Cred ca ti-e cunoscuta tehnica prin care un rege, spre exemplu, punea sa se scrie o cronica despre faptele lui. Unele cronice denatureaza faptele istorice. Istoricii isi dau seama unde apar mistificarile studiind mai multe izvoare. Evrei au scris Vechiul Testament asa cum i-a taiat capul si au denaturat invataturile initiale. Noi nu avem si alte izovare dar putem trage anumite concluzii. Cele 10 porunci sunt clare si stau la si la baza crestinismului. Unde scrie in cele 10 porunci ca daca femeia te insala sa o lapidezi? Este clar ca este o incalcare a celei de-a sasea porunci? Da, o parte din Vechiul Testament sunt povesti despre poporul lui Israel. Cand au intrat in pamantul fagaduit oare crezi ca i-au omorat pe cei de acolo pentru ca israelitii erau rai, sau pentru ca le-a spus Dumnezeu asta? Eu cred ca i-au casapit pe toti pentru ca nu au gasit alta solutie si dupa aceea au scris in carte ca Dumnezeu le-a spus sa faca asta. Pare mult mai logic.
Asta pentru ca ai fost curios.
Catedrala este un plan de pe vremea lui Carol I. Toti patriarhi ar fi vrut s-o construiasca, nu numai Daniel. Ceilalti n-au avut noroc. Daniel a prins momentul si i-a presat pe politicienii care vor umple catedrala. Se vor fali si unii si altii.Catedrala se face pentru ca vrea Daniel. Daca aia si-au dat acordul nu inseamna ca e planul lor sau ca vor. A si detaliat de ce vrea sa o faca, apoi a facut presiuni etc. Si tu esti de acord (poate), asta nu inseamna ca e a ta, ca e palnul tau, nu se face catedrala "ca vrei tu".
Pai ce intarire vezi tu? Dupa legea iudaica femeia pacatoasa trebuia omorata cu pietre. Isus a venit si a facut apel la constiinta. Ti se pare ca dupa asta am omorat mai multe femei cu pietre sau mai putine? Cum e cu intarirea? Aici vorbim despre o schimbare. Isus a spus ca nu vrea sa schimbe legea, ci s-o intareasca si a intarit-o atat de tare incat unii iudaici au ramas in legea lor si se cheama mozaici, iar altii i-au urmat lui Isus si au fondat o religie noua numita crestinism. Ti se pare ca iudaismul si crestinismul sunt la fel? Este greu pentru mozaici sa explice cum se incalca cea de-a 6-a porunca chiar de catre tribunalele lor religioase.Da-mi te rog un citat unde spune Isus ca a venit sa schimbe legea (si nu sa o intareasca).
Si insist asupra primei intrebari - ce facem cu cele 10 porunci? Le-a schimbat Isus? Sau care parti le-a schimbat anume?
Isus a schimbat legea Talionului care spunea "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte" cu legea iubirii si a tolerantei, cu "intoarece si celalalt obraz" si "iubirea aproapelui". Ti se pare ca seamana cu ce predica evreii? Mie mi se pare total diferit. Chiar daca si noi si ei tinem cele 10 porunci.

Răspunde cu citat

) Compari omul cu zeul? Bravo.