Pagina 4 din 25 PrimulPrimul ... 2345614 ... UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 245

Subiect: Je ne suis pas Charlie

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Dane daca vei gasi unde am scris eu ca au cautat-o sau altele... mea culpa, dar nu cred sa fi zis asa ceva.

Jurnalistior francezi li s-a raspuns la caricaturi cu moarte.
    Asta inseamna ca jurnalistii erau buni? NU. Sunt doua chestii separate. Asa le vad eu. Jurnalistii instigau, sau ce faceau ei, criminalii omorau ca sta stiu ei sa faca. Daca nu aveau la indemana jurnalistii alegeau o scoala, un metrou, etc. Trebuie opriti? DA! Dar parca nici pozele jurnalistilor nu ma fac sa rad, cum nici poantele mele seci nu amuza pe multa lume.

Daca mie nu imi place site-ul tau, n-o sa te critic pentru ce scrii pe el, pentru ca pur si simplu nu intru.
    In schimb ce postez pe forum, vede chiar si cine nu vrea. Dar cred ca s-a inteles punctul de vedere al fiecaruia. Teoretic eu spun ca e 9 si tu spui ca e vineri. In rest e poveste.

Am zis ca ma deranjeaza enorm, tremur de nervi cand aud ca ...
    Asta e cu fiecare, doar ca tremura la alte chestii decat tine.

crezi, chiar in proportie de 0.001%, ca acea crima este oarecum justificata.
    Te inseli 100%, mai mult nu sunt incantat ca fiul meu e in Dubai. Dar asta e viata! Doar un debil, scelerat, maimuta poate fi si 0.00001% de acord cu crima. Am mai scris inainte, nici cu pedeapsa cu moartea nu sunt de acord.

PS: nu mananc carne, sunt vegan! deci aici am scapat de alte religii!
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    PS: nu mananc carne, sunt vegan! deci aici am scapat de alte religii!
    Am facut eu acum 20 de minute o religie care zice sa nu mananci plante, ca e si ele viata.

LE: am zis ca sunt suparat in general pe toti cei care zic ca "si-au cautat-o" jurnalistii, sau care ii condamna cumva. Nu stiu cine a zis exact, dar tu ai raspuns si eu am zis ce aveam de zis.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

LE: am zis ca sunt suparat in general pe toti cei care zic ca "si-au cautat-o" jurnalistii, sau care ii condamna cumva. Nu stiu cine a zis exact, dar tu ai raspuns si eu am zis ce aveam de zis.
    Eu spre deosebire de altii [ nu zic de tine ] sunt mai "moale", imi pasa daca sunt atacati cei mai "slabi", femei, copii. Dar ca si tine, ma ambales si reactionez cateodata impulsiv. Totusi nu cred ca esti asa cum vrei sa pari:

Mi-e egal ca esti barbat, femeie, copil, batran, evreu, tigan, blonda,
    PS: pe mine ma irita cuvantul frustrat - nu stiu de ce, o fi din copilarie, cand l-am batut mar pe unul de omora pisci prin innecare! [caz real ]

Cred ca si ateu sa fii, si musulman sau beduin, evreu, palestinian sau coreean - tot prin pace si buna intelegere ai trai mai bine. Asta pana ne vom adapta si vom reusi sa stam pe luna fara aer, eu ma antrenez zilnic! Ca sa incheiem intr-o nota mai optimista.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Mi se pare ireal cum oameni inteligenti, de pe seopedia, gasesc justificari pentru violenta extrema.
    Nu e vorba de justificari, e vorba despre cum functioneaza lucrurile in lumea reala.
    Nu poti face o chestie de genul fara sa te astepti la urmari. La fel cum nu ii poti spune unuia de pe strada ca ai fantezii cu mamasa fara sa te astepti sa-ti iei un picior in cap.

Jurnalistii aia au mai facut chestia asta prin 2012 cand le-au incendiat musulmanii sediul. Acum, cica le-ar fi cumparat intreaga editie si ar fi distrus-o insa au tinut neaparat sa scoate o a 2a editie. Avertisment mai pasnic decat asta nu cred ar fi putut da.

Legat de libertatea de exprimare este inteleasa gresit si este amuzant cand se vorbeste despre ea in acest context si mai ales in Franta.
    Trebuie sa intelegeti ca acele "simple caricaturi" pentru ei, pentru traditia si cultura lor nu reprezinta niste simple caricaturi si acest lucru il stie toata lumea inclusiv ei o stiau. O stiau. Hă hă

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@Dan, Rapsodia
    Cred ca amandoi bateti campii cu gratie, fara suparare. Treceti de la diete la religie si de la amintiri la frustrari personale. Nu cred ca pune nimeni semn de egalitate intre excesele caricaturale ale jurnalistilor si moartea acestora. Si nu cred ca este cineva normal la cap care sa spuna “bine le-a facut”.

Cei de care pomenesti tu Dan, si despre care crezi ca ar gira intr-un fel gestul teroristilor, cred ca vor sa sublinieze altceva: faptul ca acei caricaturisti s-au expus unui risc destul de mare, tinand cont ca discutam de 1.6 miliarde de adepti ai unei religii (iarasi, faptul ca tu sau eu suntem atei n-are nici o relevanta in contextul asta). Iar din cei 1.6 miliarde de adepti, probabilitatea ca un numar insemnat sa aiba mintea suficient de infierbantata este mare. Retine, nu vorbim de persoane cu un anumit grad de cultura si toleranta, vorbim de persoane indoctrinate intr-o cultura si cutuma extrem rigida, unde nuantele nu prea exista. Daca pentru noi propria viata este cel mai de pret lucru, pentru multi dintre ei semnificatia propriei morti este mai importanta decat viata insasi.

Acum astept sa fiu acuzat si eu ca tin partea teroristilor sau le justific gestul. Nu m-ar mira.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.784
    Putere Rep
    32

Implicit

Trebuie sa intelegeti ca acele "simple caricaturi" pentru ei, pentru traditia si cultura lor nu reprezinta niste simple caricaturi si acest lucru il stie toata lumea inclusiv ei o stiau.
    Indraznesc sa spun ca stiau inclusiv ca ii enerveaza pe jihadisti, altfel pun la indoiala numarul lor de neuroni, doar ca ii durea in cot. Oricum mie scarba de ambele tabere, unii criminali la propriu si unii la figurat [ sau chiar la propriu - caci din cauza lor au tras si altii, au murit doar pentru ca erau acolo, poate ca nici macar nu-i simpatizau pe cei de la ziar.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de RedHat Vezi Post
    Legat de libertatea de exprimare este inteleasa gresit si este amuzant cand se vorbeste despre ea in acest context si mai ales in Franta.
    Trebuie sa intelegeti ca acele "simple caricaturi" pentru ei, pentru traditia si cultura lor nu reprezinta niste simple caricaturi si acest lucru il stie toata lumea inclusiv ei o stiau. O stiau. Hă hă
    Eu nu cred ca e inteleasa gresit deloc. Cred ca gresit e inteles genul revistei.
    Uite, cineva mai destept ca mine a tradus un numar:
    https://cabalinkabul.wordpress.com/2...timului-numar/

Si a zis asa: "Libertatea include punerea în discuție a oricărui mit și ideologie impuse. Orice compromis duce la pierderea libertății. Nu există nuanțe, altfel decât iluzii efemere.
    În libertate NU EXISTĂ BLASFEMIE."

Lucru cu care sunt 100% de acord. Si asta pentru ca vorbim de UE, nu de lumea araba, unde te astepti la asa ceva. Realistic vorbind deci.
    Trust, but verify.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Retine, nu vorbim de persoane cu un anumit grad de cultura si toleranta, vorbim de persoane indoctrinate intr-o cultura si cutuma extrem rigida, unde nuantele nu prea exista.
    Deci vorbim de UE, de lumea civilizata, sau de Afganistan, Somalia, Yemen? Ca sa vorbim amandoi de acelasi lucru.
    Trust, but verify.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

ontopic: pentru cine e interesant, e un curs gratuit despre subiect. Candva, poate fi folositor:
    https://www.coursera.org/course/terr...classid=970633
    Trust, but verify.

Pagina 4 din 25 PrimulPrimul ... 2345614 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •