Doar pare.Pe langa implicarea bisericii catolice care ridica armate, are banci si strange bani, inscauneaza regi si impune impozite, biserica ortodoxa pare mic copil.
Cunosc replica asta pe dinafara. Eu zic sa privim problema in ansamblu. Deegaba spargi banci daca dai la saraci 1%, asta nu te face mai putin spargator de banci.Cunosc o multime de actiuni de caritate intreprinse de biserica, pe care n-o sa le gasesti in ziare sau la televizor. Exista batrani care primesc asistenta din partea bisericii. Faptele bune nu ies in fata si nici biserica nu trebuie sa se laude cu ele. Ca tu preferi sa le vezi numai pe cele rele este problema ta.
Eu zic s amai citesti o data ce-am scris, n-am atacat pe nimeni. Si din nou - cine decide "cat de crestin" e un om?Atacurile la persoana ma lasa rece. Fii logic. Daca un vegetarian manaca carne nu mai este vegetarian. Un crestin care ucide si mai si cere ajutorul lui Dumnezeu pentru fapta sa nelegiuita, numai crestin nu mai este.
Daca n-ai vazut nu inseamna ca nu exista. Cunosc si replica asta, e foarte folosita, din pacate e falsa. Exista, chiar in zilele noastre, grupuri (civilizatii e mult spus) pur atee. Si ce e mai frujmos e ca cel care s-a dus sa-i converteasca la crestinism a devenit si el ateu. E foarte interesant, daca vrei sa citesti.Ca ateismul este cel mai vechi curent este o presupunere de-a ta. N-am vazut sa existe vreo civilizatie ateie pe planeta Pamant.
The Freethinker - The voice of atheism since 1881 » How an Amazonian tribe turned a missionary into an atheist
Nu ti se pare ciudat ca te-ai convertit la religia cea mai accesibila tie? (sau care ti-a fost impinsa in fata de un anume grup). Nu ti-ai ales religia, ea te-a ales pe tine.Pai eu sunt copilul de care vorbesti. M-am nascut si am crescut intr-o familie care nu credea in Dumnezeu si care nu m-a dus niciodata la biserica. La 30 de ani m-am convertit la crestinism dupa ce citisem despre mai mult religii. Deci raspunsul la intrebarea ta este: copilul va avea ce religie vrea el. Nu poti obliga sau constrange pe cineva sa creada intr-un dumnezeu sau altul.
Si da, pana la 30 de ani ai fost ateu, exact ce spuneam. Cat timp nu stii despre povestile astea, ele nu exista. Simplu.
Da, folosim logica. Ateismul este lipsa credintei in zeitati. Tie iti lipseste credinta in 99% din zeitati. Ne desparte mult?Examineaza te rog ce ai scris si vei vedea ca te contrazici. Eu nu sunt ateu. Ateul nu crede in nici o zeitate. Eu cred intr-una. Pentru ca nu cred ca exista ceilalti 5000 de zei nu devin ateu. Hello! Mai folosim logica? Daca cineva face ceva naspa in numele ateismului, inseamna ca nu mai este ateu, zici. Daca un crestin face ceva naspa in numele crestinismului, ce concluzie tragem?
Si daca n-ai inteles, mai zic o data: ateismul nu are o dogma, un set de reguli, nu poti face ceva in numele ateismului. Ateismul este lipsa unei credinte, nu poti face ceva in numele a nimic. Religiosul face in numele a ceva. Intelegi diferenta?
Nu exista morala crestina. Morala nu o dicteaza crestinismul ci evolutia societatii. Asta cu morala crestina e un alt fals promovat de biserica.Nu uita ca societatea occidentala nu ar fi existat fara crestinism. Este usor sa uitam ca religia asta a avut si parti bune. Ateii occidentali au mostenit aproape toata morala crestina, doar ca au scos elementul sacru din ea.
Si, daca nu ar fi existat crestinism (si nici alte religii), societatea ar fi fost cam cu 400 de ani avans. Cuceream universul la ora asta. Nu uita asta, da?
Sunt convins ca o sa dispara.Insa, religiile nu vor disparea niciodata.
Este natura unora care se uita prea mult la filme cu vampiri sau care asculta prea multe predici.Indiferent cat de multa educatie ai baga in mintea oamenilor, unii dintre ei vor simiti ceva, ceva care nu va putea fi explicat, ceva care scapa stiintei, ceva mistic. Este in natura unora.
Tocmai ai balacarit cartea sfanta a tuturor crestinilor. Sa inteleg ca Geneza n-a fost cum scrie acolo?Vechiul Testament este scris de oameni, nu de Dumnezeu si el reflecta cum erau oamenii care l-au scris. Pare ca Dumnezeu este razbunator si sangeros, dar asa erau oamenii. Uita-te la zeii grecilor antici si vei vedea o oglinda a grecilor in care transpar certuri pamantesti, violuri, razboaie si tot felul de chestii.
Scuza-ma, dar in mine nu e pic de viol, incest, crima. O fi in altii, astia mai religiosi.Nu religia ii indeamna pe oameni la razboaie. Razboiul, crima, violul, incestul sunt toate in noi, ca si bunatatea, mila, compansiunea, iubirea. Depinde de noi carei laturi ii cedam. Este o lupta cu noi insine. Degeaba cautam in afara si dam vina pe unii sau pe altii.
Eu nu ma lupt deloc cu mine insumi, n-am de ce. Nu stiu de unde tragi tu concluziile astea. Si pentru ce fac eu nu dau vina pe nimeni, unde ai vazut asa ceva?

Răspunde cu citat