Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234
Rezultate 31 la 38 din 38

Subiect: Nevoie de cateva sfaturi

Scribul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    18th December 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    80
    Putere Rep
    21

Implicit

Sunt de acord cu tine ca pe unele specializari tehnice te vei putea angaja mai repede, poate chiar pe bani mai ok, dar problema la domeniile non-tehnice e doar ca sunt prea multe facultati pentru cate locuri sunt, nu ca nu gasesti. Cu alte cuvinte, concurenta ceva mai numeroasa, nu neaparat mai buna.

Poti face treaba si cu din astea. Cum sa fie "facultati de fufe" cand gasesti locuri ca lumea de munca ? Fufe sunt peste tot. Masculine si feminine.

PS - In postarea precedenta am scris "simulacruri" in loc de "simulacre", dar site-ul vrea sa ma faca de ras si nu ma lasa sa modific (nu se incarca).

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    43
    Posturi
    490
    Putere Rep
    36

Implicit

Nu conteaza atat de mult ce facultate faci. O diferentiere este in ceea ce priveste facultatile tehnice: nu o sa poti fi doctor daca ai facut mecanica.

Dar traim intr-o lume in care director e un profesor de fizica, patron e un filozof etc. Lumea de azi nu se mai uita decat la ceea ce stii sa faci.

Daca ai inclinatii clare, tehnice du-te acolo dar nu te axa doar pe domeniul principal. Succesul vine uneori prin a lua o ramura a acelui domeniu. Timpul pe care il petreci la facultate e important pentru ca nu te obliga sa intrii direct in piata muncii fara sa stii ce vei face ci iti da un timp pentru a mai analiza optiunile, a te finisa. Facultatea considera-l un avans nu de bani ci de timp. Ti se da timp inainte de incepe sa produci ceva.
    Se va vede tipologia omului cand ii dai banii inainte de a face ceva. Asa sa consideri acei ani. Poti lucra orice, poti invata orice, poti experimenta.
    Conteaza.

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Off: sper sa nu-ti vad cv-ul peste un timp cu:

#1 imi doresc sa capat mai multa experienta in firma dumneavoastra, pe banii si timpul dumneavoastra. Ideal pe un salariu mare, intr-o companie "multinationala" care sa-mi ofere posibilitatea sa avansez in cariera....blablabla, ...

#2 Imi place sa calatoresc, sa citesc, sa mananc, nu stiu sa fac nimic, dar vreau si eu un job, sunt student la X sau am terminat X.

Am cunostine aprofundate de office, internet, engleza (mediu), am carnet categoria B si rup usa la program! Am terminat liceul, 2 facultati, 14 cursuri, am 20 de diplome, eram olimpic intr-a 8-a, etc, blablabla...
    Prima parte e buna de retinut, dar la a doua ma nedumereste ceva: "nu stiu sa fac nimic", tu din punctul tau de vedere(al angajatorului) te atrag CV-urile cu texte de acest gen: nu stiu sa fac nimic, dar intentionez sa invat? si in rest am mai multe pasiuni: enumerate de tine?
    Mersi anticipat.

Citat Postat în original de Scribul Vezi Post
    Eu ti-as recomanda Bucurestiul. Nu neaparat datorita facultatilor, cat mai ales posibilitatilor pe care le gasesti aici. Ma refer si la slujba, dar si la o gramada de oameni interesanti pe care-I poti intalni. Nu in ultimul rand, la distractie. Nu ca in Iasi n-ar fi lucruri din astea, dar, fireste, la un nivel mai mic.
    Te sfatuiesc sa nu te gandesti sa mergi la Bucuresti, ca e capitala, e 'wow', distractii multe diversificate!
    Oricum trecerea de la Botosani la Iasi se va simti, nu te gandi la distractii, inevitabil vei avea parte de ele, dar nu e bine sa ai o gandire si motivatie in alegerea facultatii in acest sens, mai usor da ma si distrez.

Ti-o spun din proprie experienta, sunt student anu 3 in Cluj, si in orasele mari ale Romaniei printre care este si Iasi cu siguranta exista si posibilitati de angajare dar si distractii.

ON: Alege ce iti place sa faci, nu momentan)scrii articole si iese un banut), in general de mic ce te-a atras(masini, avioane, aerobarci, palmieri, diferite materii biologia, geografia etc.) vezi tu ce gasesti si cauti o facultate un domeniu tangential cu acestea care sa iti poata si asigura un loc de munca bun si un venit satisfacator.

Din punctul meu de vedere, nu ti-ar recomanda relatii public, comunicare, jurnalism, peste 4-5 ani nu o sa mai fie mare lucru din presa scrisa, oricum tirajul marilor ziare a scazut drastic, televiziuni nu sunt multe, si destul de putin parte cu scrisul, o idee ce o aveam cand ma batea gandul de lucrat in televiziune(nu neaparat pe ecran) era chiar si de cameraman, orice te pasioneaza, te poate ajuta sa alegi facultatea potrivita, iti plac documentare despre plante, poti merge pe biologie etc.

Fa-ti o lista cu hobbyurile, lucruri care te atrag, care iti place sa le faci (alese cu sufletul)
    Le adaugi ulterior in dreptul fiecareia posibile facultati
    SI la final iei o decizie cu creierul, ce ti-ar placea si ce ar si merge.

Daca ai facut socio (mate m3 sau m2 nu stiu sigur) sa te duci la politehnica, automatica sau ce am mai citit pe sarite cred ca va fi cosmarul vietii tale, tu nefiind nici in clin nici in maneca cu gandirea logica/exacta/matematica/informatica.

Sper ca te-am ajutat si nu am incurcat prea tare povestioarele .
    Daca consideri ca te pot ajuta cu alte sfaturi, te pot ajuta prin PM cu cele mai prietenoase sfaturi.
    Fara semnatura.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Claudyou Vezi Post
    Prima parte e buna de retinut, dar la a doua ma nedumereste ceva: "nu stiu sa fac nimic", tu din punctul tau de vedere(al angajatorului) te atrag CV-urile cu texte de acest gen: nu stiu sa fac nimic, dar intentionez sa invat? si in rest am mai multe pasiuni: enumerate de tine?
    Mersi anticipat.

Pai exact asta "nu ma atrage".

Am facut facultatea, iar acum vreau sa-mi testez cunostintele, pe banii dvs, dar doar daca sunteti multinationala, sa pot creste in cariera.

In cazul in care nu ai pic de experienta dupa facultate, e cazul de un internship, sau un job "normal", inainte sa ai pretentii de salarii mari si companii mari, doar pentru ca tu ai facultate. Cred ca sunt cel putin 100.000 absolventi anual, daca nu mai mult, nu-i angajeaza nimeni doar pentru diploma. Dar cum romanul are prostul obicei sa se supra-evalueaze, prefera sa stea somer, sau sa evite un job in facultate.

Eu acum, daca am anunt de programator, primesc 90% ciudati (frizeri, vanzatori, data entry, angajati la banci, etc). Daca am anunt de secretara, primesc minim 5.000 de cv-uri, asta pentru ca sunt firma mica (nu multinationala) si nu am salarii mari, pentru ca altfel primeam > 10k.

Acum 2 ani, am pus un anunt la misto: job in anglia, secretara, 2k pounds pe luna, dar scria in anut ca este "la misto". Vroiam sa vad daca cineva citeste anuntul, daca chiar isi cauta de munca, sau pur si simplu aplica "ca sa fie". Am avut 28.000 cv-uri, intr-o luna.

Discutia e lunga, dar la momentul asta sfatul meu e sa faci o facultate de stat, care sa-ti placa si neaparat sa-ti iei un job (part) pe un post care azi consideri ca iti place. E posibil ca dupa 1 an, sa nu-ti mai placa, sau e foarte posibil sa-ti placa si atunci acumulezi deja experienta in scoala, urmand ca dupa facultate, sa ai asa:

facultatea x
    2-4 ani exeperienta in jobul x

Eu intotdeuna am apreciat mai intai "cheful de munca" si abia dupa "talentul".
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Adiiii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    21st July 2013
    Locaţie
    Botosani
    Posturi
    386
    Putere Rep
    22

Implicit

Multumesc tuturor pentru sfaturi! M-ati ajutat enorm. De asemenea daca mai citeste cineva topicul si vrea sa-si spuna opinia.. nu ma supar.

Adiiii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    21st July 2013
    Locaţie
    Botosani
    Posturi
    386
    Putere Rep
    22

Implicit

Revin iar cu o intrebare deoarece planurile mele s-au schimbat putin si am de ales intre Engleza si Germana. Ce imi sugerati ?

nRazvan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    14th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    262
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de Adiiii Vezi Post
    Revin iar cu o intrebare deoarece planurile mele s-au schimbat putin si am de ales intre Engleza si Germana. Ce imi sugerati ?
    Se cauta germana si se plateste bine (cel putin in Bucuresti). Engleza a devenit o necesitate, pe care multi nici nu o mai specifica in descrierile joburilor, se considera ca stii. Nu mai reprezinta un avantaj.

cronoslord este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    117
    Putere Rep
    23

Implicit

Cum a spus si nRazvan engleza iese din discutie pentru ca acum este un must. Deci alege germana in timp ce inveti engleza fara sa ti se para ca ai facut ceva special.
    Informatia este acum in limba engleza .... indiferent de natura informatiei.
    Germana te apropie de unele multinationale. Iti ofera o sansa putin mai nishata.
    (offtopic)Cine are timp si talent (si varsta necesara) cred ca ar trebui sa se indrepte spre chineza sau rusa ... cred ca ar avea mult mai multe avantaje in viitor.

Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Editura noua - as avea nevoie de niste sfaturi
    De emm în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th July 2013, 10:43
  2. Am nevoie de cateva sfaturi
    De Cristian Toderas în forumul Teste
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 17th March 2011, 18:43
  3. Am nevoie de sfaturi pentru cumpararea unui laptop...
    De dragoserv în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 27th August 2006, 03:54
  4. Am si eu nevoie de cateva sfaturi....pls...
    De dragoserv în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 12th July 2006, 00:12
  5. Cateva sfaturi
    De Ringwraith în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 20th September 2005, 11:39

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii