Rezultate 1 la 10 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

Afișare hibrid

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Regula carui "joc"?
    Si sa stabilesti cine are castig de cauza in ce anume privinta?

Cu alte cuvinte vrei sa vezi acum daca bazele logicii sunt corecte, daca ai ceva de comentat la ele?
    In logica sunt 5 operatiid de baza, banueisc ca le stii daca ai facut ceva facultate tehnica. Vrei sa le combati pe alea?
    Trust, but verify.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post

In logica sunt 5 operatiid de baza, banueisc ca le stii daca ai facut ceva facultate tehnica. Vrei sa le combati pe alea?
    Eu ma opresc, cred ca de asta nu putem fi pe aceiasi lungime de unda, in 84 cand am terminat eu scoala erau doar 3 si, sau, not, acum sunt deja 5!

Cei care spun ca tine nu reusesc sa treaca de un anumit prag.
    Atac la persoana?

Mai este timp, ateismul este un curent nou
    Comunistii au fost ateii care au omorat cu milioanele oameni pentru ai convinge ca se trag din maimuta!

Un sfat nu faceti semnul asta in trafic unui ateu nervos, riscati sa fiti impuscati si nu mai putem da vina pe religie!

Problema mea cu acest dumnezeu este faptul ca este total nedrept, un tiran bipolar si maniac.
    Ti se par tiranii atei mai buni?

Si da, Isus a propavaduit niste treburi foarte interesante.
    Este primul care te-a pus sa gandesti inainte sa dai cu piatra!

Si da, este relevant, pentru ca ateii sunt blamati, sunt atacati in fiecare biserica, in toate cultele.
    La fel si credinciosii, sunt luati in ras, facuti incapabili sa vada realitatea .. etc. ca dovada:

Aoleu, ai rastalmacit tot, asemeni unui crestin indoctrinat. Nici nu merita sa ma apuc sa iti explic, ca esti prea orb in discutia de fata. Lasa, e ok, bafta
    Deci vechiul testament este, in opinia ta, o carte de povesti?
    In mare parte este istoria evreilor!

ce facem cu cele 10 porunci?
    Zi una impotriva omului?

Nu exista morala crestina.
    Negare absurda! Exista altfel nu s-ar numi asa! La fel de bine pot sa spun ca ateii sunt prin definitie imorali!

Sunt convins ca o sa dispara.
    E pararea ta!

Sa inteleg ca Geneza n-a fost cum scrie acolo?
    Da cum?

Fala e un pacat?
    Fala e Gigi B - fals credincios si uite unde a ajuns daca nu a respectat porunca .. sa nu furi!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    Comunistii au fost ateii care au omorat cu milioanele oameni pentru ai convinge ca se trag din maimuta!
    Ar trebui facut un concurs cu cate prostii pot fi spuse intr-o singura propozitie.
    Caut cu jingle.ro.

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Ar trebui facut un concurs cu cate prostii pot fi spuse intr-o singura propozitie.
    Corect.

@rapsodia
    Asa-i ca habar nu ai de teoria evolutiei? Oamenii si maimutele se trag dintr-un stramos comun. Daca nu ai habar de biologie, arunca un ochi peste articolele din presa care vorbesc despre rezistenta virusurilor la medicamente. E cel mai simplu mod de a vedea evolutia. Eu tind sa cred ca vorbesc cu bunicul din familia Rapsodia, ca si asa ai vrut sa-i faci cont pe forum, ca altfel nu vad cu un om cu acces la informatie ar putea sa emita asa prostii.

Un sfat nu faceti semnul asta in trafic unui ateu nervos, riscati sa fiti impuscati si nu mai putem da vina pe religie!
    Ce treaba are sula cu prefectura? Iti garantez ca daca iti arat tie sau familiei tale semnul pacii, cat sunteti voi de crestini, tot veti fi tentati sa ripostati, nu sa intoarceti, asa cum este crestineste, obrazul celalalt.

) Compari omul cu zeul? Bravo.

Vreo dovada? Daca geneza este istoria evreilor, iar geneza a avut loc acum 6000 de ani, cum explici aparitia continentelor? De ce s-au gasit bastinasi in cele 2 continente americane? Aveau tehnologie suficient de avansata pentru a traversa oceanul? Sunt nativii americani evrei la origine?
    Este vreo dovada a unui potop care sa fi acoperit lumea?
    Exista vreo dovada a pribegiei prin desert timp de 40 de ani?
    Cum a facut o familie de 11 oameni o arca capabila sa reziste la valurile marii si cum au reusit sa bage in ea toate speciile de animale si de insecte si de pasari? Cum au fost transportate termitele?

Negare absurda! Exista altfel nu s-ar numi asa!
    Deci e moral sa omori cu pietre oameni? Din dragoste dumnezeiasca? Daca cineva ti-ar omori cu pietre familia spunand ca a fost manat de o deitate, ai accepta asta, ca un bun crestin ce esti, din spirit de solidaritate cu morala crestina si din dragoste fata de deitatea sa, care s-a jertfit pe sine intru mantuirea ta?

@Vicarious

Cred ca ti-e cunoscuta tehnica prin care un rege, spre exemplu, punea sa se scrie o cronica despre faptele lui. Unele cronice denatureaza faptele istorice. Istoricii isi dau seama unde apar mistificarile studiind mai multe izvoare. Evrei au scris Vechiul Testament asa cum i-a taiat capul si au denaturat invataturile initiale. Noi nu avem si alte izovare dar putem trage anumite concluzii. Cele 10 porunci sunt clare si stau la si la baza crestinismului. Unde scrie in cele 10 porunci ca daca femeia te insala sa o lapidezi? Este clar ca este o incalcare a celei de-a sasea porunci? Da, o parte din Vechiul Testament sunt povesti despre poporul lui Israel. Cand au intrat in pamantul fagaduit oare crezi ca i-au omorat pe cei de acolo pentru ca israelitii erau rai, sau pentru ca le-a spus Dumnezeu asta? Eu cred ca i-au casapit pe toti pentru ca nu au gasit alta solutie si dupa aceea au scris in carte ca Dumnezeu le-a spus sa faca asta. Pare mult mai logic.
    Deci spui ca biblia nu ar putea sa fie in totalitate cuvant dumnezeiesc? Ca ar putea fi o manipulare a omului? Si cum adica sa nu respectam cuvantul tatalui, dar sa respectam cuvantul fiului?

Dupa legea iudaica femeia pacatoasa trebuia omorata cu pietre. Isus a venit si a facut apel la constiinta.
    Nu exista nicio dovada acceptata de comunitatea stiintifica prin care sa confirme ca acest profet a existat. Povestea lui e izbitor de asemanatoare cu cea a unor altor asa-zisi profeti, despre care se zice ca au existat simultan sau chiar cu cateva sute de ani inainte, Dyonsos, Zeus, Horus, Asclepios, Horus, fiind numai cele mai sonore nume.

Astazi permitem casatoriile intre homosexuali, maine le dam voie sa creasca copii. Cum crezi ca va arata familia si ce importanta va avea peste inca o suta de ani de schimbari morale?
    Ah, deci e mai bine sa traiasca intr-un orfelinat? Probabil nu ai facut niciodata voluntariat intr-un orfelinat sa vezi cum majoritatea copiilor de acolo cresc cu deficiente emotionale grave. Vrei o societate sanatoasa psihic sau una in care sunt o multime de indivizi cu probleme psihice, doar de dragul pastrarii ideii de familie pe care religia ta o propovaduieste?

aca maine se dovedeste stiintific ca 90% din populatie ar fi mai fericita si ar trai mai bine daca toate roscatele ar fi omorate (3% din populatie) poate ca nu se va adopta imediat, dar cu timpul se poate ajunge la ideea ca este moral sa omori roscate pentru ca restul populatie o va duce mai bine.
    Esti absurd.

Nu toti crestinii recunosc Vechiul Testament. Nu stiu cum a fost la Geneza, ca n-am fost acolo. Am mai explicat cum este cu vechiul testament. Parti din el nu sunt relevante pentru un crestin. Geneza poate fi acceptata.
    Pai cum adica, selectam numai ce ne place? De ce spui ca geneza poate fi acceptata, ai vreo dovada in acest sens? Vreun argument care sa nu fie luat in deradere de oricine are habar de evolutie, de legile fizicii si de modul in care functioneaza lucrurile?

Si ar mai fi, dar nu mai am timp.
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de matei Vezi Post
    Nu exista nicio dovada acceptata de comunitatea stiintifica prin care sa confirme ca acest profet a existat. Povestea lui e izbitor de asemanatoare cu cea a unor altor asa-zisi profeti, despre care se zice ca au existat simultan sau chiar cu cateva sute de ani inainte, Dyonsos, Zeus, Horus, Asclepios, Horus, fiind numai cele mai sonore nume.
    De fapt povestea sa a fost creata si imbunatatita cu elemente ajutatoare din istorie, din traditiile popoarelor din zona. E un mix intre ceva ce poate fi real (cel mai probabil a existat personajul) si multe multe elemente adiacente, care fireste ca nu sunt reale.

Pentru ca stim cu totii ca niciun apostol n-a scris cu manuta lui povestile despre Isus. In primul rand ca nu stiau sa scrie si in al doilea rand ca au fost scrise la cateva sute de ani de la eveniment.
    Trust, but verify.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Atac la persoana?
    Sigur, orice poate fi interpretat ca atac la persoana.

Link?

Decat cine?

Este primul care te-a pus sa gandesti inainte sa dai cu piatra!
    Nici pe departe. Poate primul care a explicat poporului lui Israel, din care nu fac parte.
    Dar ideea era noua doar intr-o numita zona geografica restransa. In rest ea exista demul.

La fel si credinciosii, sunt luati in ras, facuti incapabili sa vada realitatea .. etc. ca dovada...
    Eu il vad ca pe un raspuns la atacurile constante ale tuturor bisericilor la adresa ateilor.

N-ai raspuns la intrebare. Face parte din cartea sfanta a majoritatii crestinilor de pe pamant! Ar trebui ignorata?

Zi una impotriva omului?
    Primele 3.

Negare absurda! Exista altfel nu s-ar numi asa! La fel de bine pot sa spun ca ateii sunt prin definitie imorali!
    Spune-mi un singur principiu moral crestin care nu e imbratisat de budisti, de societatea moderna.

Da cum?
    Te-am intrebat, daca nu stii raspunsul mai bine te abtii (parerea mea). Dar eu cred ca stii, asa ca simplific intrebarea:
    Deci geneza o luam adliteram, e un simbol, sau e o poveste evreiasca?

Fala e Gigi B - fals credincios si uite unde a ajuns daca nu a respectat porunca .. sa nu furi!
    Gigi a facut exact ce zicea colegul Vicarious - multe rele si printre ele cateva fapte bune. Faptele bune au sters cu burete faptele rele?
    Trust, but verify.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •