Pagina 6 din 10 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul
Rezultate 51 la 60 din 99

Subiect: Sfarsitul lumii ... oameni buni, calmati-va ... linistiti-va sufletele si traiti! :)

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@lovelife - intrebare: de ce nici un tratament homeopat nu este demonstrat clinic ca ar functiona?

Scientific research has found homeopathic remedies ineffective and their postulated mechanisms of action implausible. Within the medical community homeopathy is generally considered quackery.
    sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy

Acum nu ma intreba de ce s-a vindecat fetita ta ca nu stiu. Un medic ti-ar putea spune cu siguranta. Eu pot doar sa ma bucur ca s-a vindecat.
    Sau na, poti identifica aici - http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopa...ceived_effects
    Trust, but verify.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Exista studii
    Homeopatia se preda in facultatile de medicina, sau ca studii postuniversitare pentru medici
    Aici un link ce l-am gasit cautand rapid pe google.
    http://www.jurj.ro/articole/atacuri/...HOMEOPATIE.pdf
    Studii de urmrire de lung durat evidentiaz un beneficiu considerabil al tratamentului homeopat
    VEzi ca ai in articole si link-uri catre surse mai credibile
    Eu sunt in general un om sceptic, trebuie sa ma conving din experienta[COLOR="Silver"]
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

In linkul de pe wikipedia sunt peste 233 de surse - articole stiintifice, studii, teste, cercetari ale universitatilor samd. Surse impartiale dealtfel.
    De pe site-ul homeopatilor ce te astepti sa gasesti, studii impartiale )
    E ca si cum m-ai trimite pe site-ul crestinortodox.ro sa imi demonstrezi ca Allah nu e pe bune.

Wiki este o sursa independenta, universitatile la fel. Nu ti-am dat link catre o companie farmaceutica si nici catre un site al "scepticilor".

Ah, si unde se invata homeopatia? Ca in multe tari e pe cale de a fi interzisa definitiv. (well, intelegi tu, le este interzis sa spuna ca vindeca ceva pana nu demonstreaza ca chiar vindeca)
    Trust, but verify.

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    @lovelife - intrebare: de ce nici un tratament homeopat nu este demonstrat clinic ca ar functiona?
    Pentru ca fiecare organism e diferit si poate sau nu poate raspunde la un astfel de tratament. Din acest motiv nu poate fi demonstrat clinic, mai ales ca pentru demonstrarea eficientei sau ineficientei numai in cazul unei singure boli/afectiuni trebuie folosit un esantion foarte de vast de pacienti care sa accepte rolul de cobai.
    Gandeste-te ca, pentru demonstrarea eficientei medicinei homeopate, numarul de studii concludente ar trebui sa fie unul foarte mare, lucru cam imposibil in conditiile in care ele depind de existenta unui numar suficient de mare de pacienti (astfel incat rezultatele sa fie concludente).
    Asadar, faptul ca nu exista suficiente studii momentan nu demonstreaza ca medicina homeopata nu e buna de nimic, ci doar ca nu se poate spune cu siguranta inca.
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Este mai usor sa demonstrezi ca ceva nu functioneaza decat ca ceva functioneaza, e suficient sa perturbi un pic un parametru, si gasesti scuze pentru orice rezultat pozitiv, de obicei scepticii observa pacientii care se vindeca sau se simt mai bine, chiar daca inainte sa aplicat tratament alopat fara succes si acum pentru ca nu cunoaste efectul chimico-fizic dupa care functioneaza homeopatia si alte terapii neconventionale incep sa inventeze pretexte de genul efectul placebo (dar inainte cand luau medicamente laudate ca ii fac bine de ce nu se vindecau), ca abia acum si-a facut efectul medicamentul luat inainte timp de 8 ani de zile.

si repet, eu ma bazez doar pe ceea ce este confirmat de exeprienta personala
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Este mai usor sa demonstrezi ca ceva nu functioneaza decat ca ceva functioneaza
    Dimpotriva. TREBUIE sa demonstrezi ca functioneaza, iar daca functioneaza se observa clar. Se numeste "burden of proof".

In aceeasi nota pot sa te intreb eu de unde stii ca te-au vindecat medicamentele homeopate si nu este efectul intarziat al medicamentelor clasice?
    Eu te cred ca VREI sa crezi, dar din pacate nu tot ce vrem noi sa credem este si adevarat. Chimic si fizic si cum vrei tu, "medicamentele" homeopate sunt apa chioara (sau zahar, depinde care sunt). Iti trebui o foaie alba si un calculator, sa vezi cate molecule incap intr-o sticluta d'aia si apoi vezi daca, conform a ce scrie pe sticluta, cate molecule de "ingredient activ" exista. Surpriza: nici una. Memoria apei nu exista si asta e supermega demonstrat. Energiile de care vorbeste lumea nu sunt observabile, masurabile, asa ca nu stiu de unde le-au scos. Ne place sa credem ca exista, dar pe ce ne bazam afirmatia?
    Trust, but verify.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

@emm - motivul pentru care ar trebui interzisa este pentru ca produsele "homeopate" sunt vandute ca medicamente, iar oamenii renunta la medicatia reala si testata. Cunosc personal cazuri in care medicina homeopata a functionat... exact pe dos. Persoana care a renuntat la medicatia obisnuita pentru niste promisiuni ale "medicilor" homeopati a ramas cu sechele pe viata si cu o boala de care nu se va vindeca niciodata.

Dupa cum bine stii, stiinta nu se bazeaza pe exceptii si nici pe ce a zis unu acum 60 de ani si n-a demonstrat nimeni de atunci ca fiind adevarat. Testele clinice au rolul lor - identifica exceptiile, placebo, grupul de control 4, cel care "nu vrea sa isi dezamageasca medicul" si multe altele.
    Nu m-am gandit la aspectul asta, si il recunosc ca foarte valabil. Este lipsit de minte sa renunti la lucruri bazate pe fizica si chimie clasica, verificata deja - mai ales in situatii acute. Pe de alta parte, stiu si cazuri pe dos, in care oamenii s-au bazat numai pe terapia clasica si aproape au dat coltul, iar terapiile alternative le-au redat viata. Cred ca lupta intre medicina alopata si celelalte terapii, va continua sa existe in acest mileniu.

Eu cred ca fiecare terapie are rostul ei, si nu o elimina pe cealalta. Spre exemplu nu are sens sa te tratezi cu ceaiuri daca ai ulcer perforat, cand ar trebui probabil sa te duci urgent la operatie. Pe de alta parte, este intelept sa combini tratamentul alopat, acut sau pe termen mediu, cu terapie naturista, care aduce reechilibrare pe termen lung.

Vindecarea psihologica, deasemeni, are efecte substantiale in vindecarea bolilor fizice, si iata este o alta terapie. Noi cercetari, prin care unii au luat si premiul Nobel in zona biologiei, arata ca stresul si bolile psihologice sunt un catalizator fundamental in instalarea, sau dezinstalarea bolilor. Experienta mea proprie de viata imi valideaza aceasta intelegere.

Referitor la "energiile" de care vorbesti. Poti defini exact ce inseamna? Care este formula? Sau este doar un nume dat unei "chestii" necunoscute?
    Daca as putea defini exact si prezenta formula, cred ca m-ar astepta un premiu din partea comunitatii stiintifice, cat si recunoastere internationala. Nici vorba de asa ceva. Ma refeream la faptul ca putem admite ca sunt zone pe care nu le-am studiat inca, dar ca poate zorii unei noi intelegeri se nasc astazi.

O sa incerc sa prezint, in 2 randuri, la ce m-am gandit, fara sa imi asum merite de doctor docent in para-stiinte, sau in orice altceva.

Prima idee, totul este energie. Fizica cuantica, cu incercarile ei de emitere a unei teorii unificate a campurilor (ex. teoria stringurilor), sustine ca totul este energie. Insasi notiunea de particula este vazuta azi ca un camp de forte, iar masa este considerata un fel de "afinitate" intre o particula data si bosonul Higgs, singurul proprietar de masa.

Gandesc aici energia ca pe un fel de material de constructie universal, din care tot ceea ce vedem (sau nu vedem) este facut, si care imbraca forme nenumarate.

Quantum entanglement arata ca doi atomi, odata apropiati si "lasati sa se cunoasca", devin legati unul de celalalt si starea unui atom este instant reprodusa de celalalt atom in opozitie, la capatul universului. Cu alte cuvinte, apare o legatura informationala invizibila si instantanee, intre primul atom si cel de-al doilea. Vad acest lucru ca pe o legatura informationala intre 2 atomi care s-au cunoscut, cu alte cuvinte si intre 2 substante care au fost puse in contact.

Homeopatia - din cate am citit, se bazeaza pe a lua o substanta anume (din cate stiu unele sunt toxine in cantitati reale) si a le dilua la nesfarsit spre doze infinitezimale, pana cand, conform aritmeticii, in in recipient nu mai ramane niciun atom din substanta originala. Luand in vedere cele pe care le-am scris mai sus, pot admite ca poate exista o conexiune informationala intre substanta originala si atomii lichidului cu care au venit in contact (apa), prin care proprietati ale substantei originale sa se manifeste intr-un anumit mod in lichidul cu care au venit in contact. Si multe din terapiile medicale se bazeaza pe cantitati mici de toxine introduse in organism, care vindeca in loc sa ucida. In realitate cred ca multe din medicamente sunt toxice in o mai mica sau mai mare masura.

Nu am dovezi in a sustine homeopatia, nu fac asta, dar conform celor de mai sus nici nu o pot exclude ca imposibila. Sunt insa de acord ca sunt lucruri care trebuie dovedite stiintific.

Ca si observatie finala, nu ma astept ca parerea mea, care are fundamental legatura cu o idee pe care o sustin, si anume ca totul este interconectat, sa fie recunoscuta de toata lumea. Cred insa ca ne abatem de la ideea originala, era vorba de sfarsitul lumii, nu? Si noi dezbatem medicina.

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

De fapt, asta era forum de SEO, nu de sfarsitul lumii si nicidecum de medicina
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de matei Vezi Post
    De fapt, asta era forum de SEO, nu de sfarsitul lumii si nicidecum de medicina
    Bingo

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Dar merita sa ne relaxam din cand in cand, si sa mai batem campii, nu? Arhimede si-a descoperit faimoasa lege, pe cand statea in cada si-si lasa mintea sa zboare.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

De fapt asta e una din cele mai bune lectii de SEO de aici.
    Continut de calitate, controversa, engagement, relevanta, informatii utile si asa mai departe.
    Trust, but verify.

Pagina 6 din 10 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. [WTS] 2 link-uri pana la sfarsitul lumii
    De Vali D în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 20th April 2012, 17:25
  2. Vand site - sfarsitul lumii
    De Vali D în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 11th November 2011, 19:18
  3. sa traiti
    De hist în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 22nd August 2011, 23:59
  4. Salutare, oameni buni !
    De Rhobur în forumul Prezentare forumisti
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 16th July 2011, 16:45
  5. Caut cativa oameni buni (design + development)
    De danielbuca în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 4th September 2008, 21:42

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •