Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 38

Subiect: Nevoie de cateva sfaturi

Adiiii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    21st July 2013
    Locaţie
    Botosani
    Posturi
    386
    Putere Rep
    22

Implicit Nevoie de cateva sfaturi

Salutare dragi colegi. Trec printr-o perioada in care trebuie sa iau multe decizii iar eu cred ca o decizie se ia abia dupa ce ai cerut cateva sfaturi. Sunt in clasa a 12-a, profil uman Stiinte sociale si cat de curand urmeaza un examen iar apoi o alegere importanta: facultatea. Cea mai mare problema este ca sunt la stiinte sociale deci sunt oarecum limitat in alegerea facultatii. Astfel trebuie sa evit Matematica, Informatica, Biologia, Chimia, Fizica etc. Din pacate mi-ar fi placut sa fac ceva in domeniul informaticii pentru ca iubesc tehnologia. Insa acum e prea tarziu sa mai pot face ceva iar daca as da la un astfel de profil e sinucidere curata, mai ales in primul an. Acum apare o alta problema: profil tehnic = stiinte reale iar din ceea ce spune lumea pe internet daca nu e tehnic e degeaba. Defapt aici sunt doua tabere care se contrazic continuu si sincer imi pare rau ca am nimerit pe un astfel de site in care se contraziceau pe acest subiect. De aici am invatat un lucru: nu cauta pe internet pareri deoarece niciodata nu vei fi lamurit ba din contra vei fi indus in eroare si vei avea mari dureri de cap. Astfel nu am fost lamurit cu nimic si am simtit ca deja am obosit de la atata cautare.

Intr-un timp ma gandeam la jurnalism insa sunt putin indecis iar acum a aparut o noua optiune: Comunicare si relatii publice. Ideea asta ma atrage destul de mult, am mai citit cate ceva despre acest profil si nu suna deloc rau.

As vrea insa sa primesc sfaturi si de la niste persoane mai trecute prin viata, facultate.. oameni invatati daca imi permiteti sa va numesc asa.
    Multumesc

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    583
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu cand am de luat o decizie, ascult acest discurs. Sper sa te inspire si pe tine sa iei o decizie buna :

We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Alex`andra este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    28th June 2013
    Locaţie
    CLUJ
    Vârstă
    33
    Posturi
    31
    Putere Rep
    22

Implicit

În urmă cu 4 ani, mă aflam și eu exact în aceeași situație. La fel ca tine, eram a 12-a, la socio-uman și mă întrebam ce aș vrea să fac mai departe.

Cum ai zis, din start cădea mate-info, pentru că, cel puțin în primul an, ar fi însemnat să trag de mine într-un hal . . . fără de hal, ori eu nu eram dispusă la așa ceva. În plus, trebuie să-ți placă partea asta tehnică, să te pricepi la tot ceea ce ține de info (deși, zice colega mea de cameră, la anumite secții, se ține uneori cont de faptul că n-ai studiat info în liceu și te ”inițiază” oarecum profii universitari), dar, din păcate, din nou, nu a fost cazul meu, căci, în clasa a 8-a, am ales să fug de partea asta, nu pentru că nu mă descurcam, dar mi se părea prea plictisitor, ori eu îmi pierd interesul destul de ușor.

Biologie, chimie, fizică - să fim serioși, dacă vrei, aici chiar poți, dovadă fiind colegele mele care, încă de la începutul clasei a 12-a, după 4 ani de liceu în care mai mult fugeam de la orele respective, s-au decis că vor la Medicină, Farmacie, Tehnică dentară. În consecință, meditații (scumpe!!) și mult, muuult lucru individual, dar, la final, toate, mai puțin una, nu doar că au intrat, dar au și prin locuri la buget.

Administrație Publică, idem Comunicare & etc - nu-ți trebuie o diplomă care să ateste studii superioare pentru a putea lucra, cel mai frecvent, în spatele unui ghișeu. (asta a fost logica mea de atunci. între timp, optica nu mi-e prea schimbată, văzându-mi colegii de la astfel de facultăți care, marea majoritate, n-au făcut cine știe ce cu diploma aici obținută. la fel și la facultățile de genul: Științe ?@$@#$ și Relații Internaționale - nu reușesc nici să le rețin denumirea corectă măcar.)

Psiho - aici merg ăia pasionați. La Cluj, cel puțin, se intră cu medii foarte mari, plus că trebuie să iei în considerare și faptul că, la această disciplină, se organizează concursuri chiar și la nivel național (și, cred, și mai departe), deci ăștia care se întorc cu premii, din start, au locurile asigurate. (personal, dacă ar fi să mai fac o facultate, una ”pentru sufletul meu”, asta aș începe-o)

HR - nu e un domeniu foarte exploatat. nu în RO, nu încă. totuși, sunt mulți practicieni, dar fără diplome. dacă te gândești să încerci, fă-le concurență, cât piața (se zice!) mai are nevoie de astfel de oamenii în domeniul resurselor umane.

Litere - aici a fost marea mea alegere, dar cineva mi-a tăiat-o scurt și mi-a explicat că, pentru a citi mult, respectiv a scrie și mai mult, nu-i musai să ai diplomă de la Litere. (să nu mai zic de salarile debutanților, că despre asta toată lumea are deja câte o părere . . . știu cazuri - cu medii mari - care au prins post pe la ”Cucuieții din Deal”, unde stăteau în gazdă la localnici și, dimineața, pe când să iasă din casă, au dat bot în bot cu lupii, care au coborât din pădure direct până la cotețul țăranului)

Alegerea mea: Facultatea de Drept. (din considerente pur personale. ideea e că dintotdeauna am știut, în linii mari, că asta mi-aș dori și că la asta aș fi bună. acum, că-s an terminal, rămâne de văzut. oricum, surprinzător sau nu, mulți elevi, chiar de la mate-info, au venit la Drept. poți lua, în funcție de personalitatea ta, și tu, în considerare acestă opțiune. )

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    23

Implicit

Fă ce-ți place, la nevoie stai un an acasă.

Târziu e pe la 60 de ani, la 18 ai tot timpul.

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    45

Implicit

Alege ce iti place! Nu alege o facultate doar pentru ca acolo "se fac bani". Orice domeniu este bun, in orice domeniu sunt locuri de munca bune trebuie doar sa-ti placa suficient de mult cat sa poti trage tare sa fii printre cei mai buni.

Un sfat concret nu iti pot da pentru ca nu te cunosc, nu am nici o idee la ce esti bun sau ce iti place sa faci. Cred ca tu esti singurul care ar trebui sa faca alegerea asta iar experientele altor persoane ar trebui doar sa te motiveze nu sa te influenteze sa faci o alegere.

davio este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    23rd September 2013
    Posturi
    48
    Putere Rep
    22

Implicit

Citat Postat în original de Adiiii Vezi Post
    Din pacate mi-ar fi placut sa fac ceva in domeniul informaticii pentru ca iubesc tehnologia. Insa acum e prea tarziu sa mai pot face ceva iar daca as da la un astfel de profil e sinucidere curata, mai ales in primul an.
    Intotdeauna in viata ajungem in situatii in care trebuie sa alegem o directie. Desi exista si factori externi care ne influenteaza decizia, important e sa fim noi multumiti de alegerea facuta. La 18 ani sa spui ca e prea tarziu sa mai poti face ceva pentru pasiunea pe care o iubesti, mi se pare 'sinucidere curata', ca sa folosesc cuvintele tale. Pune in balanta avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni si alege ceea ce te motiveaza cel mai mult.

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    332
    Putere Rep
    25

Implicit

Eu am intrat la facultatea, tot plecand de la un liceu cu profil uman si am gandit la fel ca tine - nu am ce cauta la o facultate cu profil real, asa ca am ales dreptul :d. Dupa ce am terminat facultatea am realizat ca atunci cand vrei sa te angajezi, daca nu ai facut o facultate cu profil real, nu prea ai nici o sansa. Toti prietenii mei care au terminat Automatica stau bine mersi pe salarii "nesimtite" , cum le place politrucilor sa spuna. Cred ca ar fi bine sa te interesezi de cata matematica ai nevoie la Automatica pentru ca eu nu sunt in masura sa iti spun.

Eu de exemplu la facultate, singura materie din liceu pe care am continuat sa o fac a fost sportul

In concluzie, cred ca Automatica ar fi o facultate de luat in calcul. Ar mai fi si Farmacia, daca ai bani sa iti deschizi propria afacere.

basil este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th June 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Posturi
    24
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu iti recomand sa te gandesti ce iti place sa faci acum si ce ti-ar placea sa faci in viitor.

Daca acum iti place sa scrii, si te vezi scriind si peste 10 ani (jurnalist, scriitor, translator, copywriter), atunci du-te la jurnalism.
    Dar daca peste 10 ani te vezi grafician, e mai bine sa te duci la un profil artistic. Sau informatician - du-te la Info, cu greutati, cu orice, daca asta vrei.

E important sa tii cont de pasiunile pe care le ai si de ceea ce vrei sa faci in viitor. Nu te lua dupa cei 99% care fac o facultate doar ca sa aiba o diploma de pus in sertar. Mai bine astepti pana gasesti o facultate care sa te ajute - sa te invete lucruri pe care sa le pui in practica zi de zi.

teodor98 este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd July 2012
    Locaţie
    GB
    Posturi
    149
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Gratian Alinei Vezi Post
    Fă ce-ți place, la nevoie stai un an acasă.

Târziu e pe la 60 de ani, la 18 ai tot timpul.
    nici atunci nu e tarziu..sunt multi la 60 de ani care se insoara a doua oara sau chiar a treia oara!
    ce faci daca urmezi un sfat de aici si peste ani o sa-ti para rau..pe cine injuri?
    Alege ce-ti place..multi au terminat o facultate si lucreaza cu totul si cu totul altceva! Eu de exemplu cu, citva ani in urma (vre-o 10) cind vedeam un calculator faceam un pas inapoi,imi era teama!
    Oricum felicitari pentru gandurile frumoase pe care le ai si mult succes!

Adiiii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    21st July 2013
    Locaţie
    Botosani
    Posturi
    386
    Putere Rep
    22

Implicit

Multumesc tuturor. Imi place sa vad ca au mai fost persoane care au trecut prin ce trec si eu. As vrea sa mai aud in continuare pareri si despre profilul la care ma gandesc: Comunicare si relatii publice.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Editura noua - as avea nevoie de niste sfaturi
    De emm în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th July 2013, 11:43
  2. Am nevoie de cateva sfaturi
    De Cristian Toderas în forumul Teste
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 17th March 2011, 19:43
  3. Am nevoie de sfaturi pentru cumpararea unui laptop...
    De dragoserv în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 27th August 2006, 04:54
  4. Am si eu nevoie de cateva sfaturi....pls...
    De dragoserv în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 12th July 2006, 01:12
  5. Cateva sfaturi
    De Ringwraith în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 20th September 2005, 12:39

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii