Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 38

Subiect: Nevoie de cateva sfaturi

kestor este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th April 2013
    Posturi
    143
    Putere Rep
    0

Implicit

Am terminat informatica in cj, la Babes. daca ti place programarea nu vei avea probleme. Trebuie doar sa ti placa, sa faci totul din pasiune si apoi vin si rezultatele. Chiar daca in primul an ti se pare mai greu, daca inveti constant si continuu vei avea un viitor stralucit in domeniul IT. Alege ti cu grija drumul, de asta depinde viata ta!

teodor98 este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    22nd July 2012
    Locaţie
    GB
    Posturi
    149
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Adiiii Vezi Post
    Multumesc tuturor. Imi place sa vad ca au mai fost persoane care au trecut prin ce trec si eu. As vrea sa mai aud in continuare pareri si despre profilul la care ma gandesc: Comunicare si relatii publice.
    Mai ai timp de scris articole?

Adiiii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    21st July 2013
    Locaţie
    Botosani
    Posturi
    386
    Putere Rep
    22

Implicit

Catusi de putin. Pot scrie 2-3 articole pe zi.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Inainte sa dau eu la facultate (prin neolitic) era nebunia cu DREPTUL, toti se faceau avocati. Cei cu 2-3 ani mai mare ca mine, sunt avocati (pe diploma).
    In anul in care am dat, era trendul cu ASE, toti vroiau relatii internationale, contabil, economisit, blababla.
    Eu am intrat la poli, venit din licelul militar. De ce? Habar nu am. Inginerie, blablabla. Am invatat si desenat suruburi

Acum, dupa multi ani, avocatii sunt "de toate", contabilii sunt "de toate", inginerii sunt "de toate", etc.

Ce-mi placea mie sa ma fac cand eram mai mic? Pilot. Dupa 4 ani de liceu militar (de aviatie), vroiam orice altceva, dar armata nu. Ideea de "placut" e un pic fortata. Trebuie sa treci prin mai multe (viata), ca sa vezi exact ce-ti place si mai ales la ce ai talent.

Daca as avea ocazia sa ma intorc in timp, m-as face doctor chirurg! De ce? Consider ca as fi fost un doctor extrem de bun

Tu esti in perioada in care te gandesti ca "facultatea te face om", termini "ceva" si te-ai realizat! Au trecut vremurile alea, erau cele comuniste. Facultatea inseamna educatie, educatia te face om. Nu prezenta, nu notele, nu diploma, doar educatia pe care o poti acumula.

Cati contabili "ies" anual? Dar avocati? Dar ingineri? etc. Nu toti profeseaza pe baza studiilor, pentru ca SUNT PREA MULTI! Deci nu cauta "trendul" pentru ca nu exista, sunt doar povesti.

Cei mai bun programatori (ca tot ai planuri) pe care eu i-am vazut (lucrat) sunt (pe diploma): inginer (energetica), arhitect, fotbalist, inginer (mecanica), etc. Toti si-au descoperit talentul in (si dupa) facultate.

Indiferent de diploma, de facultate, de specialitate, vei lucra ceea ce vrei, stii sau esti nevoit. La interviu sau ulterior, o sa fii platit pentru CEEA CE STII SA FACI. Ce scrie pe diploma, conteaza doar in foarte putine cazuri. Intotdeuna conteaza ceea ce stii sa faci.

Sunt iginerii demodati? NU
    Sunt avocatii demodati? NU
    Sunt contabilii demodati? NU
    Sunt fermierii demodati? NU
    etc

Succes au doar aceia care isi fac munca cu pasiune, placere si nu pacalesc timpul.

Viitorul suna prost in Romania (stiu, nu sunt patriot), deci povestea cu un job unde "se castiga bine", pica. Ideal e sa te orientezi pentru un job in care o sa fii foarte bun, dar pe alte meleaguri. O viata ai!

Orice job (cariera) are cautare, trebuie doar sa te regasesti printre cei mai buni, pentru jobul respectiv.

In concluzie: alege ce vrei, chiar nu conteaza. Ceea ce conteaza este sa inveti, sa evoluezi, sa te dezvolti.

-------

Off: sper sa nu-ti vad cv-ul peste un timp cu:

imi doresc sa capat mai multa experienta in firma dumneavoastra, pe banii si timpul dumneavoastra. Ideal pe un salariu mare, intr-o companie "multinationala" care sa-mi ofere posibilitatea sa avansez in cariera....blablabla, ...

Imi place sa calatoresc, sa citesc, sa mananc, nu stiu sa fac nimic, dar vreau si eu un job, sunt student la X sau am terminat X.

Am cunostine aprofundate de office, internet, engleza (mediu), am carnet categoria B si rup usa la program! Am terminat liceul, 2 facultati, 14 cursuri, am 20 de diplome, eram olimpic intr-a 8-a, etc, blablabla...
    Ultima modificare făcută de Tom; 17th January 2014 la 23:16.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    21st July 2013
    Locaţie
    Botosani
    Posturi
    386
    Putere Rep
    22

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Inainte sa dau eu la facultate (prin neolitic) era nebunia cu DREPTUL, toti se faceau avocati. Cei cu 2-3 ani mai mare ca mine, sunt avocati (pe diploma).
    In anul in care am dat, era trendul cu ASE, toti vroiau asa, relatii internationale, economisit, blababla.
    Eu am intrat la poli, venit din licelul militar. De ce? Habar nu am. Inginerie, blablabla. Am invatat si desenat suruburi

Acum, dupa multi ani, avocatii sunt "de toate", contabilii sunt "de toate", inginerii sunt "de toate", etc.

Ce-mi placea mie sa ma fac cand eram mai mic? Pilot. Dupa 4 ani de liceu militar (de aviatie), vroiam orice altceva, dar armata nu. Ideea de "placut" e un pic fortata. Trebuie sa treci prin mai multe (viata), ca sa vezi exact ce-ti place si mai ales la ce ai talent.

Daca as avea ocazia sa ma intorc in timp, m-as face doctor chirurg! De ce? Consider ca as fi fost un doctor extrem de bun

Tu esti in perioada in care te gandesti ca "facultatea de face om". Au trecut vremurile alea, erau cele comuniste. Facultatea inseamna educatie, educatia te face om. Nu prezenta, nu notele, nu diploma, doar educatia pe care o poti acumula.

Cati contabili "ies" anual? Dar avocati? Dar ingineri? etc. Nu toti profeseaza pe baza studiilor, pentru ca SUNT PREA MULTI! Deci nu cauta "trendul" pentru ca nu exista, sunt doar povesti. Cum povesti sunt si cele cu facultatea la privat, acreditare, blablabla. Conteaza ceea ce stii sa faci atat!

Cei mai bun programatori (ca tot ai planuri) pe care eu i-am vazut (lucrat) sunt (pe diploma): inginer (energetica), arhitect, fotbalist, inginer (mecanica), etc. Toti si-au descoperit talentul in (si dupa) facultate.

Indiferent de diploma, de facultate, de specialitate, vei lucra ceea ce vrei, stii sau esti nevoit. La interviu sau ulterior, vei fi platit pentru CEEA CE STII SA FACI. Ce scrie pe diploma, conteaza doar in foarte putine cazuri. Intotdeuna conteaza ceea ce stii sa faci.

Sunt iginerii demodati? NU
    Sunt avocatii demodati? NU
    Sunt contabilii demodati? NU
    Sunt fermierii demodati? NU
    etc

Succes au doar aceia care isi fac munca cu pasiune, placere si nu pacalesc timpul.

Viitorul suna prost in Romania (stiu, nu sunt patriot), deci povestea cu un job unde "se castiga bine", pica. Ideal e sa te orientezi pentru un job in care sa fi foarte bun, dar pe alte meleaguri. O viata ai!

Orice job (cariera) are cautare, trebuie doar sa te regasesti printre cei mai buni, pentru jobul respectiv.

In concluzie: alege ce vrei, chiar nu conteaza. Ceea ce conteaza este sa inveti, sa evoluezi, sa te dezvolti.

-------

Off: sper sa nu-ti vad cv-ul peste un timp cu: imi doresc sa capat mai multa experienta in firma dumneavoastra, pe banii si timpul dumneavoastra. Imi place sa calatoresc, sa citesc, sa mananc, nu stiu sa fac nimic, dar vreau si eu un job, sunt student la X sau am terminat X. Ideal pe un salariu mare, intr-o companie "multinationala" care sa-mi ofere posibilitatea sa avansez in cariera....blablabla, ...

Am cunostine aprofundate de office, internet, engleza (mediu), am carnet categoria B si rup usa la program! Am terminat liceul, 2 facultati, 14 cursuri, am 20 de diplome, eram olimpic intr-a 8-a, etc, blablabla...
    Chiar speram sa te afli printre persoanele care imi vor raspunde. Multumesc pentru raspuns, ma ajuta mult.

relansat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    30

Implicit

daca as putea sa dau timpul inapoi, fara doar si poate, farmacist!

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    21st July 2013
    Locaţie
    Botosani
    Posturi
    386
    Putere Rep
    22

Implicit

Citat Postat în original de relansat Vezi Post
    daca as putea sa dau timpul inapoi, fara doar si poate, farmacist!
    Tu ce facultate ai facut ?

Scribul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    18th December 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    80
    Putere Rep
    21

Implicit

In primul rand, te-ai gandit ce vrei, spre ce te indrepti, spre ce ai inclinare/inclinatie ? Sau hai sa intreb altfel - vrei sa lucrezi in Comunicare si Relatii Publice, din moment ce despre asta intrebi ? Adica vrei sa faci PR, comunicare ? Daca da, ma gandesc ca facultatea de Comunicare si Relatii Publice e cea mai potrivita, dar nici Jurnalismul nu e departe, e ok si aia pentru domeniul respectiv.

Dar nu e neaparat nevoie sa faci facultatile astea daca alegi drumul asta. Poti sa ai o cariera in comunicare si daca faci o facultate fara nicio legatura, dar sa alegi domeniul asta in paralel. Sa nu crezi ca toti consultantii sau PR-istii au facut facultatea asta, ba as zice ca cei mai multi (sau o minoritate consistenta, macar), n-au facut-o.

Eu cred ca ai mai multe optiuni deschise si zic asta pentru ca m-am uitat pe cateva lucruri scrise de tine. Scrii foarte bine pentru varsta de 18 ani, ba chiar decent si pentru unul cu mult mai multi ani. Mi-as fi dorit si eu sa scriu asa cand aveam varsta ta, eu m-am apucat mai tarziu si mi-a luat timp serios pana am ajuns sa fiu bun. Asa ca ai putea sa te tii de treaba asta, intr-un fel sau altul, iar facultatea sa fie "si pentru altceva" sau chiar sa te ajute sa fii mai bun in treaba asta.

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    21st July 2013
    Locaţie
    Botosani
    Posturi
    386
    Putere Rep
    22

Implicit

Multumesc mult pentru complimente. In ceea ce priveste profilul Comunicare.. sincer chiar imi place cum suna. Ma vad facand asta.

nRazvan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    14th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    262
    Putere Rep
    24

Implicit

Important e ca in timpul facultatii sa faci si chestii "optionale", extracurriculare etc. Intra in anumite asociatii cum sunt pe la ASE, vip sau bos. Pentru ca faci networking si pica bine pe CV pentru orice viitor job.
    Sugestia mea ar fi ceva de genul Marketing ASE si un master ceva cu PR. Facultatea e usoara si ai timp si pentru alte chestii + ca fetele de la ASE sunt majoritatea peste 7/10

Exact cum a zis si Tom, in ziua de azi conteaza prea putin ce anume ai facut/ce diploma ai, conteaza ce stii sa faci. Si ASE-ul iti ofera timp sa faci si alte lucruri. Asta zic din proprie experienta

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Editura noua - as avea nevoie de niste sfaturi
    De emm în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th July 2013, 10:43
  2. Am nevoie de cateva sfaturi
    De Cristian Toderas în forumul Teste
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 17th March 2011, 18:43
  3. Am nevoie de sfaturi pentru cumpararea unui laptop...
    De dragoserv în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 27th August 2006, 03:54
  4. Am si eu nevoie de cateva sfaturi....pls...
    De dragoserv în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 12th July 2006, 00:12
  5. Cateva sfaturi
    De Ringwraith în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 20th September 2005, 11:39

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii