Pagina 2 din 25 PrimulPrimul 123412 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post

De fiecare dată când cineva e omorât, TREBUIE să existe un vinovat. În cazul de faţă, vinovaţii suntem noi, cu toţii,(pentru ignoranţă şi intoleranţă) şi nu doar teroriştii. Permiţându-mi o gluma - Cine sunt teroriştii !?
    Vorbim vorbe si aruncam vina de pe o parte pe alta. RELIGIA, indiferent cum se numeste ea, este vinovata. Un instrument de manipulare creat de oameni pentru oameni mai slabi, dar care prinde. Ce diferenta este intre islam si crestinism atat timp cat in ambele amanduror religii s-au comis mii, poate milioane de crime? Fara religiile astea violente (chiar daca, in esenta, nicio religie nu propovaduieste ura, insa crestinilor le recomand sa arunce o privire peste Cartea Regilor, Leviticul, Deutoronom), astfel de crime nu ar avea loc.

Problema ca dintre toate religiile, modul in care este pus in aplicare islamul este cel mai predispus la abuzuri si la violenta, iar asta, pe termen lung, reprezinta un pericol si pentru noi si pentru copiii nostri. In mai toate orasele mari din Europa autoritatile incearca sa nu supere comunitatea musulmana in incercarea de a fi politically corect, favorizand astfel indirect aparitia de enclave extremiste in toate colturile Europei. Vedeti si voi unde se ajunge... la crime care sfideaza intreaga civilizatie europeana si nu numai.
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de designarti
    Din punctul tău de vedere. Din punctul francezilor de vedere, se pare că da.
    Asa putem sa spunem ca in Romania rromii considera ca e o rusine sa mergi la munca, si au dreptate.

Vorbim vorbe si aruncam vina de pe o parte pe alta. RELIGIA, indiferent cum se numeste ea, este vinovata. Un instrument de manipulare creat de oameni pentru oameni mai slabi, dar care prinde.
    Constitutia = Un instrument de manipulare creat de oameni pentru oameni mai slabi care se lasa manipulati in favoarea celor care se imbogatesc! ?
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

Deci Constitutia e instrument de manipulare folosit exclusiv de catre bogati?)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

Eu vad lucrurile cam asa: cand ii arati carpa rosie taurului stii clar ce va urma. De ce faci asta? N-are nici o importanta ca cel care agita carpa rosie este mai inteligent decat taurul si ca vrea sa arate ca este liber in cuget si simtiri. Toreadorii isi asuma ca pot fi calcati in picioare. Eu, ca simplu spectator, nu pot empatiza nici cu toreadorul, nici cu taurul. Unul este inganfat, celalalt este prost. Mie nu-mi place corida.

Cei de la Charlie Hebdo au mai avut o bomba in redactie. Se mai mira cineva ca acum au fost atacati? Nu este vorba de jurnalism si de libertatea presei, ci de starnirea taurului. De ce starnesti taurul? Pentru ca poti? Pentru ca vrei sa arati ce?

Este trist, exact ca atunci cand la corida toreadorul moare. Nu voiam ca toreadorul sa moara. Toreadorul si taurul pot trai linistiti, in pace, daca renunta la spectacol. Charlie Hebdo a vrut ca spectacolul sa continue. Trist.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post

Cei de la Charlie Hebdo au mai avut o bomba in redactie. Se mai mira cineva ..

Trist.
    Corect! Toreadorul si taurul pot trai linistiti, in pace, daca renunta la spectacol.

Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

Just for fun!

State: 17,800-Plus People Killed Globally in Terrorist Attacks in 2013

Drug Abuse Kills 200,000 People Each Year: UN Report

This year about 564,800 Americans are expected to die of cancer—more than 1,500 people a day. Cancer is the second leading cause of death in the US, exceeded only by heart disease. One of every four deaths in the US is from cancer. Since 1990, there have been approximately 5 million cancer deaths.

Each year, an estimated 443,000 people die prematurely from smoking or exposure to secondhand smoke, and another 8.6 million live with a serious illness caused by smoking.

Terorism sau doar o gluma proasta?!

Ultima modificare făcută de Hakuna Matata; 9th January 2015 la 14:36.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Fara sa le iau apararea musulmanilor care au recurs la un asemenea gest (regretabil), eu incerc sa privesc lucrurile din ambele perspective.
    1. Pentru musulmani, acele caricaturi sunt o forma de ofensa a sistemului lor de valori. Asta e, ei cred in Mahomed si in jurul lui se invarte sistemul lor de valori. Lipsa educatiei, lipsa informatiei, manipularea...toate au condus la concentrarea valorilor lor in jurul credintei. Putem sa-i blamam pentru asta? Ne afecteaza pe noi acest lucru? Nu.
    2. Francezii (caricaturistii) au platit un pret (prea) scump pentru o libertate de exprimare prost inteleasa. Am vazut si eu cateva caricaturi si multe dintre ele sunt duse dincolo de un elementar bun simt. Ok, pretindem sa ne fie respectat propriul sistem de valori, indiferent care este el, dar cum raspundem in schimb?

Am sa dau doua exemple. Daca maine ma duc in Israel, ma imbrac in uniforma nazista si incep sa fac glume cu evrei si nazisti, nu mai este vorba despre libertate de exprimare? De ce un astfel de gest ar fi imediat condamnat de opinia publica civilizata? Pentru ca este gresit. Asa cum consider ca este si gestul caricaturistilor.
    Alt exemplu: Daca maine ma duc in America si afisez o caricatura in care infatisez un negru spanzurat si doi albi amuzandu-se "ce bine-i sta", credeti ca va dura mult pana sa fiu acuzat de discriminare? Si intreb din nou, de ce, nu mai este libertate de exprimare? (acest exemplu e preluat de pe un blog).

Ideea este ca si libertatea asta de exprimare ar trebui sa aiba niste limite. Mai ales cand ofenseaza niste fanatici religiosi care nu stau prea mult pe ganduri (vorba romaneasca, nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita).

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Acum ce mai ziceti de al doilea atac? au omorat oameni nevinovati in magazin.. aia ce or mai facut? sa vad la astia ce le mai scoateti de vina...

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de PhoeniXman Vezi Post
    Acum ce mai ziceti de al doilea atac? au omorat oameni nevinovati in magazin.. aia ce or mai facut? sa vad la astia ce le mai scoateti de vina...
    Intreb si eu nu dau cu bata in balta - oare cine a zis ca aproba ce au facut criminalii si asasinii?

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Fara sa le iau apararea musulmanilor care au recurs la un asemenea gest (regretabil), eu incerc sa privesc lucrurile din ambele perspective.
    1. Pentru musulmani, acele caricaturi sunt o forma de ofensa a sistemului lor de valori. Asta e, ei cred in Mahomed si in jurul lui se invarte sistemul lor de valori. Lipsa educatiei, lipsa informatiei, manipularea...toate au condus la concentrarea valorilor lor in jurul credintei. Putem sa-i blamam pentru asta? Ne afecteaza pe noi acest lucru? Nu.
    2. Francezii (caricaturistii) au platit un pret (prea) scump pentru o libertate de exprimare prost inteleasa. Am vazut si eu cateva caricaturi si multe dintre ele sunt duse dincolo de un elementar bun simt. Ok, pretindem sa ne fie respectat propriul sistem de valori, indiferent care este el, dar cum raspundem in schimb?..........
    Ai perfecta dreptate in ceea ce spui, nu o puteam spune mai bine. Ceva nu e ok cu Charlie si nu ma stept ca laicii sa inteleaga asta.
    Totusi, in fata terorismului trebuie sa strangem randurile si sa ne aparam cea mai mare valoare: dreptul la viata. Aici nu mai vorbim de libertatea de exprimare. Nu putem permite nimanui sa vina sa-si aplice propria lege in casele noastre, indiferent de cat de indreptatit s-ar simti. Dar asta trebuia sa se faca prin solidaritate cu oamenii si nu prin solidaritate cu "Charlie", care mai nou se pare ca face umor negru... Asta nu mai e umor!

Si ca de obicei, eu vin cu intrebarile tampite:
    Daca se va dovedi ca publicarea acelor caricaturi a fost parte dintr-o campanie de marketing menita sa socheze, dar care nu a tinut cont de pericole, cine mai vrea sa fie Charlie?
    S-a vandut vreodata Charlie mai bine ca acum?

Pagina 2 din 25 PrimulPrimul 123412 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •