Postat în original de
Claudyou
Prima parte e buna de retinut, dar la a doua ma nedumereste ceva: "nu stiu sa fac nimic", tu din punctul tau de vedere(al angajatorului) te atrag CV-urile cu texte de acest gen: nu stiu sa fac nimic, dar intentionez sa invat? si in rest am mai multe pasiuni: enumerate de tine?
Mersi anticipat.
Pai exact asta "nu ma atrage".
Am facut facultatea, iar acum vreau sa-mi testez cunostintele, pe banii dvs, dar doar daca sunteti multinationala, sa pot creste in cariera.
In cazul in care nu ai pic de experienta dupa facultate, e cazul de un internship, sau un job "normal", inainte sa ai pretentii de salarii mari si companii mari, doar pentru ca tu ai facultate. Cred ca sunt cel putin 100.000 absolventi anual, daca nu mai mult, nu-i angajeaza nimeni doar pentru diploma. Dar cum romanul are prostul obicei sa se supra-evalueaze, prefera sa stea somer, sau sa evite un job in facultate.
Eu acum, daca am anunt de programator, primesc 90% ciudati (frizeri, vanzatori, data entry, angajati la banci, etc). Daca am anunt de secretara, primesc minim 5.000 de cv-uri, asta pentru ca sunt firma mica (nu multinationala) si nu am salarii mari, pentru ca altfel primeam > 10k.
Acum 2 ani, am pus un anunt la misto: job in anglia, secretara, 2k pounds pe luna, dar scria in anut ca este "la misto". Vroiam sa vad daca cineva citeste anuntul, daca chiar isi cauta de munca, sau pur si simplu aplica "ca sa fie". Am avut 28.000 cv-uri, intr-o luna.
Discutia e lunga, dar la momentul asta sfatul meu e sa faci o facultate de stat, care sa-ti placa si neaparat sa-ti iei un job (part) pe un post care azi consideri ca iti place. E posibil ca dupa 1 an, sa nu-ti mai placa, sau e foarte posibil sa-ti placa si atunci acumulezi deja experienta in scoala, urmand ca dupa facultate, sa ai asa:
facultatea x
2-4 ani exeperienta in jobul x
Eu intotdeuna am apreciat mai intai "cheful de munca" si abia dupa "talentul".
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.