Inainte sa dau eu la facultate (prin neolitic) era nebunia cu DREPTUL, toti se faceau avocati. Cei cu 2-3 ani mai mare ca mine, sunt avocati (pe diploma).
In anul in care am dat, era trendul cu ASE, toti vroiau asa, relatii internationale, economisit, blababla.
Eu am intrat la poli, venit din licelul militar. De ce? Habar nu am. Inginerie, blablabla. Am invatat si desenat suruburi
Acum, dupa multi ani, avocatii sunt "de toate", contabilii sunt "de toate", inginerii sunt "de toate", etc.
Ce-mi placea mie sa ma fac cand eram mai mic? Pilot. Dupa 4 ani de liceu militar (de aviatie), vroiam orice altceva, dar armata nu. Ideea de "placut" e un pic fortata. Trebuie sa treci prin mai multe (viata), ca sa vezi exact ce-ti place si mai ales la ce ai talent.
Daca as avea ocazia sa ma intorc in timp, m-as face doctor chirurg! De ce? Consider ca as fi fost un doctor extrem de bun
Tu esti in perioada in care te gandesti ca "facultatea de face om". Au trecut vremurile alea, erau cele comuniste. Facultatea inseamna educatie, educatia te face om. Nu prezenta, nu notele, nu diploma, doar educatia pe care o poti acumula.
Cati contabili "ies" anual? Dar avocati? Dar ingineri? etc. Nu toti profeseaza pe baza studiilor, pentru ca SUNT PREA MULTI! Deci nu cauta "trendul" pentru ca nu exista, sunt doar povesti. Cum povesti sunt si cele cu facultatea la privat, acreditare, blablabla. Conteaza ceea ce stii sa faci atat!
Cei mai bun programatori (ca tot ai planuri) pe care eu i-am vazut (lucrat) sunt (pe diploma): inginer (energetica), arhitect, fotbalist, inginer (mecanica), etc. Toti si-au descoperit talentul in (si dupa) facultate.
Indiferent de diploma, de facultate, de specialitate, vei lucra ceea ce vrei, stii sau esti nevoit. La interviu sau ulterior, vei fi platit pentru CEEA CE STII SA FACI. Ce scrie pe diploma, conteaza doar in foarte putine cazuri. Intotdeuna conteaza ceea ce stii sa faci.
Sunt iginerii demodati? NU
Sunt avocatii demodati? NU
Sunt contabilii demodati? NU
Sunt fermierii demodati? NU
etc
Succes au doar aceia care isi fac munca cu pasiune, placere si nu pacalesc timpul.
Viitorul suna prost in Romania (stiu, nu sunt patriot), deci povestea cu un job unde "se castiga bine", pica. Ideal e sa te orientezi pentru un job in care sa fi foarte bun, dar pe alte meleaguri. O viata ai!
Orice job (cariera) are cautare, trebuie doar sa te regasesti printre cei mai buni, pentru jobul respectiv.
In concluzie: alege ce vrei, chiar nu conteaza. Ceea ce conteaza este sa inveti, sa evoluezi, sa te dezvolti.
-------
Off: sper sa nu-ti vad cv-ul peste un timp cu: imi doresc sa capat mai multa experienta in firma dumneavoastra, pe banii si timpul dumneavoastra. Imi place sa calatoresc, sa citesc, sa mananc, nu stiu sa fac nimic, dar vreau si eu un job, sunt student la X sau am terminat X. Ideal pe un salariu mare, intr-o companie "multinationala" care sa-mi ofere posibilitatea sa avansez in cariera....blablabla, ...
Am cunostine aprofundate de office, internet, engleza (mediu), am carnet categoria B si rup usa la program! Am terminat liceul, 2 facultati, 14 cursuri, am 20 de diplome, eram olimpic intr-a 8-a, etc, blablabla...