța, facând o paralelă cu ce se întâmplă în România.

Popularitatea caricaturilor acolo este majoră. La fel și istoria respectivei forme de artă. Nu doar în Franța, dar mai ales în Franța. La noi, nu există fani, cumpărători de caricaturi.
    Apoi, secularismul francez. Dacă ei nu mai plătesc biserica decât pentru restaurări de clădiri religioase, la noi o parte, o prea MARE parte din buget se duce spre biserică.
    Francezii văd religia cu totul altfel și afli asta doar dacă trăiești printre ei o perioadă. Pentru mulți dintre ei, biserica este o glumă. Literalmente glumă.

Și asta fac. Transpun tradiția lor în caricatură pentru a-și exprima părerea despre biserică - personajele biblice sunt o consecință. N-au fost doar caricaturi despre Mahomed și Coran, ci despre toată lumea.

De ce e așa rău? Pentru că, probabil, dar ăsta e doar un punct de vedere personal, ei trăiesc din scandalul, viralitatea provocată de respectivele caricaturi. Șocul vinde. Însă, poate ei nu văd o caricatură de-a lui Mahomed drept șoc. Pentru ei, poate e chiar amuzant. Poate chiar așa este. Ei nu se duc la moaștele Paraschevei să stea 2 zile la coadă, în frig. Dacă ne-ar vedea pe noi, probabil că ar naște alte caricaturi.

Problema însă nu ține de mentalitate. Și acum mă întorc la începutul postului, la partea despre care am spus că se aplică tuturor.
    Este ilegal să faci caricaturi? Cu siguranță nu. Este ilegal să iei la mișto divinitatea? Categoric nu.
    Este imoral? Asta e absolut discutabil.

Pentru ca e o luptă între două lumi - democrația și legalitatea vs. biserica și moralitatea.
    Noi nu trăm în biserică. Trăim într-o societate. Adevărat, dacă cineva ar pune poze cu mama pe un site, probabil m-ar deranja. Ce să fac, să îl omor?
    Trăim în democrație, unde nu există legi pentru defăimarea divinității, chiar dacă, practic, e doar o glumă.

Problema cea mai mare este LIBERTATEA.
    De ce?

Pentru că, dacă astăzi limităm o latură a ei, mâine o să putem, la fel de ușor, urmând același șablon, să limităm o altă libertate.

Rapsodia, de azi încolo nu mai ai voie să critici pe Google. E imoral. Pe mine mă hrănește, atât material cât și spiritual. Nu-ți dau voie. O să te împușc! Google Akbar!

De mâine nu mai aveți voie să criticați popi. Sunt oamenii lui D-zeu pe pământ! Vă împușc pe toți dac-o mai faceți!

heh, nu vă vine să ma caricaturizați după ultimele 2-3 propoziții?
    Despre consultanță și conținut site-uri turistice aici | Proiect personal Globi.ro.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Uite aici un articol pe subiect fara sa fie cancan Un articol excelent despre lumea musulmană » nwradu blog

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    27

Implicit

Nu poţi judeca nişte oameni decât dacă trăieşti în lumea lor o perioadă. Ca european îi condamn pe terorişti pentru că sunt familiarizat cu modul de gândire al oamenilor care trăiesc în state laice. Dacă aş fi musulman practicant, i-aş apaluda. Până la urmă cine are DREPTATE !?

De fiecare dată când cineva e omorât, TREBUIE să existe un vinovat. În cazul de faţă, vinovaţii suntem noi, cu toţii,(pentru ignoranţă şi intoleranţă) şi nu doar teroriştii. Permiţându-mi o gluma - Cine sunt teroriştii !? Locuitorii planetei TERRA !!!

E deranjant că toată presa se axează pe prinderea faptuitorilor şi nimeni nu încearcă să le facă un profil: câte clase au, câţi fraţi au, sunt sau nu orfani, care e venitul lor etc.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Este imoral? Asta e absolut discutabil.
    Moral = Care conține o învățătură; moralizator. [ una din definitii ] care e invatatura caricaturilor de aici si aici. Din punctul meu de vedere nu e chiar moralitate.

Ca e legal sau ilegal e alta discutie, eu zic ca e legal, altfel le inchideau sandramaua. E legal sa nu lasi o tiganca sa isi inmormanteze copilul? Habar nu am. E libertate sa injur pe oricine folosind cuvinte din dex? Discutam. Francezii rad de credinta, musulmanii omoara femeile cu pietre. O fi bine? Ne rezumam ca fiecare o face la el in tara?

Pentru că, dacă astăzi limităm o latură a ei, mâine o să putem, la fel de ușor, urmând același șablon, să limităm o altă libertate.
    De aia ne numim homo sapiens - ca sa stim cand si unde ne oprim. La noi pe asta se merge, ca sa nu fure ponta sau basescu, hai sa le punem pumnul in gura la toti - iar ei au imunitate. Eu cred ca trebuie sa fie o limita, nu putem de frica a ceva sa lasam totul la liber.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de designarti Vezi Post
    heh, nu vă vine să ma caricaturizați după ultimele 2-3 propoziții?
    Nu ... deoarece libertatea ta se termina unde incepe libertatea mea. Cat despre alegatiile tale de mai sus, este un punct de vedere, faptul ca francezii vad religia la misto nu este problema celor care cred in Mahomed. Cred ca stii sa faci diferenta intre bun-simt si grosolanie. E ca si cum eu te-aj injura de mama ori de cate ori am ocazia, sunt convins ca la un momend dat vei reactiona.

Ma gandesc, daca tot sunt atei, de ce nu l-au luat la misto pe papa avand in vedere ca mai bine de 50% din cetatenii francezi se declara catolici.

Ce s-a intamplat acolo are legatura cu globalizarea, cu un set de legi la nivel global care sa combata asa zisul terorism, cu libertatea de care si tu vorbeai. Dincolo de diversitatea de idei si de perceptii a fiecarui individ exista ceva comun care ar trebui sa ne lege nu sa ne dezbine, LIBERTATEA noastra.

Vorbim aici de libertatea unora care au instigat vadit, de actiunile unor fanatici, alminteri condamnabila, insa consecintele le suporta masele, adica noi, aia mici care comentam ca prostii ca avem idei in cap.

Deja mass-media a inceput propaganda cu legile big-brother, alti analisti prietenosi vorbeau de orase mici gen inchisori .... si cu siguranta o sa vedeti cum se propaga unda de soc care loveste direct in noi.

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    Moral = Care conține o învățătură; moralizator. [ una din definitii ] care e invatatura caricaturilor de aici si aici. Din punctul meu de vedere nu e chiar moralitate..
    Din punctul tău de vedere. Din punctul francezilor de vedere, se pare că da.
    Nu am spus că este un lucru bun. Am și precizat, ca o opțiune personală, faptul că nu-s de acord cu acest tip de "publicații", pentru că vând prin viralitatea lor, prin scandalurile pe care le provoacă. Dar daca eu pot să-mi exprim o opțiune personală, tu la fel, francezii de ce n-ar putea?
    Despre consultanță și conținut site-uri turistice aici | Proiect personal Globi.ro.

Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    175
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Hakuna Matata Vezi Post
    Nu ... deoarece libertatea ta se termina unde incepe libertatea mea. Cat despre alegatiile tale de mai sus, este un punct de vedere, faptul ca francezii vad religia la misto nu este problema celor care cred in Mahomed. Cred ca stii sa faci diferenta intre bun-simt si grosolanie. E ca si cum eu te-aj injura de mama ori de cate ori am ocazia, sunt convins ca la un momend dat vei reactiona.

Ma gandesc, daca tot sunt atei, de ce nu l-au luat la misto pe papa avand in vedere ca mai bine de 50% din cetatenii francezi se declara catolici.

Ce s-a intamplat acolo are legatura cu globalizarea, cu un set de legi la nivel global care sa combata asa zisul terorism, cu libertatea de care si tu vorbeai. Dincolo de diversitatea de idei si de perceptii a fiecarui individ exista ceva comun care ar trebui sa ne lege nu sa ne dezbine, LIBERTATEA noastra.

Vorbim aici de libertatea unora care au instigat vadit, de actiunile unor fanatici, alminteri condamnabila, insa consecintele le suporta masele, adica noi, aia mici care comentam ca prostii ca avem idei in cap.

Deja mass-media a inceput propaganda cu legile big-brother, alti analisti prietenosi vorbeau de orase mici gen inchisori .... si cu siguranta o sa vedeti cum se propaga unda de soc care loveste direct in noi.
    În presa noastră nu se umple de noroi Coranul. Însă se murdăresc multe alte valori. Îi omoară cineva p-ăștia?
    Pentru mine personal Coran = ZERO. Nu fac mișto de el pentru că nu găsesc motivele. Nu trăiesc din așa ceva. N-am o cultură a caricaturilor, a pamfletelor.
    Dar, oameni buni, noi trăim într-o societate în care valori similare sunt calcate în picioare și nu omorâm pe nimeni!

Pagina 1 din 25 12311 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •